Villa Arttu ja piha

Klikkaa kuva isommaksi!

Villa Arttu sijaitsee tapahtuman pääaluella ja sisäänkäynti tiloihin löytyy samalta sisäpihalta kuin tapahtuman muutkin sisäänkäynnit.

Piha-alue on Hypeconissa autotonta aluetta, ja siinä on hyvin tilaa photoshooteille ja piknikille. Muistathan huomioida pikniköidessäsi yleisen siisteyden ja viet roskasi roskiin. Myös tupakointi piha-alueella on kielletty, lukuunottamatta tupakointiin osoitettuja tupakointialueita.


Vuoden 2024 ohjelma

Jokaisen tilan ohjelma aukeaa, kun klikkaat huoneen nimeä!

Villa Artun ohjelma (Lauantai ja Sunnuntai)

Taikasauvapaja
Ulottuvuusmatkat Oy
Lauantaina klo 10 – 13, Luokka 2

Tule tekemään non-stop taikasauvapajaan ikioma taikasauvasi! Pohja työstetään suomalaisesta puusta ja sauvasta tehdään oman näköinen vuolemalla, erilaisilla maalaustekniikoilla, sekä koristeilla mm. nahalla, helmillä ja kuumaliimalla.

Taikasauvapajaa ohjaavat Ulottuvuusmatkojen Jutta Koskinen ja Mira Suovanen, joilla on pitkä kokemus taikasauvojen valmistamisesta eri ikäisten kanssa. Paja sopiikin kaikenikäisille niin pitkään kun sivellin pysyy kädessä! Nuorimpien kanssa suosittelemme ottamaan aikuisen avuksi taikasauvan valmistamiseen.

Pajan hinta on 10€/taikasauva (kortti/käteinen) sisältäen tarvikkeet ja opastuksen eri tekniikoihin.


Värikästä paperiaskartelua / Colourful papercrafts
Miriam ja Deivii / CraftDeux
Lauantai klo 13 – 16, Luokka 2

Haluatko hetken hengähdystauon kesken conihulinan? Istahda askartelemaan! Tässä drop-in workshopissa pääset tekemään oman kauniin ja värikkään paperityön. Opastamme tekemään erilaisia ja eritasoisia origameja sekä värikkäitä kukkia ja paperisateenvarjoja. Voit valita kukan tai sateenvarjon värit vaikkapa oman Pride-lippusi mukaan.
Työpajan materiaalimaksu on 2€. Työpaja vaatii sorminäppäryyttä. Pienet lapset (alle kouluikäinen) vain aikuisen seurassa.

Want to take a break from surfing the con? Come make colourful papercrafts with us! In our drop-in workshop we will guide you to make different origami animals and colourful flowers and umbrellas. You can make your umbrella or flower with the Pride flag colours of your liking!
The workshop material cost is 2€. This workshop requires some manual dexterity. Small children (under 7 years old) to be accompanied with an adult.


Croquis – nopean piirtämisen työpaja
Noora Nurminen, Nuori Taide -toiminta
Lauantai klo 14-14.30, 14.45-15.15 ja 15.30-16, Lasihuone

Tervetuloa piirtämään elävästä mallista tai malliksi esittelemään päivän asuasi! Nopean piirtämisen työpajat järjestetään Kulttuurikeskus Villa Artussa klo 14–16. Työpajoja järjestetään yhteensä kolme: klo 14-14.30, klo 14.45-15.15 ja klo 15.30-16. Yhteen työpajaan mahtuu 10 piirtäjää ja 2 mallia.
Työpajojen vetäjänä toimii kulttuurituottajaopiskelija Noora Nurminen.

Ilmoittaudu rohkeasti mukaan piirtäjäksi tai malliksi rentoon työpajaan Villatehtaan sisäpihalla olevalle infopisteelle la 8.6 klo 14 mennessä.
Työpajan tarjoaa Nuori Taide -toiminta.


Tee oma loitsupullosi
Ulottuvuusmatkat Oy
Lauantai klo 17 – 20, Luokka 2

Tule tekemään itsellesi loitsupullo, jonka sisään voit kätkeä merkityksellisiä ainesosia, jotka houkuttelevat toivomiasi asioita elämääsi. Haluatko elämääsi enemmän onnea, uskallusta, ystävyyttä vai jotain muuta? Loitsupullon avulla se voi onnistua!

Pajan materiaalimaksu on 10€, sisältäen tarvikkeet ja opastuksen.


Origameja yhdessä
Hyvinkään lukio
Sunnuntai klo 11.30 – 12.30, Luokka 2

Tule taittelemaan origameja ja tutustumaan origamitaiteeseen. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita, sillä me autamme! Kuule myös origamien historiasta sekä eläimistä japanilaisessa kulttuurissa. Kaikki ovat tervetulleita! Työpajaa pitävät Japanin kulttuurikurssin opiskelijat Hyvinkään lukiosta.


Kirjoita nimesi japaniksi + Japani tietovisa
Hyvinkään lukio
Sunnuntai klo 13.30 – 15.30, Luokka 2

Tule opettelemaan oman nimesi kirjoittamista japaniksi sekä tutustumaan japanilaiseen kirjoitusjärjestelmään. Pääset myös osallistumaan japani aiheeseen tietovisaan josta voi voittaa palkintoja!


