Hae ohjelmapitäjäksi!

Haku ohjelmanpitäjäksi Hypeconin verkkotapahtumaan 12.-13.6.2021!

Tervetuloa pitämään ohjelmaa Hypeconiin Sci-fi/Cyber ulottuvuuksissa.

HUOM: Tänä vuonna haemme ohjelmaa, joka soveltuu etätapahtumaan! Pääsääntöisesti käytämme alustoina Discordia sekä Youtubea.


Ohjelmasi voi olla esimerkiksi:

  • Puheohjelma, joka käsittelee suosikkimangaasi tai -animeasi
  • Työpaja liittyen animeen, mangaan, cosplayhin, japanin kulttuuriin, aasialaiseen katumuotiin tai musiikkiin
  • Keskustelupiiri animesta, mangasta, cosplaysta, peleistä, japanin kulttuurista, aasialaisesta katumuodista tai musiikista

Haemme mukavaa, hauskaa ja kevyttä ohjelmaa, joka soveltuu verkkoon.
Erityisesti teeman mukaista ohjelmaa haetaan, eli tänä vuonna toivomme ohjelmaan löytyvän paljon sci-fi sekä cyber -teemaa hyödyntävää sisältöä. Tämä ei kuitenkaan sulje pois muita ohjelmia, eli haethan rohkeasti mukaan!

Hypeconin lisäksi Hypecon Encore siirtyy myös verkkoon vuoden 2021 osalta. Encore keskittyy erityisesti aasialaiseen katumuotiin ja musiikkiin.

Kysymykset ja hakemus lähetetään osoitteeseen hypecon@hypecon.net otsikolla ”Ohjelmahaku” tai pelipuolen ohjelmaan “Pelipuoli / Ohjelmahaku”.

Haku päättyy 03.05.

Hakemuksesta tulee löytyä

  • Ohjelmapäivä lauantai vai sunnuntai (aasialainen muoti & musiikki painottuu sunnuntaille, huomioithan tämän haun yhteydessä!)
  • Yhteystiedot: Nimi/nimet ja/tai mahdolliset nimimerkit, joilla haluat esiintyä ohjelmatiedoissa. Pelkkä nimimerkki riittää myös. Sähköpostiosoite (tai halutessasi puhelinnumero), josta sinut on mahdollista tavoittaa informaation kulun ja yhteyden pidon takaamiseksi.
  • Mitä aihetta ohjelmasi käsittelee. Ohjelman tulee sopia Hypeconiin, eli suositeltaviin aihealueisiin kuuluu mm. japanilainen ja länsimainen populaarikulttuuri (tv-sarjat, anime, elokuvat, sarjakuvat/manga…), pelit, roolipelit, cosplay… Mikäli et ole varma ohjelmasi soveltuvuudesta, ota yhteyttä ohjelmavastaavaan!
  • Minkä tyyppistä ohjelmaa ajattelit pitää (alla esimerkkejä vaihtoehdoista)

>Luento/puheohjelma: 1-2 ihmistä luennoi yleisölle, kesto 30-60 min.

>Paneeli: 3-6 ennalta sovittua ihmistä keskustelee yleisön edessä, välillä vastaten mahdollisiin yleisön kysymyksiin. Kesto 30-60 min.

>Keskustelupiiri: Rajattu joukko osallistujia (noin 10) keskustelee valitusta aiheesta, mahdollisuus sivusta seuraajille, jos sellaisia haluaa. Kesto 30-45min tai 75-90 min.

>Työpaja: Toiminnallinen ohjelmamuoto, ohjelmanpitäjä/-pitäjät vetävät esim. sarjakuvatyöpajaa, tanssituntia tai muuta vastaavaa. Kesto sovittavissa erikseen.

>Jokin muu: Jos mielessäsi oleva ohjelma jotain muuta esim. tanssinäytös, muotinäytös, cosplay-stand-up-esitys… Kesto ja yksityiskohdat sovittava erikseen.

– Ohjelmakuvaus, tässä vaiheessa riittää alustava suunnitelma siitä mistä ja mitä haluat pitää. Koska ohjelman sisältö on tärkeä valintakriteeri, pidä huolta, että kirjoitat selkeän kuvauksen. Kuvauksessa on hyvä olla mm. aihe, näkökulma josta aihetta lähestytään, soveltuuko se aloittelijoille vai vaaditaanko aiempaa osaamista. Huomioithan, että Hypecon on ikärajaton, eli ohjelman tulee olla max. K16 ikäsuosituksella, K18 ohjelmaa emme voi ottaa vastaan (esim. peleistä, jotka ovat k18 emme voi pitää ohjelmaa). Alustava nimi ohjelmalle (helpottaa ohjelmavastaavan työtä ja tarvittaessa voimme miettiä yhdessä ohjelmalle nimeä). Lopullinen, ohjelmalehtiseen ja nettisivuille tuleva ohjelmakuvaus vaaditaan vasta myöhemmässä vaiheessa.

– Tekniikka: Näistä keskustelemme tarkemmin, mutta lähtökohtaisesti tekniikka on ohjelmapitäjän vastuulla. Lukuun ottamatta mahdollista Hypeconin tapahtuma-alustaa.

Vielä muutama asia (ei niin pakollisia kuin edelliset, mutta mukava tietää)

– Oletko ensimmäistä kertaa pitämässä ohjelmaa? Tarvitsetko pientä rohkaisua ja asioiden läpikäyntiä ennen ohjelman alkua?

– Mahdolliset aikataulutoivomukset, jotka pyritään huomioimaan mahdollisuuksien mukaan.

– Onko jotain kysyttävää asiaan liittyen? Laita rohkeasti sähköpostia ohjelmavastaavalle, alussa mainittuun osoitteeseen hypecon@hypecon.net (otsikoi viesti selkeästi).