Selviytymisopas

AUKIOLOAJAT

Hypecon on kaksipäiväinen anime-, manga- ja pelitapahtuma.
Vuonna 2024 Hypecon järjestetään 8. – 9.6.2024 Hyvinkään kaupungintalon, Takomon sekä Hyvinkääsalin tiloissa.

✦ Lauantai 8.6. klo 10:00-20:00 ✦

✦ Sunnuntai 9.6. klo 10:00-18:00 ✦


REITTIOHJEET

Hypecon sijaitsee osoitteessa Kankurinkatu 4-6, 05801 Hyvinkää. Se on noin 1km päässä juna-asemasta, Willa-kauppakeskuksen vieressä.

Klikkaa kuvaa saadaksesi sen isompaan kokoon!

✦ ILMAINEN HYPECON RANNEKE✦

Saapuessasi tapahtumaan, muistathan hakea itsellesi ilmaisen Hypecon-rannekeen tapahtuman infopisteiltä. Saat Hypecon-rannekkeella alennuksia sponsoriemme liikkeissä näyttämällä ranneketta maksun yhteydessä koko tapahtuman ajan! (Kurkkaa tämän vuoden ranneketarjoukset osoitteesta: hypecon.net/sponsorit) Rannekkeiden avulla laskemme myös tapahtuman kävijämäärän, eli haethan jokaista vierailupäivääsi kohden yhden rannekkeen!

✦ VESIPISTEET ✦

Tapahtumassa on pari vesipistettä piha-alueella, jotka helpottavat oman juomapullon täyttöä. Ympäristön vuoksi jokaisella on oltava oma vesipullo, jota voi täyttää vesipisteiltä tai vessojen yhteydessä hanasta. Pidäthän oman vesipullosi mukana!

✦ NARIKKA SEKÄ PUKUHUONEET ✦

Hypeconissa on tänä vuonna valvottu maksullinen narikka, jonka toteutuksesta vastaa Harrastusseura Revontuli. Narikka on avoinna koko tapahtuman ajan Villa Artussa. Narikassa maksuvälineeksi käy kortti, käteinen tai viime kädessä myös MobilePay. Narikkamaksu on 3 euroa.

Myös avointa narikka-tilaa löytyy tapahtuma-alueelta, jota ei valvota ja näin ollen narikan käyttö on omalla vastuulla. On syytä huomioida, ettei Nuorisopalvelut eikä Hypecon vastaa avoimeen narikkaan jätetystä omaisuudesta, joten ethän jätä narikkaan mitään arvokasta (lompakko, puhelin, avaimet)!

Kävijöiden käytössä olevat pukuhuoneet löytyvät Takomon puolelta, pienet portaat alemmas ja käytävää hieman. Pukuhuoneita on 2, jotka ovat molemmat unisex-pukuhuoneita eli kaikille avoimia. Pukuhuoneiden vähyyden takia emme valitettavasti ole pystyneet järjestämään monipuolisemmin pukuhuoneita. Pukuhuoneet on merkitty lapuin. Käytä pukuhuoneissa hiuslakkaa ja hajusteita kohtuudella. Tarvittaessa allergiset tai muutoin pukuhuoneet itselleen sopimattomiksi kokevat voivat hyödyntää vessatiloja asun vaihdossa, mutta vessoihin ei sovi jäädä ruuhkauttamiseen asti.
Älä käytä hiuslakkaa tai hajusteita vessatiloissa, jotta mahdollistat mukavan tapahtuman jokaiselle!

✦ COSPLAY SEKÄ COSPLAY-PROPIT ✦

Cosplay-asuihin kuuluvia epärealistisia asejäljitelmiä sekä proppeja saa kantaa mukana tapahtumassa, mutta proppien osalta on huomioitava turvallisuus. Aitoja aseita erehdyttävästi muistuttavat jäljitelmät eivät ole sallittuja. Aseiden täytyy olla selkeästi erotettavissa epäaidoiksi, esimerkiksi olemalla selkeitä scifi-aseita.

