AMV

Tervetuloa osallistumaan Hypecon 2022 AMV-show’hun!

Luethan säännöt huolellisesti ennen osallistumista. Kaikki kysymykset voit lähettää osoitteeseen amv@hypecon.net

Sääntöjen rikkominen johtaa videon hylkäykseen.

  • Show’n ilmoittautuminen alkaa 2.5.2022
  • Show’n ilmoittautuminen päättyy 5.6.2022 klo 23:59
  • Videot esitetään Hypecon-tapahtumassa 11.6.2022

Show’ssa ei ole esikarsintaa tai tuomaristoa. Mikäli videoita tulee enemmän kuin esitykseen mahtuu, priorisoimme uusia osallistujia, aloittelijoita ja paikalle saapuvia.


Säännöt

AMV-show on avoin kaikille.

Show’hun saa osallistua itse tehdyllä animaatio-, sarjakuva- tai pelimusiikkivideolla. Show’ssa ei ole lähdemaarajoituksia. Videosi hyväksytään mukaan, kun lähetät sen 5.6.2022 klo 23:59 mennessä. Show’hun saa osallistua, vaikka ei itse pääsisikään paikalle mutta show’n mahdollisesti täyttyessä priorisoimme uusia osallistujia, aloittelijoita ja paikalle saapuvia. Ilmoittautumisessa tulee ilmoittaa osallistujan oikea nimi järjestäjien tietoon, mutta itse tapahtuman show’ssa voit esiintyä ainoastaan nimimerkillä niin halutessasi.

Videot tulee lähettää järjestäjien ilmoittaman tiedostojen lähetyspalvelun kautta. Lähetysohjeet löytyvät sääntöjen lopusta. Muita kanavia pitkin lähetettyjä videoita ei hyväksytä, eikä myöskään YouTube-linkkejä. Video saa olla esitetty aiemmin toisessa tapahtumassa ja se on saanut myös olla kilpaileva, mutta ei sijoittunut video.

Videon sisällöstä suurimman osan (vähintään 60 %) tulee olla animaation, pelin tai sarjakuvan materiaalia. Usean eri lähdemateriaalin käyttö samassa videossa on sallittua. Videon äänisisällön tulee olla pääasiallisesti musiikkia, mutta myös esimerkiksi lyhyiden puhuttujen dialogiosuuksien sisällyttäminen videoon on hyväksyttävää.

Äänisisällöstä suurimman osan (vähintään 60 %) tulee olla musiikkia niin, että musiikkivideon määritelmät täyttyvät; esimerkiksi ainoastaan trailerien, TV-mainosten tai vanhojen suomidubbien dialogiosuuksien käyttäminen eivät täytä tätä vaatimusta. Emme hyväksy videoita, joissa on huono äänenlaatu.

Videossa ei saa näkyä alkuperäisiä TV-kanavien tai lähdemateriaalin logoja eikä tekijöiden nimet sisältäviä versioita alku- tai loppuanimaatioista (op/ed). Itse lisätyt logot parodiamielessä on sallittu. Editointiohjelmista tulevat vesileimat ovat videossa kielletty. Videossa ei saa olla editoijan lisäämiä alku- tai lopputekstejä. Show’n järjestäjä tekee jokaiselle videolle erilliset lyhyet esittelyvideot.

K18-materiaali ei ole sallittua, joten olethan harkitsevainen videon sisältösi suhteen. Videon pituus minimissään 1 minuuttti (1:00) ja maksimissaan 4 minuuttia (4:00).

Jokainen osallistuja saa lähettää show’hun enintään 1 videon. Myös yhteistyössä usean tekijän kesken tehdyt videot ovat sallittuja, mutta nämä lasketaan jokaiselta siihen osallistuneelta tekijältä yhdeksi videoksi.


Palkinnot

Vaikka kyseessä on show, jaamme silti ohjelman aikana kaksi erikoispalkintoa:

Yleisön suosikki

Kilpailussa katsojat pääsevät äänestämään omaa suosikkiaan. Äänestys toimii omalla älypuhelimella. Ohjeet äänestykseen annetaan kilpailussa.

AMV.fi Teemapalkinto: Paras Helle

Kesä on täällä, ja helteet ovat tulossa! Helteiset päivät ovat aurinkoisia ja lämpimiä. Haussa tällä palkinnolla on ”Se pakollinen rantajakso” AMV muodossa! Kerää yhteen kaikki lämpimät tunteet ja ajatukset mitä pilvetön ja kuuma kesäpäivä sinussa herättää ja tee niistä meille video. Kesä on kreisii!

Vuonna 2022 AMV.fi haastaa Sinut kuvaamaan säätiloja käyttämättä sääkohtauksia. Kerro meille miltä tietty sää näyttää, miltä se tuntuu, mitä se merkitsee sinulle. Editoijilla on taiteellinen vapaus luoda teemoista omannäköisiä. Sääkohtausten käyttäminen ei ole kiellettyä, eikä siitä anneta miinuspisteitä, mutta video ei saa kokonaan tukeutua sääkohtauksiin.

