Ajankohdan muutos

Valtioneuvosto on linjannut 22.4.2020, että yli 500 hengen tapahtumat ovat kiellettyjä heinäkuun loppuun saakka ja että tämän jälkeisestä ajasta tulee jatkotietoa kesäkuussa. Koska kesäkuu on elokuun alun osalta liian lyhyellä aikataululla, olemme käyneet conitean kanssa keskustelua erilaisista vaihtoehdoista vuoden 2020 Hypeconiin liittyen.
Tiedostamme Hypeconin olevan kävijöilleen erittäin tärkeä tapahtuma, ja varmasti vielä odotetumpi kuin aikaisemmin kesän tapahtumien peruuntuessa. Hypecon on tekijöilleen tärkeä ja rakas tapahtuma, eikä päätösten tekeminen ole ollut helppoa.

Mutta tiedostamme myös vastuumme yli 4 000 kävijän tapahtumassa. On todettava, että vaikka rajoitukset eivät jatkuisi, niin on suuri riski kahdeksassa päivässä kymmenkertaistaa 500 hengen maksimi. Olemme seuranneet mediatiedotteita koronatilanteesta ja tulleet siihen lopputulokseen, että tapahtuma saattaisi olla riski ihmisten terveydelle. On myös mahdollista, että rajoitukset jatkuvat pitkälle syksyyn, emmekä enää toista kertaa halua siirtää tapahtumaa myöhemmälle syksyyn tilanteen ollessa yhä näin epävarma.

Tämän vuoksi olemme tehneet päätöksen, ettei Hypecon 2020 toteudu elokuussa. Siirrämme katseen kohti tulevaa, kesälle 2021. Mahdolliset pienemmät tapahtumatempaukset tiedotamme somessa ja nettisivuillamme myöhemmin.