Takomon ohjelma


Vuoden 2022 ohjelma


Jokaisen tilan ohjelma aukeaa, kun klikkaat huoneen nimeä!

Blackboxin ohjelma

Cosplaykisaaminen tutuksi!
Klo 11.00 – 12.00

”Cosplaykisaaminen tutuksi” -ohjelma on kaikille niille, jotka ovat kiinnostuneita cosplaykisaamisesta, mutta eivät ole vielä uskaltautuneet lavalle. Ohjelmassa käydään läpi kaikki kisaamiseen liittyvät vaiheet ja tarvittavat asiat aina ilmoittautumisesta lavalle pääsyyn. Ohjelmassa
myös tuomarointi demonstraatio.


Mangan harrastajasta tekijäksi
Petri Järvinen, Nordic Manga Publishing
Klo 12.00 – 13.00

Pohjoismaisen mangakustantamon perustaja ja käsikirjoittaja Petri Järvinen kertoo, millaista oli perustaa kustantamo ja valottaa mahdollisuuksia, joita mangan piirtäjän kannattaa hyödyntää, jos haluaa julkaista tai kehittää omia töitään ammattimaiseen suuntaan.


Natalia Batista – Näin syntyi Sword Princess Amaltea
Natalia Batista & Petri Järvinen
Klo 13.00 – 14.00

Tarina on kaikille tuttu: Urhea prinssi lähtee uhmaamaan suuria vaaroja pelastaakseen prinsessan lohikäärmeen kynsistä ja periäkseen puolet valtakunnasta. Mutta entä, jos tällä kertaa prinssi olisikin… prinsessa?

Natalia Batista valottaa tunnetuimman teoksensa syntytarinaa ja työtapojaan – millaista on olla pohjoismainen mangataitelija? Natalia Batista on ruotsalainen mangataiteilija ja kuvittaja, joka on toiminut ammattilaisena alalla vuodesta 2006. Hän on tehnyt yli 1600 sivua mangaa, joista suurin osa on julkaistu kirjoina tai osana sarjakuva-antologioita. Tunnetuimmat teokset ovat Mjau! ja Sword Princess Amaltea, joka on julkaistu Ruotsissa, Yhdysvalloissa, Italiassa, Saksassa, Portugalissa, Tšekin tasavallassa ja nyt vuonna 2022 Suomessa! Natalian teokset vaihtelevat tyylilajiltaan fantasiasta ja toiminnasta romantiikkaan ja komediaan. Hän on ruotsalaisen mangataiteilijakollektiivi Nosebleed Studion jäsen ja yksi vuosittaisen sarjakuvafestivaali Seriefestin järjestäjistä Malmössä.


AMV-Show
Estasia
Klo 14.30 – 15.30, Ohjelman ikäsuositus: K-15
Huom: Tähän ohjelmaan tarvitset paikkalipun!

Tervetuloa seuraamaan Hypeconin AMV-Showta! Innokaat AMV-videoihin erikoistuneet taitajat ovat saaneet lähettää upeita luomuksiaan AMV-Show ohjelmaan kävijöidemme ihasteltavaksi! Vaikka kyseessä ei tällä kertaa olekkaan virallinen AMV-kilpailu, on ohjelman aikana käynnissä Yleisön Suosikkipalkinnon yleisöäänestys. Tämän lisäksi palkitsemme myös AMV.fi teemapalkinnon voittajan. Kilpailu järjestetään yhteistyössä AMV.fi:n kanssa.

Paikkalippuja ohjelmaan jaetaan piha-alueen infopisteellä klo 12 alkaen!
Mikäli istumapaikkoja jää tyhjäksi, klo 14:25 saliin pääsee tyhjille paikoille
myös ilman paikkalippua. (Huomioithan kuitenkin, että paikkalippu on toivottavaa hakea ennakkoon, eikä tyhjiä paikkoja voida olettaa jääväksi!)
Ohjelma saattaa sisältää nopeasti vaihtuvia kuvia tai vilkkuvia valoja!


Cosplay-kisa
Klo 16.00 – 17.00
Huom: Tähän ohjelmaan tarvitset paikkalipun!

Tervetuloa katsomaan Hypeconin cosplaykilpailua! Cosplay-kilpailussa tuomaristo palkitsee kolme parasta pukua. Kilpailuun ilmoittaudutaan klo 11:00 alkavassa ohjelmassa ”Cosplaykisaaminen tutuksi.” Kilpailu on aloittelija painotteinen ja aloittelijaksi lasketaan kaikki, jotka eivät ole aiemmin osallistuneet yli kolmeen cosplaykilpailuun tai omaa vaatetusalan (tai vastaavaa) tutkintoa tai opintoja yli vuoden ajalta.

