AMV-Kilpailu

Tervetuloa osallistumaan Hypecon 2023 AMV-kilpailuun!

Luethan säännöt huolellisesti ennen kilpailuun osallistumista. Kaikki kysymykset voit lähettää osoitteeseen amv@hypecon.net.

✦ Kilpailuun haku on päättynyt! ✦

Aikataulu

Kilpailun ilmoittautuminen alkaa: 1.3.2023 

Kilpailun ilmoittautuminen päättyy: 14.5.2023

Tuomarit suorittavat esikarsinnan: 15.-28.5.2023

Esikarsinnan tulokset ilmoitetaan osallistujille 29.5.2023 mennessä.

Voittajat julkistetaan finaaliesityksessä 10.6.2023.

Perusasiat ja rajoitukset

Kilpailuun saa osallistua itse tehdyllä musiikkivideolla, joka on koottu käyttämällä animaatiota tai pelejä lähdemaasta riippumatta. Voit myös koota videosi käyttämällä sarjakuvan materiaalia lähdemaasta riippumatta. Olet mukana kilpailun esikarsinnassa, kun lähetät kilpailutyösi arvioitavaksi 14.5.2023 klo 23.59 mennessä. Kilpailun ilmoittautumisessa tulee ilmoittaa oikea nimi järjestäjien tietoon, mutta itse kilpailussa voit halutessasi esiintyä pelkällä nimimerkillä.

Kilpailu on avoin vain aloitteleville editoijille. Osallistujat määrittelevät oheista ohjenuoraa apua käyttäen itse, ovatko he aloittelijoita vai kokeneita. Kriteerit eivät kuitenkaan ole täysin yleispätevät, joten mikäli sinulla on epävarmuutta sen suhteen, oletko aloittelija, ole rohkeasti yhteydessä AMV-vastaavaan sähköpostilla: amv@hypecon.net.

Olet aloittelija, mikäli esimerkiksi…

  • Olet harrastanut aktiivisesti editointia alle kahden vuoden ajan
  • Et ole voittanut muissa AMV-kilpailuissa (Suomessa tai ulkomailla) pääpalkintoa
  • Et ole voittanut muissa AMV-kilpailuissa (Suomessa tai ulkomailla) enempää kuin yhtä kategoriapalkintoa

Videot tulee lähettää järjestäjien ilmoittaman ilmoittautumislomakkeen kautta. Lähetysohjeet löytyvät sääntöjen lopusta. Muita kanavia pitkin lähetettyjä videoita ei hyväksytä, eikä myöskään YouTube-linkkejä. Kilpailuun ei hyväksytä mukaan videoita, jotka ovat olleet finaalissa, palkintosijoilla tai saaneet kunniamainintoja muissa suomalaisissa tai ulkomaalaisissa AMV-kilpailuissa. Videon ei tarvitse olla ennennäkemätön, eli sen saa julkaista internetissä ennen kilpailua, mutta suositeltavaa on jättää videon julkaisu kilpailun jälkeen yllätyksen säilyttämiseksi.

Videon sisällöstä suurimman osan (vähintään 60%) tulee olla animaation, pelin tai sarjakuvan materiaalia. Usean eri lähdemateriaalin käyttö samassa videossa on sallittua. Videon äänisisällön tulee olla pääasiallisesti musiikkia, mutta myös esimerkiksi lyhyiden puhuttujen dialogiosuuksien sisällyttäminen videoon on hyväksyttävää.

Äänisisällöstä suurimman osan (vähintään 60 %) tulee olla musiikkia niin, että musiikkivideon määritelmät täyttyvät; esimerkiksi trailerien, TV-mainosten tai vanhojen suomidubbien dialogiosuuksien käyttäminen eivät täytä tätä vaatimusta. Emme hyväksy videoita, joissa on huono äänenlaatu.

