Kaupungintalon ohjelma

Kaupungintalon puoleisessa infossa käydään teippauttamassa realistisen näköiset asejäljitelmät.

Edellisistä vuosista poiketen ohjelmapitäjien ja työvoiman badget haetaan työntekijöiden greenroomista.


Vuoden 2023 Pelipuolen ohjelma:

Klikkaa kuvaa avataksesi sen isompana!

Jokaisen tilan ohjelma aukeaa, kun klikkaat huoneen nimeä!

Ala-aula

Johdatus roolipelaamiseen: miten pelataan hahmoa?
Ropecon ry
Lauantaina klo 13-14, Kaupungintalon ala-aula / Kokoushuone Järvi

Kiinnostaako roolipelaamisen kokeileminen? Tunnin mittaisessa työpajassa tutustutaan roolipelaamiseen pelihahmon pelaamisen kautta. Pajassa opetellaan luomaan hahmo ja pelaamaan sitä, sekä suunnitellaan ja pelataan lyhyitä roolipelin kohtauksia. Paja on suunnattu kaikille roolipelaamisesta kiinnostuneille, niin vasta-alkajille kuin jo vähän pidempään pelanneille.


Boffer-miekan rakentelupaja
Rasmus Naumoff, Jarmo Orasmaa, Tiia Viirre, Lauri Vikström, Juha-Matti Kuusinen
Lauantaina klo 13-15

Bofferointi eli boffaus on hauska ja toiminnantäyteinen laji, jossa pääsee ottelemaan pehmustetuilla miekoilla, kilvillä ja muilla keskiaikahenkisillä välineillä. Lajin aiempaa osaamista ei vaadita, reipas ja kunnioittava asenne riittävät jo pitkälle.

Tule rakentamaan itsellesi oma bofferi!
Pajan materiaalimaksu on 5€/ henkilö käteisellä.
Ole paikalla hyvissä ajoin, paikkoja on rajallisesti.


Vapaata lauta- ja korttipelailua
Jokelan pelikerhon vapaaehtoiset
Lauantai klo 10 alkaen
Sunnuntai klo 11 alkaen


Tule pelaamaan matalalla kynnyksellä kevyitä lautapelejä ja MTG:tä. Mukana ainakin Isle of Skye, Port Royal, Sushi Go, Dalmuti, Uno, Village Green ja Creature Comforts. Pelaajia ja opettajia löytyy varmasti kaikenlaisiin peleihin! Pelaajien innokkuuden mukaan
olemme paikalla myös pidempään.


Warhammer Fantasy Battle – miniatyyripeli
Arttu Partanen
Lauantai ja sunnuntai (koko päivän)

Warhammer Fantasy Battle -miniatyyripelin demopelipisteellä pääset johtamaan armeijaa fantasiamaailman taistelutantereella. Miniatyyrihahmoista koostuvien armeijoiden sankarit, velhot ja muut joukot ovat komennettavanasi pelipöydällä. Voit pelata joko kaverin kanssa tai ohjelmanpitäjiä vastaan. Ohjelmanpitäjät opastavat mielellään itse pelissä ja ylipäätään miniatyyri- eli figuharrastuksen aloittamisessa.


Warhammer 40000 -miniatyyripeli
Viljami Laurila
Lauantai ja sunnuntai (koko päivän)

Warhammer 40000 -miniatyyripelin esittelyä ja peluutusta. ”Warhammer 40k” on synkkään tulevaisuuteen sijoittuva miniatyyripeli, jossa erilaiset armeijat ottavat mittaa toisistaan taistelukentillä.

Voit pelata joko kaverin kanssa tai ohjelmanpitäjiä vastaan. Ohjelmanpitäjät opastavat mielellään itse pelissä ja ylipäätään miniatyyri- eli figuharrastuksen aloittamisessa.


Warhammer 40k Kill Team -demopelejä
Peitsa Veteli ja Erno Trygg
Lauantai ja sunnuntai (koko päivän)

Ryhmätason kommandorähinöitä synkässä tulevaisuudessa! Tule kokeilemaan Games Workshopin nopeatempoista skirmish-peliä vauhdin ja vaarallisten tilanteiden parissa. Yksi peli kestää noin 30–60 minuuttia.


