Tiedote

Tiedote viittaa selviytymisoppaan cosplay-osioon.

Hypeconin tiedote cosplay-ohjeistuksen muutoksista realististen asejäljitelmien sekä realististen sota-asusteiden osalta on herättänyt keskustelua sekä puolesta että vastaan. Keskusteluissa on esitetty tärkeitä pohdintoja sekä mietteitä, joihin annamme tarkennuksia epäselvyyksien välttämiseksi.

Keskusteluissa on pohdittu, kielletäänkö esimerkiksi Attack on Titan -sarjaan liittyvä pukeutuminen tai muu selkeästi nykyisestä maailmantilanteesta irrallinen sota-asustus. Linjaus ei koske Attack on Titania eikä vastaavia asuja, jotka eivät viittaa samanlaiseen kuvastoon kuin mitä näemme tällä hetkellä uutismediassa.

Realistisiksi sota-asusteiksi cosplayssa lasketaan kuitenkin esimerkiksi osa Counter Strike Global Offensive (CS:GO) -pelin asukokonaisuuksien kaltainen sota-asuste, joka sisältää realistisen näköisiä luotiliivejä, suuria realistisen näköisiä ampuma-aseita sekä esimerkiksi kaasunaamareita.

Keskusteluissa on syystäkin harmiteltu lyhyttä varoaikaa tapahtumaan ja linjauksen välillä, ja kysytty miksi tieto julkaistiin vasta tässä vaiheessa. Tähän on inhimillinen vastaus: koska heräsimme tilanteeseen vasta nyt. Alkuviikosta eräässä yhteistyöpalaverissa kävi ilmi, että tapahtumaamme on saapumassa henkilöitä, joita Ukrainan sota koskettaa aivan erityisellä tavalla.

Hypeconin ollessa ikärajaton ja pääsymaksuton tapahtuma se kerää kävijöikseen harrastajien lisäksi myös paljon lapsiperheitä sekä aloittelevia harrastajia. Tämän vuoksi ohjelman suomenkielisyys, aihepiirit tai ikäsuositukset eivät rajaa paikalle saapuvia puistoalueella hengailevia tutustujia eikä myyntisaliin ostoksille löytävää väkeä. Olisimme ehdottomasti halunneet itsekin ymmärtää tämän puolen ilmaistapahtumamme roolista tapahtumakentällä aikaisemmassa vaiheessa. Jouduimme kuitenkin hyvin lyhyellä aikavälillä käymään keskustelun tapahtuman yhdenvertaisuudesta ja saavutettavuudesta turvallisena tapahtumana jokaiselle saapujalle. Tämän myötä toivomme myös ymmärrystä harrastajapuolelta heitä kohtaan, jotka kokevat nykyisen maailmantilanteen eri tavalla kuin moni meistä.

Hypeconin perusarvot ovat tasavertainen mahdollisuus osallistua, harrastaa ja tutustua con-tapahtumiin turvallisesti, kunnioittaen niin fyysistä, psyykkistä että sosiaalista turvallisuutta.


Yhteystiedot Instagram Facebook Twitter