Videossa ei saa näkyä alkuperäisiä TV-kanavien logoja eikä tekijöiden nimet sisältäviä versioita alku- tai loppuanimaatioista (op/ed). Itse lisätyt logot parodiamielessä on sallittu. Lisäksi videossa ei saa näkyä tekijän nimeä, nimimerkkiä tai muuta tekijän yksiselitteisesti paljastavaa tunnistetta. Editointiohjelmista tulevat vesileimat ovat videossa kielletty. Videossa ei saa olla editoijan lisäämiä alku- tai lopputekstejä. Kilpailun järjestäjä tekee jokaiselle videolle erilliset lyhyet esittelyvideot.

Kilpailija voi myös lähettää videonsa ohessa kuvia editointiprosessistaan (maskauksia, efektejä, kohtia, joihin kiinnitti erityistä huomiota jne.). Nämä toimitetaan tuomareille videon ohessa. Kuvat editointiprosessista eivät myöskään saa sisältää videon tekijän nimeä, nimimerkkiä tai muuta tekijän persoonallista tunnistetta.

Käytä videossasi laadullisesti parasta mahdollista saatavillasi olevaa materiaalia. Suositeltuna videotiedostomuotona on MP4, mutta hyväksymme myös muut yleisimmät tiedostomuodot. Suositellut resoluutiot videoille ovat 1920×1080 tai 1280×720. Pienin hyväksytty resoluutio on 480×360. Huomioithan, että conin salitekniikka pystyy toistamaan maksimissaan 30 fps videoita. Otathan huomioon, että mikäli videotiedoston toistamisessa ilmenee ongelmia, kilpailun järjestäjä saattaa joutua muuntamaan videon toimivaan tiedostomuotoon. Pyri tallentamaan videosi siinä resoluutiossa, jossa käyttämäsi lähdemateriaali on.

K18-materiaali ei ole sallittua, joten olethan harkitsevainen videon sisältösi suhteen. Videon pituus on minimissään 1 minuutti (1:00) ja maksimissaan 4 minuuttia (4:00).

Jokainen kilpailija saa lähettää kilpailuun arvioitavaksi enintään 3 videota.

Myös yhteistyössä usean tekijän kesken tehdyt videot ovat sallittuja, mutta nämä lasketaan jokaiselta siihen osallistuneelta tekijältä yhdeksi videoksi. Jos siis osallistut useamman eri videon tekemiseen, nämä kaikki lasketaan mukaan tähän enimmäismäärään. Yhteistyövideon voittotilanteessa vähintään kaksi tekijää pyritään ottamaan huomioon palkittaessa, aina tämä ei kuitenkaan ole mahdollista.

Kilpailun AMV-vastaava, tuomari, tai heidän välitön lähipiirinsä (kumppani, puoliso, perheenjäsen) eivät saa osallistua kilpailuun.

Kilpailussa ei käytetä kategoriajakoa, vaan videot esitetään AMV-vastaavan valitsemassa järjestyksessä. Järjestäjä ei vastaa virheellisten yhteystietojen tai järjestäjästä riippumattomien sähköpostin toimitusongelmien aiheuttamista vahingoista.

Videon tarkistus lähetysvaiheessa

Videot kannattaa pyrkiä lähettämään ajoissa. Järjestäjät tarkastavat saapuvia videoita ilmoittautumisen aikana säännönmukaisuuden varalta ja ilmoittavat ongelmista osallistujille. Mikäli ilmoittautumisaikaa on vielä jäljellä, osallistujalla on mahdollisuus tehdä tarvittavat korjaukset säännönmukaisuuden korjaamiseksi. Mikäli videota ei korjata säännönmukaiseksi, se hylätään. Ongelmatilanteissa otamme aina yhteyttä lähettäjään.