Pokémon-keräilykorttipeli
Jasu Palomäki ja Juho Salmi
Lauantai ja sunnuntai (koko päivän)

Pokémon-keräilykorttipelipisteellä pääset tutustumaan Pokémon TCG (Trading Card Game) -keräilykorttipeliin. Ohjelma sopii sekä täysin uusille että myös kokeneemmille pelaajille.

Pisteeltä löytyy valmiita pakkoja lainattavaksi ja paikalla on kokenut pelaaja neuvomassa pelin saloihin. Voit myös haastaa vetäjän omilla pakoillasi. Ota kaverisi mukaan ja tulkaa pelaamaan.

”Pikachu, valitsen sinut!”


Ropeconin ständi
Ropecon ry
Lauantai ja sunnuntai (koko päivän)

Ropecon on Suomen suurin roolipelitapahtuma. Tämän vuoden Ropecon järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 28.-30.7.2023. Mitä kaikkea tekemistä Ropeconissa on, miksi tämän vuoden Ropecon on erityinen ja vieläkö saa lippuja tai pääsee vapaaehtoiseksi? Tule käymään ständillä ja kuulemaan lisää!


SRS yhdistyspöytä & roolipelit
Suomen roolipeliseura ry
Lauantai ja sunnuntai (koko päivän)

Suomen roolipeliseura ry on mukana Hypeconissa! Tervetuloa SRS ry:n ständille kuulemaan seuran toiminnasta, keskustelemaan Suomen roolipeliskenestä ja ottamaan osaa ständin yhteydessä pelautettaviin pöytäroolipeleihin. Pelautettavista pöytäroolipeleistä ja niiden aikatauluista lisätietoja ständiltä.


Avoimet pelipöydät
Lauantai ja sunnuntai (koko päivän)

Kaupungintalolta löytyy vapaaseen käyttöön tarkoitettuja avoimia pelipöytiä. Pöytiä voi käyttää esimerkiksi figu-, kortti- tai lautapelaamiseen. Voit ottaa vapaan pöydän käyttöösi ilman erillistä
varaamista.


Pelipaku
School of Gaming
Lauantai ja sunnuntai (koko päivän)

School of Gaming tuo Hypeconiin Pelipakunsa ja luvassa on monipuolista tietokone- ja konsolipelaamista. Mukana mm. Fortnite- ja Rocket League -turnaukset, Minecraft-haaste, NHL- ja FIFA-skabat, Pokémon-huntti ja paljon muuta. Lisätietoa Pelipakusta löydät: www.pelipaku.fi.


Lautapelejä laatuseurassa
Lila Vasara ja Halla Koponen
Sunnuntai klo 12–16

Lautapelejä laatuseurassa eli erilaisten lautapelien peluutusta. Lautapelit tarjoaa Hyvinkään nuorisopalveluiden Pelitalo-toiminta.

Alakerran kokoushuoneet (lasiovien takana)

Konsolipelihuoneet
Hyvinkään Pelitalo
Lauantai ja sunnuntai (koko päivän)
Kaupungintalon kokoushuoneet Mänty,
Lyhde ja Aura

Konsolipelihuoneista löydät PlayStation 5:n, Wii U:n ja XBOX 360:n, joilla pääset pelaamaan erilaisia pelejä. Testaa itse tai kamppaile kaverisi kanssa konsolien mestaruudesta!


Retropelit
Victor Micordia
Lauantai ja sunnuntai (koko päivän)
Kaupungintalon kokoushuone Kallio

Tule muistelemaan vanhoja retropelien parissa tai tutustumaan ”uusiin” vanhoihin peleihin. Tule yksin tai porukalla kokeilemaan konsoli- ja videopelejä vuosikymmenten takaa.

Yläkerta

Pöytäroolipeli:
Fantasiapeli myyttisessä Japanissa ja kauhupeli Funky Noodles

Wille Ruotsalainen
Lauantai klo 11–13 ja klo 14–16

Haluatko kokeilla roolipelaamista?