Paikkalippuja ohjelmaan jaetaan pihaalueen infopisteellä klo 12 alkaen!
Tervetuloa!


Demon Slayer -paneeli
Zawan pilttipurkit
Klo 17.00 – 18.15, Ohjelman ikäsuositus: K-16

Kiinnostaako mitä hasirat tekevät vapaa-ajalla? Tai tulevatko demonit ja ihmiset mitenkään toimeen? Millaiset suhteet heillä on toisiinsa? Tule mukaan Demon Slayer paneeliin selvittämään asioita tai laittamaan heidät tekemään haasteita!


Another Castle – Helsingin nörtein (enimmäkseen) naiskuoro
Another Castle
Klo 19.00 – 20.00

Another Castle tarjoilee kattauksen nörttimäisiä säveliä peleistä, elokuvista, tv-sarjoista ja animesta.

Elokuvateatteri Kinoma

Cosplay-kisan livestriimi
Klo 16.00 – 17.00, Elokuvateatteri Kinoma

Tervetuloa seuraamaan Hypeconin cosplay-kilpailua suorana lähetyksenä
isolta elokuvateatteri Kinoman valkokankaalta! Mikä olisikaan parempaa kuin nauttia cosplay-kilpailusta herkullisten leffaeväiden kanssa?

Esitämme cosplay-kilpailun jälkeen Mamoru Hosodan uusimman anime-elokuvan Belle!


Belle -animaatioelokuva
Klo 17.00 – 19.00, Elokuvateatteri Kinoma
Elokuvan ikäsuositus: K-12

Suzu on tavanomainen lukiolaistyttö, joka elelee isänsä kanssa pienessä kylässä. Hän ei ole vuosiin ollut oikein oma itsensä. Eräänä päivänä hän astuu sisään massiiviseen virtuaalimaailmaan ”U”, jossa hänestä kuoriutuu Belle, maailmankuulu laulajatähti. Hän törmää salaperäiseen ja hirviömäiseen hahmoon, jota jahdataan. Yhdessä he hyppäävät seikkailujen, haasteiden ja rakkauden täyteiselle matkalle etsiessään tietä omaan sisimpäänsä.

Belle -elokuva esitetään elokuvateatteri Kinoman tiloissa, Cosplay-kisan livestriimin jälkeen. Lipun hinta 10 €.

Puheohjelma 1

Geenit ne on keijukaisillakin — kysymyksiä ja vastauksia fantsuolentojen DNA:sta
Elina Salmela & Lele Kauppila
Klo 12.00 – 13.00

Miten ennustamisen lahja periytyy? Miksi haltiat ovat niin pitkäikäisiä? Voiko geenitesti paljastaa, ovatko nukkavierun rohtotohtorin minulle kauppaamat kolmipäisen lohikäärmeen kallot sittenkin vain kolme yksipäisen lohikäärmeen kalloa?

Perimä säätelee solujen toimintaa: kasvua, aineenvaihduntaa ja kantajansa ulkomuotoa. Sama pätee niin ihmisiin, haltioihin, sapelihammastiikereihin kuin lohikäärmeisiinkin. Tule kuulemaan ja kysymään miten geenit vaikuttavat fantasiaolentojen ominaisuuksiin ja elämään! Kysymyksiin
on vastaamassa Helsingin yliopiston geenitutkija Elina Salmela. Häntä haastattelee pitkän linjan roolipeliharrastaja Lele Kauppila.


Itseään toistavat animet
Hamrex
Klo 13.00 – 14.00

Useat animet toistavat itseään ja sama draamankaari pyörii joka jaksossa. Sama henkilö epäonnistuu aina eikä pahikset vaihdu tai koskaan menehdy kuin korkeintaan päätösjaksossa. Säännölliset muodonmuutokset ja pahiksen kukistuminen samalla tavalla tai hyökkäyksellä voivat luoda olennaisen kliimaksin tai poistaa uskottavuuden. Jotkut tv-sarjat puolestaan päättyvät samaan skenaarioon tai lauseeseen.
Ohjelmassa käydään läpi miten animesarjat toistavat tarkoituksella itseään
tullen tutuksi kyseisistä elementeistään.

Huom: Ohjelma sisältää jonkin verran juonipaljastuksia käsiteltävistä animesarjoista!