Esikarsinta ja tuomarointi

Ilmoittautumisen päätyttyä videot lähetetään nimettöminä tuomaristolle esikarsintaa varten. Esikarsinnassa tuomarit valitsevat videoista ne, jotka tullaan näkemään AMV-kilpailun finaaliesityksessä. Sekä karsituille että finaaliin päässeille ilmoitetaan esikarsinnan tuloksista sähköpostitse.

Esikarsinnan jälkeen tuomaristo valitsee finalisteista voittajat. Sama video ei voi saada kahta tuomaripalkintoa.

Tapahtuman jälkeen halukkaille osallistujille lähetetään palautteet videoista. Jokainen tuomari kirjoittaa oman palautteen videosta sitä pyytäneille. Mikäli haluat videostasi palautteen, voit pyytää sitä vastaamalla AMV-vastaavan sähköpostiin esikarsinnan tuloksista.

Tuomarit

Xenji

Hei kaikille! Olen Xenji ja toimin tänä vuonna yhtenä Hypeconin AMV-tuomareista! Videoiden editoimisen olen aloittanut 2013 eli tasan 10 vuotta sitten. Kisannut olen vuodesta 2014 asti. Kisaamisen lisäksi olen toiminut muutamia kertoja AMV-vastaavana sekä AMV-show’n järjestäjänä. Videoissa erityistä huomiota kiinnitän tunnelman luontiin ja editoinnin viimeistelyyn. Myös kompakti kokonaisuus ja oman näköinen toteutus herättävät kiinnostukseni. Toivotan kaikille lämmintä kesän odotusta ja paljon tsemppiä Hypeconin AMV-kilpailuun! ♡

Xinnamon 

Heissan~! Olen Xinnamon, Oulussa asusteleva videointoilija. AMV-harrastuksen parissa olen vakavissani puuhaillut vuodesta 2020 alkaen, mutta kiinnostus harrastukseen on välkkynyt pilkkeenä silmäkulmassa jo paljon kauemmin. Animen lisäksi tykkään tehdä ja katsoa videoita peleistä ja länsimaisesta mediasta. Editointi ja muiden töistä inspiroituminen tuottaa minulle iloa, ja harrastuksen löytäminen on tuonut kauan kaipaamaani sisältöä arkeeni.

Tehdäänkö musiikkivideoita visualisoimaan musiikkia, vai elävöitetäänkö musiikilla videomedialla luotuja kertomuksia? Mielestäni AMV:n tärkein päämäärä on tasapainottaa nämä kaksi sointuisaksi tanssiksi. Videoissa arvostankin erityisesti musiikin ja kohtausten yhteensopivuutta, mutta sen esille tuominen näyttävästi ja taitavasti on aina plussaa ja taatusti saa minulta ”vau”-reaktion. Myös oman, alkuperäisestä videomateriaalista poikkeavan tarinan luominen editoinnin keinoin ansaitsee minulta lisäpisteitä – se on taito, jota ihailen suuresti. Varsinaista preferenssiä hauskojen ja vakavien tai nopea- ja hidastempoisten videoiden välillä minulla ei ole, vaan tunnelmasta riippumatta tärkeintä on kokonaisuus.

En malta odottaa, minkälaisia tarinoita saan videoistanne kokea! Intoa editointiin~!

Takeshi

Howdy, mä oon Take ja yks tämän vuoden AMV tuomareista. (^_^)/ En ole itse ikinä editoinut videoita, mutta olen anime harrastanut jo 10 vuotta niin editit tullut sen kautta ihan tutuiksi. Oma suosikit on Comedy ja Action henkiset videot.

Palkinnot

Tuomaripalkinnot:

  • Kilpailun paras video
  • Paras iloinen
  • Paras surullinen
  • Paras menevä

Erikoispalkinnot:

  • Yleisön suosikki
Tuomaripalkinnot

Kilpailun paras video

Kilpailun pääpalkinto, se kirkkain helmi kaikista. Palkintoa jakaessa otetaan huomioon videon kaikki osa-alueet, kuten yleinen tunnelma, konsepti, kerronta ja tekninen toteutus.

