Selviytymisopas

 

AUKIOLOAJAT

Hypecon 2021 on kaksipäiväinen anime-, manga- ja pelitapahtuma verkossa.
Hypeconin verkkotapahtuma järjestetään 12.6. klo 12-20 sekä 13.6. Hypecon Encore klo 12-18.

Muut tiedot koskevat Hypeconin livetapahtumia, eivätkä liity vuoteen 2021.

 

 

VESIPISTEET

Tapahtumassa ei ole erillisiä vesipisteitä. Pidäthän oman vesipullosi mukana!

 

NARIKKA SEKÄ PUKUHUONEET

Tapahtumassa ei ole valvottua narikkaa. Sekä kaupungintalon että Takomon puolella sisäpihan ulko-oven läheisyydessä löytyvät avoimet narikat, joihin voi jättää esimerkiksi takin omalla vastuullaan. On syytä huomioida, ettei Nuorisopalvelut eikä Hypecon vastaa narikkaan jätetystä omaisuudesta, joten ethän jätä narikkaan mitään arvokasta (lompakko, puhelin, avaimet)! Narikkatilat ovat myös pienet, joten vältä ylimääräistä hengaamista narikalla.

Kävijöiden käytössä olevat pukuhuoneet löytyvät Takomon puolelta, pienet portaat alemmas ja käytävää hieman. Pukuhuoneita on 2, joista toinen on miehille ja toinen naisille. Pukuhuoneiden vähyyden takia emme valitettavasti ole pystyneet järjestämään kolmatta pukuhuonetta. Pukuhuoneet on merkitty lapuin. Käytä pukuhuoneissa hiuslakkaa ja hajusteita kohtuudella. Tarvittaessa erittäin allergiset tai muutoin pukuhuoneita välttelevät voivat hyödyntää vessatiloja asun vaihdossa, mutta vessoihin ei sovi jäädä ruuhkauttamiseen asti.
Älä käytä hiuslakkaa vessatiloissa, jotta mahdollistat mukavan tapahtuman myös allergikoille!

 

COSPLAY SEKÄ COSPLAY-PROPIT

Cosplay-asuihin kuuluvia asejäljitelmiä sekä proppeja saa kantaa mukana tapahtumassa, mutta proppien osalta on huomioitava turvallisuus. Aitoja aseita erehdyttävästi muistuttavien jäljitelmien piiput tulee merkata värillisellä teipillä. Lisäksi osallistujien on huomioitava aseiden järkevä kuljettaminen paikalle asiallisissa laukuissa. Deaktivoidut aseet ovat kielletty. Selkeiden scifi-aseiden piippuja ei tarvitse teipata. Miekkajäljitelmiä ja vastaavia saa myös tuoda tapahtumaan, mutta niiden kuljettamisessa ja kantamisessa on huomioitava yleinen turvallisuus – terävät, painavat miekat voivat aiheuttaa haavereita jo pelkästä huolimattomuudesta kulkuväylillä kävellessä.

Airsoftaseiden piiput pitää olla tukittuna ja lippaat poissa.

Jos et ole varma proppisi sopivuudesta, tai se erehdyttävästi muistuttaa asetta, niin näytä se infossa saapuessasi tapahtumaan.

Tapahtumastamme selkeästi loukkaavat ja epäsoveliaat cosplay-asut voidaan pyytää vaihtamaan tai tähän suostumattoma tarvittaessa poistamaan tapahtumasta. Tämä linjaus tarkoittaa lähtökohtaisesti erittäin paljastavia/seksuaalisia asuja tai selkeästi loukkaavia asuja. Jos olet epävarma asusi sopivuudesta, voit kysyä asiaa ennakkoon sähköpostitse jenni.lappalainen@hyvinkaa.fi tai saapuessasi keskustella asiasta infon kanssa.

 

JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

Hypecon on päihteetön tapahtuma, eikä tapahtumaan saa tuoda alkoholia tai muita päihteitä. Päihtyneenä et pääse sisälle tapahtumaan. Tupakointi suoraan oven läheisyydessä on kielletty ja tässä asiassa on hyvä noudattaa kohteliaisuutta; tapahtumassa on monen ikäisiä kävijöitä, joten ethän altista muita tupakansavulle.

Rappusia ja muita kulkuväyliä ei saa tukkia. On toivottavaa, ettei kuvaamaan pysähdytä portaissa tai muussa paljon liikennöidyssä kohdassa. Esimerkiksi ulkona on hyvä ottaa kuvia tai suuremmissa aulatiloissa. Rappusille ei sovi jäädä istumaan isolla porukalla tai pitkäksi aikaa.

Sisätiloissa ei saa suihkuttaa hiuslakkaa tai voimakkaita hajusteita, lukuun ottamatta pukuhuoneita. Tämä on täysin ehdotonta etenkin WC-tiloissa, sillä hiuslakka voi aiheuttaa allergisille erittäin vaikeita oireita.

 

PARKKIPAIKAT