Level up your character! Hahmon kehittämistyöpaja
Falenmei
Sunnuntai klo 16 – 17, Luokka 2

Onko sinulla hahmo, jota haluaisit kehittää eteenpäin mutta olet jumissa? Tule käymään työpajalla keskustelemassa hahmon kehittämisideoita liittyen vaikka tausta tarinan, voimiin tai mihin vaan! Työpaja sopii kaikenlaisille hahmoille ja kaikista asiasta kiinnostuneille.


Ginga Room
Suomen Hopeanuoli-fanit ry
Lauantai klo 10 – 17 & Sunnuntai klo 10 – 17, Luokka 1

Suomen Hopeanuoli-fanit ry on voittoa tavoittelematon, virallisesti rekisteröity faniyhdistys, joka perustettiin tammikuussa 2012. Yhdistyksemme tavoitteena on lisätä Ginga-sarjojen tunnettavuutta Suomessa, sekä mahdollistaa monipuolista toimintaa sarjojen fanien kesken. Pöydältämme ja pitämässämme Ginga Roomissa löydät kannatustuotteemme sekä pääset tutustumaan aktiivisiin jäseniimme. Tule mukaan suunnittelemaan itsekeksimiäsi Ginga-maailmaan soveltuvia hahmoja tai muuten vaan päästämään luovuutesi irti vapaamuotoisen koiraeläintaiteilun ja piirtelyn työpajassamme. Tervetuloa mukaan!


Hiljainen tila
Lauantai & Sunnuntai, koko päivän

Kaipaatko hetken hengähdystauon keskellä vilkasta con-päivää? Hiljainen tila on auki koko tapahtuman ajan, tervetuloa rauhoittumaan!

Huom: Otathan muut huomioon, jätetään metelöinti hiljaisen tilan ulkopuolelle!

Piha-alueen ohjelma (Lauantai ja Sunnuntai)

Avajaiset
Lauantai klo 10 – 10.30, Villa Artun lava

Odotus on vihdoin päättynyt ja Hypecon on täällä taas! Tervetuloa tapahtuman avajaisiin kuulemaan pääjärjestäjien mietteitä, viime hetken tärpit ja vinkit tulevaan tapahtumaan sekä näkemään upean youcanSTAYdancecrew:n tanssiesitys!


K-pop Random Dance Play
Saara & Jenna
Lauantai klo 10.30 – 12, Piha

K-pop RDP:n aikana soitamme tuttujen K-pop-kappaleiden kertosäkeitä. Jos kappaleen koreografian on tuttu sinulle, hyppää rohkeasti mukaan tanssimaan! Tervetuloa myös seuraamaan ja kannustamaan tanssijoita!


Dragon poi -lohikäärmeen koulutus
Maron
Lauantai klo 12 – 13, Piha

Näin koulutat lohikäärmeesi! 
Tule kokeilemaan lohikäärmeen kesyttämistä dragon poin pariin. Poi on esittävän taiteen muoto, jossa pyöritetään narun päässä olevaa painoa, ja dragon poissa tuo paino on lohikäärme! Aiempi kokemus ei pakollista!


Project Sekai Random Dance Play
Colorful Memories
Sunnuntai klo 11.30 – 12.30, Piha

Project Sekai Random Dance Play: Tervetuloa tanssahtelemaan Colorful Memoriesin järjestämään Project Sekai – Random Danceen!!!! Kun kuulet musiikin jonka tanssin osaat, tule rohkeasti mukaan tanssimaan ja näyttämään taitosi. Tanssit ovat pääasiassa Project Sekai nimisestä pelistä.


J-Pop Random Play Dance
Hisu
Sunnuntai klo 16.30 – 17.30, Piha

Monelle on varmasti tuttu K-pop RPD, mutta tällä kertaa se tulee J-popin muodossa! RPD (random play dance) on tanssipeli, joka on varmasti monelle tuttu eri tapahtumista. Ohjelmassa on luvassa tuttuja kappaleita J-popista: jos tiedät kertosäkeen tanssiliikkeet, niin hyppää rohkeasti eteen näyttämään muille taitosi!


Boffaus & miekantekopaja
Rasmus Naumoff, Tiia Viirre, Jarmo Orasmaa, Lauri Vikström, Juha-Matti Kuusinen, Veeti Marttala, Daniel Santoo, Kaapo Teurokoski, Kasper Teurokoski, Juho-Petrus Nieminen, Tiitus Lukka

Boffaus lauantai klo 13 – 20, sunnuntai klo 13 – 16, Piha
Miekantekopaja lauantai ja sunnuntai klo 11 – 13, Kaupungintalon ala-aula

Boffermiekkailupiste tarjoaa kävijöille mahdollisuuden mielettömän hauskaan ja hyvänhenkiseen miekkailutoimintaan, samalla tarjoten hyvää liikuntaa. Voit kokeilla joko rauhallista tutustumista kavereiden tai pisteen vetäjien kanssa, tai osallistua jännittäviin ryhmätaistoihin.

Miekkailun lisäksi pisteeseen sisältyy myös huippujännittävät pariotteluturnajaiset; lauantaina avoin sarja klo 16 alkaen, sunnuntaina alle 15-vuotiaiden sarja klo 13.30 alkaen. Molempiin ilmoittautuminen ennakkoon boffermiekkailupisteellä.

Hyvinkään kaupungintalon aulassa rakentelupaja lauantaina ja sunnuntaina klo 11-13, jossa 5€ materiaalimaksua vastaan pääset tekemään oman miekan.
HUOM: pajoihin saavuttava viimeistään 1 h ennen pajan loppumista!