Paras iloinen

Pirteää söpöilyä vai kenties puhdasta huutonaurua aiheuttavaa huumoria? Mitä vain, kunhan iloa on reippaasti, ja videon katsottua katsoja poistuu salista ehkä hieman iloisempana kuin sinne tuli! Luo teos, joka tuo huulille hymyn, joka ei lähde vielä seuraavanakaan päivänä.

Paras surullinen

Kuka täällä pilkkoo sipuleita? Tällä palkinnolla haetaan videota, josta ei surua ja tuskaa puutu. Päätät itse, luotko hienovaraisen, herkän teoksen, vai suoraan syvään päätyyn sukeltavan itkuvirren. Pirsto tuomariston ja yleisön sydämet palasiksi editoinnillasi, ja palkinto voi olla sinun.

Paras menevä

Nyt etsitään vauhtia ja adrenaliinia! Parhaassa menevässä avainsana on flow. Tempaa katsojat mukaasi videolla, josta ei menoa ja meininkiä puutu. Biletystä vai taisteluactionia? Tyyli on vapaa, kunhan menoa riittää!

Erikoispalkinnot

Yleisön suosikki

Kilpailun aikana on käynnissä äänestys yleisön suosikista. Äänestys toimii omalla matkapuhelimella. Ohjeet äänestykseen annetaan kilpailussa. Äänestys suljetaan koostevideon jälkeen ennen palkintojen jakoa.

Henkilötietojen käsittely

Osallistujien henkilötietoja käsitellään ainoastaan AMV-vastaavan ja tapahtuman järjestäjien toimesta. Kilpailussa ilmoitetaan finalistivideoiden tekijöiden nimet tai nimimerkit heidän oman valintansa mukaan, sekä videon tiedot.

Videoiden lähetys

Nimeäthän tiedostosi muodossa: ”Nimimerkki – Videon nimi”. Jos et käytä nimimerkkiä, korvaa tiedostonimen Nimimerkki muodolla EtunimiSukunimi.

Lähetä videot tästä linkistä löytyvän ilmoittautumislomakkeen kautta.

Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia. Saat sähköpostiisi kopion ilmoittautumisestasi.

Lähetä vain yksi video tietoineen per lomake! Lomakkeita voi lähettää useamman.

Mikäli ongelmia videoiden lähetyksen kanssa ilmenee, ota yhteyttä AMV-vastaavaan.

Yhteystiedot

Mikäli ilmenee kysymyksiä kilpailuun liittyen, otathan yhteyttä AMV-vastaavaan sähköpostitse osoitteeseen amv@hypecon.net.

Ristiriitojen ratkaisu

Ensisijainen taho ristiriitojen käsittelyssä on kyseisen kilpailun AMV-vastaava, joka toimii tapahtuman edustajana. Kunkin kilpailun vastaava, tarvittaessa yhteistyössä muun tapahtumaorganisaation kanssa, toimii ylimpänä vastuuhenkilönä ja tekee lopullisen linjanvedon ristiriitatilanteissa. Vastaavan tulee käsitellä hänelle osoitetut asialliset reklamaatiot kohtuullisessa ajassa. Ristiriitatietoja voidaan käyttää apuna sääntöjen kehittämisessä, kuitenkin niin, että asiaan mahdollisesti liittyvien kolmansien osapuolten identiteettiä ei missään olosuhteissa paljasteta edelleen.

Mikäli jostain syystä asiaa ei saada ratkaisua AMV-vastaavan kanssa, voi kilpailun osallistuja, tuomari, vastaava tai muu tapahtuman edustaja olla yhteydessä tapahtuman pääjärjestäjään. He voivat antaa ristiriitatilanteesta suosituksen tai toimenpide-ehdotuksen vastaavalle. Lopullinen päätösvalta säilyy kuitenkin AMV-vastaavalla.