Autistin viimeinen fantasia
Kuroki Matsumoto
Klo 13.00 – 14.00, Ohjelman ikäsuositus: K-16

Autistin viimeinen fantasia -ohjelmassa käydään läpi, millaista on pelata Final Fantasy XIV-nimistä onlinepeliä autistisena ja pelaajana, jolla on lisäksi muita erityistarpeita. Mitä keinoja tälläisellä pelaajalla on kohdata haasteita, joita erityistarpeet saattavat aiheuttaa? Mikä saa hänet jatkamaan pelaamista, eikä sen sijaan luovuttamaan? Entä miten sujuu pelin pelaaminen muiden pelaajien kanssa? Muun muuassa näitä aiheita tullaan käsittelemään ohjelman aikana ja ohjelmanpitäjä toivookin, että luennosta olisi apua myös muille samoja kokemuksia kohdanneille!


Peruukit ja niiden sielunelämä
thiriumCatalyst
Klo 17.00 – 18.00

Oletko aina miettinyt, miten peruukkiin saa aikaiseksi metrin mittaiset korkkiruuvikiharat tai miten leikata täydellinen, suora otsatukka? Saitko postissa peruukin joka näyttää kaipaavan sielullista apua mutta et ole varma mistä edes aloittaa? Tuntuvatko kaikki pitkät peruukkisi menevän älyttömään solmuun ja takkuun vaikket edes käytä niitä?

Näihin ja moniin muihin peruukkeihin liittyviin kysymyksiin löytyy vastaus tältä luennolta – joka toivottavasti opettaa sinulle peruukin kesyttämisen salat ja vaietut niksit.


Mitä larppaaminen on?
Lele Kauppila
Klo 18.00 – 19.00

Kiinnostaako larppaus? Tule kuuntelemaan lajiesittely liveroolipelaamisesta eli larppaamisesta! Ohjelmassa käydään läpi harrastukseen liittyviä termejä, millaisia pelejä ja genrejä löytyy, mistä löytää lisätietoa sekä tietysti miten larppaamisen voi aloittaa. Yleisö voi kysellä aiheesta kaikenlaista ja ohjelmanpitäjä kertoo mielellään myös omista kokemuksistaan.

Puheohjelma 2

Hiuspantatyöpaja
Klo 10.30 – 12.30 & 14.00 – 16.00

Tule ompelemaan itsellesi helppo hiuspanta tai hiusdonitsi ompelupajaan!
Pajassa käytössäsi on ilmaiset tarvikkeet ja saat ohjausta ompeluun. Voit koristella pannan pitseillä, rusetilla tai vaikkapa eläimen korvin. Panta on helppo ja nopea tehdä eikä aiempaa ompeluosaamista tarvita.

Hiuspantapajan mahdollistajina toimivat Ompelukonekeskus, Ehta by Dream Circus ja Kangastukku. Pajaan voit osallistua joustavasti sen aukiolon aikana.


Metroid Evolution
Jonne Virkanen
Klo 17.00 – 19.00

Metroid on 35 vuotias sarja. Alkuperäisen tarina on saanut nyt viidennen osansa päättäen yhden vaiheen Samus Aranin elämässä. Ohjelmassa käsittelemme 2D Metroid pelien kehittymistä 80 luvulta tähän päivään ja miten ne ovat innoittaneet muita pelientekijöitä luomaan omia ”Metroidvania” tyylisiä pelejään.

Peilihuone

Ihmiskimble
Mama Hemli
Klo 11.00 – 13.00 & 16.00 – 17.00

Kimble-mestari MamaHemli esittelee teille nyt maailman mahtavimman pelin: Ihmiskimblen! Oletko koskaan halunnut isommalla porukalla pelata Kimbleä, mutta alkuperäiseen peliin on mahtunut mukaan vain neljä pelaajaa? Nyt ongelmaan on ratkaisu, sillä Ihmiskimbleen voi osallistua huikeat 16 pelaajaa! Tässä Hypeconin jokavuotisessa klassikossa nappuloiden sijaan Te, rohkea voitonhaluinen kansa, pääsette laudalle. Joten mitäs sanot, lähdetkö mukaan rentoon ja hullun hauskaan Ihmiskimbleen? Etevimmälle Ihmiskimblejoukkueelle on luvassa todistus voitosta sekä pientä herkuteltavaa jokaiselle!


Taikasauvatyöpaja
Ulottuvuusmatkat Oy
Klo 13.00 – 16.00

Taikasauvapajassa voit poiketa tekemään ikioman taikasauvan oman aikataulusi mukaan. Pohjana käytetään suomalaista puuta ja koristeluihin löytyy luonnonmateriaalien lisäksi mm. kuumaliimaa, helmiä, nauhoja nahkaa sekä maalia. Pajan maksuun sisältyy kaikki tarvikkeet yksilöllisen taikasauvan tekemiseen. Taikasauvapajaa ohjaavat Ulottuvuusmatkojen Jutta Koskinen sekä Mira Suovanen, joilla on pitkä kokemus taikasauvojen valmistamisesta.

