Selviytymisopas

AUKIOLOAJAT

Hypecon 2023 on kaksipäiväinen anime-, manga- ja pelitapahtuma.
Vuonna 2023 Hypecon järjestetään 10. – 11.6.2023 Hyvinkään kaupungintalon, Takomon sekä Hyvinkääsalin tiloissa. Tapahtuma on auki lauantaina 10.6. klo 10-22 ja sunnuntaina 11.6. klo 11-18.


REITTIOHJEET

Hypecon sijaitsee osoitteessa Kankurinkatu 4-6, 05801 Hyvinkää. Se on noin 1km päässä juna-asemasta, Willa-kauppakeskuksen vieressä.

Klikkaa kuvaa saadaksesi sen isompaan kokoon!

VESIPISTEET

Tapahtumassa on pari vesipistettä piha-alueella, jotka helpottavat oman juomapullon täyttöä. Ympäristön vuoksi jokaisella on oltava oma vesipullo, jota voi täyttää vesipisteiltä tai vessojen yhteydessä hanasta. Pidäthän oman vesipullosi mukana!

 

NARIKKA SEKÄ PUKUHUONEET

Tapahtumassa ei ole valvottua narikkaa. Sekä kaupungintalon että Takomon puolella sisäpihan ulko-oven läheisyydessä löytyvät avoimet narikat, joihin voi jättää esimerkiksi takin omalla vastuullaan. On syytä huomioida, ettei Nuorisopalvelut eikä Hypecon vastaa narikkaan jätetystä omaisuudesta, joten ethän jätä narikkaan mitään arvokasta (lompakko, puhelin, avaimet)! Narikkatilat ovat myös pienet, joten vältä ylimääräistä hengaamista narikalla.

Kävijöiden käytössä olevat pukuhuoneet löytyvät Takomon puolelta, pienet portaat alemmas ja käytävää hieman. Pukuhuoneita on 2, joista toinen on miehille ja toinen naisille. Pukuhuoneiden vähyyden takia emme valitettavasti ole pystyneet järjestämään kolmatta pukuhuonetta. Pukuhuoneet on merkitty lapuin. Käytä pukuhuoneissa hiuslakkaa ja hajusteita kohtuudella. Tarvittaessa erittäin allergiset tai muutoin pukuhuoneita välttelevät voivat hyödyntää vessatiloja asun vaihdossa, mutta vessoihin ei sovi jäädä ruuhkauttamiseen asti.
Älä käytä hiuslakkaa vessatiloissa, jotta mahdollistat mukavan tapahtuman myös allergikoille!

 

COSPLAY SEKÄ COSPLAY-PROPIT

Cosplay-asuihin kuuluvia epärealistisia asejäljitelmiä sekä proppeja saa kantaa mukana tapahtumassa, mutta proppien osalta on huomioitava turvallisuus. Aitoja aseita erehdyttävästi muistuttavat jäljitelmät eivät ole sallittuja. Aseiden täytyy olla selkeästi erotettavissa epäaidoiksi, esimerkiksi olemalla selkeitä scifi-aseita.

Lisäksi osallistujien on huomioitava aseiden järkevä kuljettaminen paikalle asiallisissa laukuissa. Deaktivoidut aseet ovat kielletty.
Miekkajäljitelmiä ja vastaavia saa myös tuoda tapahtumaan, mutta niiden kuljettamisessa ja kantamisessa on huomioitava yleinen turvallisuus – terävät, painavat miekat voivat aiheuttaa haavereita jo pelkästä huolimattomuudesta kulkuväylillä kävellessä. Myös miekkajäljitelmien täytyy olla helposti tunnistettavissa epäaidoiksi esimerkiksi materiaalien pohjalta.
Airsoft-aseet ovat kokonaan kielletty.

Jos et ole varma proppisi sopivuudesta, esimerkiksi siitä muistuttaako se oikeaa asetta, niin näytä se infossa saapuessasi tapahtumaan.

Tapahtumastamme selkeästi loukkaavat ja epäsoveliaat cosplay-asut voidaan pyytää vaihtamaan tai tähän suostumattoma tarvittaessa poistamaan tapahtumasta. Olemme rajanneet tapahtumastamme pois myös armeija- sekä sotahenkiset cosplayasut, jotka muistuttavat realistista vaatetusta sotatilanteista. Rajaus koskee armeijavaatteita, sotavaatteita sekä myös realistista sotavarustusta kuvastavien pelien sekä sarjojen cosplayaamista. Linjaus ei koske epärealistisia, fantasiamaailman sijoittuvia tai selkeästi historiallisen oloisia, nykyhetkeen sekoittamattomia asusteita kuten ritariasustusta. Attack on Titan, boffaus-asustus sekä Fullmetal Alchemist ovat esimerkkejä jatkossakin sallituista asustuksista.

Jos olet epävarma asusi sopivuudesta, voit kysyä asiaa ennakkoon sähköpostitse ✉ jenni.lappalainen@hyvinkaa.fi tai saapuessasi keskustella asiasta infon kanssa.

 

JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

Hypecon on päihteetön tapahtuma, eikä tapahtumaan saa tuoda alkoholia tai muita päihteitä. Päihtyneenä et pääse sisälle tapahtumaan. Tupakointi suoraan oven läheisyydessä on kielletty ja tässä asiassa on hyvä noudattaa kohteliaisuutta; tapahtumassa on monen ikäisiä kävijöitä, joten ethän altista muita tupakansavulle.

Rappusia ja muita kulkuväyliä ei saa tukkia. On toivottavaa, ettei kuvaamaan pysähdytä portaissa tai muussa paljon liikennöidyssä kohdassa. Esimerkiksi ulkona on hyvä ottaa kuvia tai suuremmissa aulatiloissa. Rappusille ei sovi jäädä istumaan isolla porukalla tai pitkäksi aikaa.

Sisätiloissa ei saa suihkuttaa hiuslakkaa tai voimakkaita hajusteita, lukuun ottamatta pukuhuoneita. Tämä on täysin ehdotonta etenkin WC-tiloissa, sillä hiuslakka voi aiheuttaa allergisille erittäin vaikeita oireita.

PARKKIPAIKAT

Klikkaa kuvaa saadaksesi sen isompaan kokoon!


Yhteystiedot Instagram Facebook Twitter