Klo 11–12.45 seikkailua fantasian kyllästämässä myyttisessä Japanissa (ikä-suositus 7+) ja klo 14 alkaen kauhupeli Funky Noodles (ikäsuositus 13+), joka sijoittuu television kokkikisaan. Pöytään mahtuu kerralla 4–5 osallistujaa.

Aikaisempaa kokemusta ei tarvita, mutta siitä voi olla iloa.
Peli kestää maksimissaan 2 h, mutta keskenkin pääsee pois.


Ihmissusiroolipeli
Mei ja Khatti
Lauantai klo 13–15

Oletko kiinnostunut fantasiasta, mysteereistä, roolipeleistä tai uusien kokemuksien ja kavereiden löytämisestä?
Ihmissusiroolipeli sopii niin aloittelijoille kuin kokeneillekin pelaajille. Sen pelaamisesta ei tarvitse etukäteen tietää mitään! Peli on nopeatempoinen tarinankertojan vetämä mysteerinen keskustelupeli.

Pelin ideana on löytää kyläläisten joukosta ihmissudet ja häätää heidät ulos. Ihmissudet taas yrittävät saada vatsansa täyteen ja sulautua joukkoon.

Peli etenee yö ja päivä -sykleissä, jolloin yöllä pelaajat toimivat kertojan ohjeiden ja rooliensa mukaan ja päivällä (jos sudet ovat onnistuneet yöllä syömään) yrittävät kyläläiset keskustellen selvittämään, kuka joukosta on ihmissusi! Mukaan voi liittyä kesken ohjelman, ja pelikerta kestää noin 15-30 minuuttia, max. 45 minuuttia. Pelistä voi poistua myös kesken pelaamisen.


Pöytäroolipeli: Elävänä tai kuolleena
Sami Nyberg
Lauantai (koko päivän)

Tervetuloa ruudinkatkuiseen ja villiin länteen! Tämä on roolipeli palkkiometsästäjistä, jotka etsivät rikollisia Elävänä tai kuolleena.
Yksi peli kestää noin 30min ja se sopii kaikenikäisille.


Pöytäroolipeli:
Legendaarisen Miekan Etsintä tai Selviytyminen Kielletyllä Aavikolla

Jere Manninen
Lauantai ja sunnuntai (koko päivän)

Tule tutustumaan roolipelaamiseen. Tarjolla kaksi erilaista peliä, joita peluutetaan molempina päivinä pelaajien toiveiden mukaan.

LUMIAN SEIKKAILU: Legendaarisen Miekan Etsintä Idyllisessä Xinin fantasiakylässä Lumian maailmassa elämä on ollut rauhallista niin kauan kuin kukaan muistaa. Mutta eräänä päivänä toisesta ulottuvuudesta tulevat kauhistuttavat hirviöt hyökkäävät kylään. Suurin osa
kylän asukkaista jää kiinni ja heidän vangitaan. Kylän viisas tietäjä kertoo, että heidän ainoa toivonsa selviytyä on legendaarisen miekan avulla, jonka olemassaolosta on huhuttu vuosisatoja…

TELARIAN SEIKKAILU: Selviytyminen Kielletyllä Aavikolla Telarian maailmassa jumalverisiä lapsia kunnioitetaan erityisinä yksilöinä, joilla on syntyessään poikkeukselliset voimat ja kyvyt.
Heidät viedään usein Taivas Kaupunkiin, Telarian pääkaupunkiin, koulutettavaksi ja koulutettavaksi, jotta he valjastaisivat
kykynsä ja täyttäisivät potentiaalinsa. Mutta kun ryhmä itäisestä Telariasta tulleita jumalverisiä lapsia kuljetetaan ilmalaivalla Taivas Kaupunkiin, heidän matkansa saa katastrofaalisen käänteen.
Ilmalaiva haaksirikkoutuu maahan, idän anteeksiantamattomaan autiomaahan, jättäen lapset pulaan ja yksin…


Yhteystiedot Instagram Facebook Twitter