Villa Arttu ja piha

Hypecon laajenee uusiin tiloihin! Villa Arttu sijaitsee tapahtuman pääaluella ja sisäänkäynti tiloihin löytyy samalta sisäpihalta kuin tapahtuman muutkin sisäänkäynnit.

Piha-alue on Hypeconissa autotonta aluetta, ja siinä on hyvin tilaa photoshooteille ja piknikille. Muistathan huomioida pikniköidessäsi yleisen siisteyden ja viet roskasi roskiin. Myös tupakointi piha-alueella on kielletty, lukuunottamatta tupakointiin osoitettuja tupakointialueita.


Vuoden 2023 ohjelma

Klikkaa kuvaa saadaksesi sen auki isompana!

Jokaisen tilan ohjelma aukeaa, kun klikkaat huoneen nimeä!

Villa Artun ohjelma (Lauantai ja Sunnuntai)

Ginga Room
Suetic ja Chuhonine, Suomen Hopeanuoli-fanit ry
Lauantaina klo 10.30 – 18.30
Sunnuntaina klo 11 – 16.30

Suomen Hopeanuoli-fanit ry’n Ginga Room on avoinna koko viikonlopun! Tule mukaan suunnittelemaan itsekeksimiäsi Ginga-maailman hahmoja OC-pajassamme ja tutustumassa yhdistyksemme toimintaan pöydällämme.


Ginga ja toksinen maskuliinisuus
Suetic
Lauantaina klo 12 – 13

Toksinen maskuliinisuus on tyypillisesti miehekkäinä, tai no tässä tapauksessa ”uroollisina”, pidettyjä piirteitä jotka ovat uroille sekä heidän lähipiireilleen haitallisia. Miten toksinen maskuliinisuus esiintyy ylipäätään Ginga-sarjoissa? Mitä muka toksista oikein on näissä upeissa ja sankarillisissa muskelikoirissamme? Osallistu mukaan keskustelupaneeliin niin saadaan tämä järjetön sotku selviteltyä! Sisältää juonipaljastuksia.


Super Mario Veljekset Valkokankaalla
Jonne ”JoneZi” Virkanen
Lauantaina klo 13.30 – 15.30

Mario-veljekset ovat seikkailleet lukuisissa videopeleissä ja ovat olleet yhdet tunnetuimmista pelihahmoista jo yli 35 vuotta. Kaksikosta on tuotettu myös kolme elokuvaa. Tässä ohjelmassa tutkimme miten nämä kyseiseti elokuvat ovat onnistuneet adaptaatioina ja elokuvina.


Scrunchie-työpaja
Lotta Helena
Lauantaina klo 14.30 – 16.30

Tule ompelemaan itsellesi helppo scrunchie eli hiusdonitsi ompelupajaan! Pajassa käytössäsi on ilmaiset tarvikkeet ja saat ohjausta ompeluun. Scrunchie on helppo ja nopea tehdä eikä aiempaa ompeluosaamista tarvita.

Ennakkoilmoittaudu pajaan info-pisteellä, jolloin saat tarkemman ajan osallistumisellesi. Ompelupajan mahdollistavat Ompelukonekeskus Hyvinkää, Kangastukku.com sekä Ehta by Dream Circus.


Nukkemiitti
Pastellikeijukainen
Lauantaina klo 16 – 19

Kokoontuminen nukkeharrastajien kanssa! Tarkoitettu Pullip-perheen/bjd nukeille ensisijaisesti, mutta myös muut nuket ovat tervetulleita!


Kissankorvatyöpaja
Elsi N.
Lauantaina klo 17.30 – 19

Miau! Kissankorvat ovat yleinen varuste niin anime-, manga- kuin pelihahmoillakin. Nyt sinäkin voit saada sellaiset! Tule askartelemaan kanssamme kissankorvat. Työpaja pyörii non-stoppina, eli voit piipahtaa työpajassa muun ohjelman välissä ja lähteä, kun korvasi ovat valmiit. Aikaisempaa kokemusta ei tarvitse olla: ohjaaja auttaa korvien askartelussa ja ompelukoneen käytössä. Saat valmistamasi korvat mukaasi.

Huomioithan, että osallistujien määrästä riippuen saatat joutua hetken odottamaan vuoroasi työpajassa. Työpaja sopii kaikenikäisille. Työpaja on auki ohjelmassa mainitun keston ajan tai niin kauan, kun materiaaleja riittää.