Säätilat ja niiden kokeminen on jokaiselle yksilöllistä ja sen vuoksi emme etsikään tietynlaisia videoita vaan osallistujien omia kertomuksia näistä sääolosuhteista. Alla listatut kuvaukset ovat ehdotuksia ja esimerkkejä, joista osallistujat voivat hakea tukea ja inspiraatiota.

Osallistujan on ilmoitettava video teemakategoriaan videon lähetysvaiheessa. AMV-vastaava saa myös ehdottaa osallistujille teemakategoriaan osallistumista, mikäli video AMV-vastaavan mielestä sopii teemakategoriaan. Teemakategoriaan osallistuminen ei ole osallistujalta pakollista.

Mikäli sinulla on kysyttävää teemoista, olethan yhteydessä: sawnah [ät] amv.fi Teemakilpailujen ristiriitatilanteet käsitellään AMV.fi -aktiivien yhteistyönä. Mikäli kilpailuun ei saavu yhtään teemaan sopivaa videota, palkintoa ei jaeta. Erikoispalkinnossa toimii erillinen tuomaristo muusta kilpailusta, joka on seuraava: AMV.fi -edustaja, editoijien edustaja ja yleisön edustaja. Tuomarit julkaistaan myöhemmin.


Henkilötietojen käsittely

Osallistujien henkilötietoja käsitellään ainoastaan AMV-vastaavan, tapahtuman järjestäjien ja lähetyspalvelimesta vastaavien toimesta. Show’ssa ilmoitetaan videoiden tekijöiden nimet tai nimimerkit heidän oman valintansa mukaan, sekä videon tiedot.


Videoiden lähetys

Lähetä videot Velhosto Xfer-lähetyspalvelun kautta.

1. Siirry osoitteeseen: http://xfer.velhosto.fi/

2. Kirjoita Lähetyskoodi / Transfer code: hype22

3. Kirjoita seuraavalle sivulle sähköpostiosoitteesi, nimesi ja nimimerkkisi muodossa: ”etunimi sukunimi (nimimerkki)” sekä

4. Lähettäjän viite / Sender Reference -kohtaan videon tiedot: videon nimi, lista käytetystä audio- ja videomateriaalista sekä tieto siitä oletko tulossa tapahtumaan, jos tiedossa. Mikäli tiedot eivät mahdu kenttään, voit lähettää videosi ohessa tekstitiedoston, joka sisältää kaikki nämä tiedot.

Tämän jälkeen voit ladata palvelimelle haluamasi video-, kuva- ja tekstitiedostot. Järjestelmä sallii usean tiedoston lähettämisen samalla kertaa.

Mahdollisissa ongelmatilanteissa kokeile ensin käyttöä toisella selainohjelmalla. Mikäli ongelmia yhä ilmenee, ota yhteyttä show’n järjestäjään.


Yhteystiedot

Mikäli ilmenee kysymyksiä show’n liittyen, otathan yhteyttä järjestäjään sähköpostitse osoitteeseen amv@hypecon.net

Show järjestetään Hypeconin ja AMV.fi:n yhteistyönä.

Ohjeistuksiin voidaan tehdä muutoksia taiteellisten käytäntöjen osalta yhteistyössä tapahtuman edustajan ja AMV.fi:n kanssa. AMV.fi varaa oikeuden muutoksiin.


Ristiriitojen ratkaisu

Ensisijainen taho ristiriitojen käsittelyssä on AMV-vastaava, joka toimii sekä AMV.fi:n että tapahtuman edustajana. Show’n vastaava, tarvittaessa yhteistyössä muun tapahtumaorganisaation kanssa, toimii ylimpänä vastuuhenkilönä ja tekee lopullisen linjanvedon ristiriitatilanteissa. Vastaavan tulee käsitellä hänelle osoitetut asialliset reklamaatiot kohtuullisessa ajassa. Ristiriitatietoja voidaan käyttää apuna sääntöjen kehittämisessä, kuitenkin niin, että asiaan mahdollisesti liittyvien kolmansien osapuolten identiteettiä ei missään olosuhteissa paljasteta edelleen.

Mikäli jostain syystä asiaa ei saada ratkaisua AMV-vastaavan kanssa, voi show’n osallistuja, vastaava tai muu tapahtuman edustaja kutsua koolle AMV.fi:n hätäkokouksen. Kokoukseen kuuluu kolmesta viiteen sellaista AMV.fi:n aktiivia, jotka eivät osallistu show-esitykseen. He voivat antaa ristiriitatilanteesta suosituksen tai toimenpide-ehdotuksen vastaavalle. Lopullinen päätösvalta säilyy kuitenkin vastaavalla.