Lisäksi osallistujien on huomioitava aseiden järkevä kuljettaminen paikalle asiallisissa laukuissa. Deaktivoidut aseet ovat kielletty.
Miekkajäljitelmiä ja vastaavia saa myös tuoda tapahtumaan, mutta niiden kuljettamisessa ja kantamisessa on huomioitava yleinen turvallisuus – terävät, painavat miekat voivat aiheuttaa haavereita jo pelkästä huolimattomuudesta kulkuväylillä kävellessä. Myös miekkajäljitelmien täytyy olla helposti tunnistettavissa epäaidoiksi esimerkiksi materiaalien pohjalta.
Airsoft-aseet ovat kokonaan kielletty.

Jos et ole varma proppisi sopivuudesta, esimerkiksi siitä muistuttaako se oikeaa asetta, niin näytä se infossa saapuessasi tapahtumaan.

Tapahtumastamme selkeästi loukkaavat ja epäsoveliaat cosplay-asut voidaan pyytää vaihtamaan tai tähän suostumattoma tarvittaessa poistamaan tapahtumasta. Olemme rajanneet tapahtumastamme pois myös armeija- sekä sotahenkiset cosplayasut, jotka muistuttavat realistista vaatetusta sotatilanteista. Rajaus koskee armeijavaatteita, sotavaatteita sekä myös realistista sotavarustusta kuvastavien pelien sekä sarjojen cosplayaamista. Linjaus ei koske epärealistisia, fantasiamaailman sijoittuvia tai selkeästi historiallisen oloisia, nykyhetkeen sekoittamattomia asusteita kuten ritariasustusta. Attack on Titan, boffaus-asustus sekä Fullmetal Alchemist ovat esimerkkejä jatkossakin sallituista asustuksista. Lisää asiasta voit lukea täältä.

Jos olet epävarma asusi sopivuudesta, voit kysyä asiaa ennakkoon sähköpostitse ✉ jenni.lappalainen@hyvinkaa.fi tai saapuessasi keskustella asiasta infon kanssa.

✦ JÄRJESTYSSÄÄNNÖT ✦

Hypecon on päihteetön tapahtuma, eikä tapahtumaan saa tuoda alkoholia tai muita päihteitä. Päihtyneenä et pääse sisälle tapahtumaan. Tupakointi (myös sähkötupakka) on kielletty muualla kuin erikseen sille merkityllä alueella sisäpihalla.

Rappusia ja muita kulkuväyliä ei saa tukkia. On toivottavaa, ettei kuvaamaan pysähdytä portaissa tai muussa paljon liikennöidyssä kohdassa. Esimerkiksi ulkona on hyvä ottaa kuvia tai suuremmissa aulatiloissa. Rappusille ei sovi jäädä istumaan isolla porukalla tai pitkäksi aikaa.

Ajoneuvojen pysäköinti sisäpihalle tapahtuman aikana ilman erillistä lupaa on kielletty. Sisäpihalle johtavan puomin edustalle pysäköinti on ehdottomasti kielletty

Sisätiloissa ei saa suihkuttaa hiuslakkaa tai voimakkaita hajusteita, lukuun ottamatta pukuhuoneita. Tämä on täysin ehdotonta etenkin WC-tiloissa, sillä hiuslakka voi aiheuttaa allergisille erittäin vaikeita oireita.

Lemmikkieläinten tuonti sisätiloihin (mukaanlukien myyntisali) on kielletty. Avustajakoirat ovat tervetulleita myös sisälle. Lemmikkieläinten tuonti sisäpihalle on sallittua, mutta huomioithan että väkeä on paljon ja tilanne saattaa olla lemmikille stressaava.

Tarkemmat järjestyssäännöt löytyvät täältä

✦ LÖYTÖTAVARAT ✦

Tapahtuman aikana löytötavarapiste sijaitsee pihan info-pisteellä. Tapahtuman jälkeen löytötavaroita voi tiedustella sähköpostilla osoitteesta ✉ hypecon@hypecon.net

✦ TAPAHTUMA-ALUE & PARKKIPAIKAT ✦

Klikkaa kuvaa saadaksesi sen isompaan kokoon!