Työpajaan osallistuminen kustantaa 2€/osallistuja ja se maksetaan työpajassa.


Lore Olympos -miitti
Lila Vasara ja Halla Koponen
Sunnuntaina klo 11.30 – 13.30

Tule juttelemaan Lore Olympus-sarjakuvasta muiden sarjan fanien kanssa, vaikkapa sarjakuvan inspiroimassa cosplayssa! <3


Hengähdyshetki
Jenna
Sunnuntaina klo 14 – 16

Mahdollisuus tulla viettämään rauhallinen hetki conihuuman keskellä. Tilaan voit tulla yksin tai ystävien kanssa, paikalla on nuoriso-ohjaaja, jonka kanssa voit myös tulla keskustelemaan. Paikalla saa olla itselleen sopivan hetken.

Piha-alueen ohjelma (Lauantai ja Sunnuntai)

Boffaus
Rasmus Naumoff, Jarmo Orasmaa, Tiia Viirre, Lauri Vikström, Juha-Matti Kuusinen
Lauantaina klo 10.30 – 13 ja klo 15 – 20
Sunnuntaina klo 11 – 13 ja klo 13.30 – 16

Bofferointi eli boffaus on hauska ja toiminnantäyteinen laji, jossa pääsee ottelemaan pehmustetuilla miekoilla, kilvillä ja muilla keskiaikahenkisillä välineillä. Tule osallistumaan hauskoihin otteluihin ja halutessasi rakentamaan itsellesi oma bofferi! Lajin aiempaa osaamista ei vaadita, reipas ja kunnioittava asenne riittävät jo pitkälle. Voit myös napata itsellesi kaverin mukaan, ja ottaa osaa jännittävään pariotteluturnaukseen. Voittajajoukkue palkitaan! Joukkueessa saa olla max. 3 jäsentä, ja siinä käytetään erikseen varattuja laina-aseita.

Pariotteluturnaus pidetään lauantaina klo 15.30. Ilmoittautuminen tapahtuu rastin ohjaajille paikan päällä.

Alle 15-vuotiaiden pariotteluturnaus pidetään sunnuntaina klo 13.30! Ilmoittautuminen tapahtuu rastin ohjaajille paikan päällä.


Boffer-miekkojen rakentelupaja pidetään lauantaina klo 13-15 kaupungintalon aulassa.


Random Play Dance
Underdogs
Lauantaina klo 13 – 15

RPD (random play dance) on k-poppiin pohjautuva tanssipeli joka voi olla monelle tuttu edellisistä Hypeconeista tai muista coneista ja tapahtumista.


Ohjelmassamme soitetaan k-pop biisien kertosäkeitä ja jos muistat soitetusta kappaleesta tanssiliikkeitä, hyppää rohkeasti yleisön eteen tanssimaan!


Conijumppa
Pahvi
Sunnuntaina klo 13 – 13.30 (Varatilana Takomon Peilihuone)

Hupaisan rento jumppa conipäivälle!

Vedetään kevyt jumppa Fröbelin Palikoiden tahtiin ja muiden tuttujen jumppabiisien mukaan. Tässä ohjelmassa on sallittua päästää sisäinen lapsesi irti ja tanssia näiden klassikoiden tahtiin.
Tarkoituksena on päästä venyttelemään ja pitää hauskaa. Ohjelma soveltuu kaikenikäisille.


Satuteemainen K-pop Random Play Dance
Mirine
Sunnuntaina klo 16 – 17.30

Mirine palaa Hypeconiin! Vuoden 2022 Hypeconista tuttu k-pop tanssiryhmä Mirine palaa tapahtumaan uuden K-pop Random Play Dance ohjelman kanssa.

Tänä vuonna RPD:n teemana ovat fantasia- ja satuteemaiset kappaleet Hypeconin tämän vuoden Myytit ja Legendat -teeman mukaisesti.

K-pop Random Play Dance on tanssipeli, jossa nauhalta soitetaan tunnettujen k-pop kappaleiden kertosäkeitä tai tunnettuja kohtia ja he, jotka osaavat kyseisen tanssin saavat astua eteen ja esittää tanssin samalla kun muut kannustavat. Tansseja löytyy niin tyttö- kuin poikaryhmiltäkin ja mukana on sekä vanhoja klassikoita kuin uusia tuoreitakin kappaleita.


Tervetuloa tanssimaan Mirinen kanssa ja kannustamaan muita tanssijoita!


Yhteystiedot Instagram Facebook Twitter