Taidekuja

Hypeconin ja Hypecon Encoren taidekujalla taiteen ja käsitöiden harrastajat ihastuttavat tapahtuman kävijöitä (ja järjestäjiä) myymällä toinen toistaan upeampia töitään, joiden kirjo kattaa niin orginaali- kuin fanitaiteenkin. Taidekuja sijaitsee mitä mainioimmalla paikalla paitsi aavan ja avaran myyntisalin sydämessä myös vilkkaan ihmisvirran äärellä.


*Haku taidekujalle aukeaa 10.2.2020, ja haku päättyy 22.3.2020.

Pöytäpaikkaa taidekujalle voit hakea täyttämällä hakemuslomakkeen sekä liittämällä hakulomakkeen loppuun linkin portfolioosi. Taidekujalaiset tullaan valitsemaan portfolioiden perusteella, joten luethan erittäin huolellisesti portfolion tekemistä koskevat ohjeet. Ohjeita noudattamalla sinulla on paremmat mahdollisuudet tulla valituksi taidekujalle!

Hypeconin coniteasta koostuva raati valitsee taidekujalle pääsevät taiteilijat sekä käsityöntekijät, ja hakutulokset lähetetään sähköpostitse kaikille hakijoille huhtikuun aikana haun päättymisen jälkeen. Raati kiinnittää erityisesti huomiota onko hakemus ja portfolio toteutettu annettujen ohjeiden mukaisesti, portfoliossa näkyvien työnäytteiden laatuun ja toteutukseen, sekä pyrkii valitsemaan taidekujalle mahdollisimman erilaisia taiteilijoita ja käsityöntekijöitä.

Valinnoissa otetaan myös huomioon, onko taiteilija ollut aiemmin taidekujilla myymässä. Molemmilla taidekujilla on tänäkin vuonna ensikertalaiskiintiö, joka tarkoittaa sitä, että otamme taidekujalle n. 5-8 kpl ensikertaa taidekujalla myyviä taiteilijoita, ja loput pöytäpaikat jaetaan kokeneiden taidekujailijoiden kesken.

Hakulomakkeet taidekujille:

Hypecon (lauantai 6.6.2020) taidekujahakemus: linkki lomakkeeseen

Hypecon Encore (sunnuntai 7.6.2020) taidekujahakemus: linkki lomakkeeseen

*Pöytä koko viikonlopulle?
Mikäli haluat itsellesi taidekujapöydän koko Hypecon-viikonlopulle (6.-7.6.2020), täytäthän molemmat yllä olevat hakulomakkeet. Jos haet pöytää koko viikonlopulle, tarkista huolella, että molemmissa hakemuksissa sekä nimesi että yhteystietosi ovat samat.

Koko viikonlopun pöytäpaikkoja on tarjolla ainoastaan rajattu määrä. Hakiessasi pöytäpaikkaa koko viikonlopulle, varauduthan myös siihen että saatamme tarjota sinulle pöytäpaikkaa vain toiselle Hypecon-päivälle.


Ohjeet portfolion tekemiseen:

Taidekujahakemukseen liitettävän portfolion tulee sisältää max. 4 kpl työnäytekuvia / 1 hakija.

Portfolioon liitettävät työnäytekuvat eivät saa sisältää useita eri pikkukuvia erilaisista töistä (eli ei siis kollaasi-tyylisiä kuvia), joten laitathan portfolioosi kuvat ainoastaan 4 eri tuotteesta / piirroksesta. Poikkeuksena kuitenkin ovat tuotesarjakuvat, jolloin hyväksymme valokuvat, jotka esittelevät yhtä tuotesarjaa.
(Esimerkki tuotesarjasta: Naruto-aiheinen tarrasetti, joka sisältää 4kpl Naruto aiheisia, samalla tyylillä toteutettuja tarroja)

Toivomme, että portfoliona ei käytettäisi Instagram, DeviantART yms. taidesivustoja. Mikäli käytät jotakin edellä mainittua sivustoa portfolionasi, otathan huomioon että arvioimme tässä tapauksessa ainoastaan galleriasi 4 ensimmäistä julkaisua.

*Jos haet pöytäpaikkaa koko viikonlopulle:
Hakiessasi taidekujapöytää koko viikonlopulle, voit liittää molempien Hypecon -päivien hakemuslomakkeisiin yhden saman portfolion, tai tehdä molemmille päiville omat portfolionsa. Molemmissa portfolioissa tulee noudattaa annettua kuvamäärää, eli 4 kpl työnäytekuvia / 1 hakija / portfolio.

Valitessasi kuvia portfolioosi, huomioithan seuraavat asiat:

– Lauantain Hypecon tapahtuma keskittyy animeen, mangaan/sarjakuviin ja peleihin. Sunnuntain Hypecon Encore tapahtuma taas keskittyy pääasiassa aasialaiseen muotiin ja musiikkiin (esim. j-pop ja k-pop). Pyrimme valitsemaan taidekujalle ensisijaisesti taiteilijoita ja käsityöntekijöitä, joiden työt sopivat kyseisen tapahtuman teemaan ja joiden työt voisivat kiinnostaa näiden kahden eri tapahtuman kävijäkuntaa. Vaikka tapahtuman teema toimiikin yhtenä pienenä valintakriteerinä, saa jokainen silti ehdottomasti laittaa hakemuksensa molemmille päiville!

– Pyri esittelemään mahdollisimman kattavasti pöydällesi myyntiin tulevia tuotteita.

– Otathan myös huomioon, että Hypecon ja Hypecon Encore ovat molemmat ikärajattomia tapahtumia.


*Mikäli taidekujahausta on jotakin kysyttävää:
Kysymykset lähettää osoitteeseen hypecon@hypecon.net otsikolla “Taidekuja”.

*Mikäli huomaat tehneesi virheen hakulomakkeen täytössä:
Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen hypecon@hypecon.net otsikolla “Taidekuja” ja kerro sattuneesta virheestä. Hakulomaketta ei siis tarvitse tehdä uudestaan virheen sattuessa!