Taikasauvapaja on tarkoitettu kaiken ikäisille, mutta nuorempien kanssa suositellaan aikuisen apua (avustava hlö ilmaiseksi).
Työpajan hinta: 7 €/hlö/taikasauva.


Nukkemiitti
Aaro ”@dystopiadollies” ja Kiki ”@littledollies”
Klo 17.00 – 19.00

Oletko paatunut nukkeilija henkeen ja vereen? Ovatko nukkesi sinulle täys-verisiä perheenjäseniä? Tai oletko muuten vain kiinnostunut tästä mystisestä harrastuksesta, joka monipuolisuudellaan vie kaiken vapaa-aikasi ja rahasi?

Tervetuloa esittelemään omia nukkejasi, ihastelemaan muiden nukkeja, keskustelemaan nukkeilun jalosta aatteesta tai vaikka kaikkia edellämainittuja.

Ohjelma hengaustilassa

Tylypahkan oleskelunurkkaus
Luutakomero ry
Koko päivän

Onko energia vähissä? Onko kiinnostavien ohjelmien välissä sopiva tyhjä tauko? Onko ympärillä liikaa jästejä? Pelastaudu tulemalla muiden Harry Potter -fanien seuraan Tylypahkan oleskelunurkkaukseen! Voit tulla esimerkiksi pelaamaan Potter -aiheisia lautapelejä tai vain hengaamaan taianomaisessa seurassa.


Kirjaston con-corner
Hyvinkään kaupunginkirjasto
Koko päivän

Kirjaston con-cornerissa on perinteinen pinssikone. Lisäksi monenlaista muuta puuhaa, esim. oman animehahmon piirtämistä kirjaston animeseinälle ja tietovisa. Myynnissä on myös poistomangoja.


Huopahahmopaja
Harrastusseura Revontuli ry – Rea Nieminen, Jonna Hänninen & Raezla Stserbak
Koko päivän

Meillä on huopamaskottipaja jossa voit suunnitella ja ommella itsellesi oman huopamaskotin pientä maksua vastaan. Tule myös tutustumaan Harrastusseura Revontuli ry:n toimintaan! Olemme koko Suomen kattava yhdistys ja järjestämme jäsenten näköistä toimintaa sekä retkiä.


Glittermeikkausta ja kasvomaalausta
Ulottuvuusmatkat Oy
Koko päivän (paitsi klo 13.00 – 16.30)

Tule ottamaan conin upeammat kasvomaalaukset ja säkenöivät glitterit naamallesi! Kasvomaalaukset tehdään super upealla moniväripaletilla. Glitterit ovat luonnonystävällistä ekoglitteriä ja kiinnitysaine sekä kasvomaalit ovat ihoystävällisiä ja lähtevät pesussa pois.
Glittermeikistä ja kasvomaalauksesta peritään paikanpäällä pieni materiaalimaksu.


Helmikoru-työpaja
Von Aidainder aka Päivi ja Satu
Koko päivän

Tervetuloa Helmikoru työpajaan kokoamaan oma helmikorusi! Työpajassa opetetaan tekemään erilaisia värikkäitä helmikorupujotuksia, joiden avulla voi valmistaa mm. rannekoruja, tähtiä, rusetteja ja eläinhahmoja.
Työpajaan mahtuu kerrallaan 10 henkilöä. Työpajaan osallistumismaksu 3€.

Ohjelma piha-alueella

Boffausta
Rasmus Naumoff, Lauri Vikström, Leo Easton, Sindri ”Shiru” Koskinen, Jarmo Orasmaa & Joni Laukkanen
Klo 10.30 – 15.00 & 16.30 – 19.30

Tervetuloa kokeilemaan boffausta: tajuttoman hauskaa pehmomiekkailulajia, jossa yhdistyy niin taito kuin yhteistyö. Laji on erittäin aloittelijaystävällinen, eikä osallistuminen vaadi mitään erikoisvarusteitakaan: lainamiekat ja kouliintuneiden ammattilaisten opastuksen saat paikan päällä!

Lauantain ohjelmistoon kuuluu myös miekanrakentelupaja, sekä hyvänhenkiset pariotteluturnajaiset! Molempiin ohjelmiin ilmoittaudutaan paikan päällä.

• Miekanrankentelupaja on auki lauantaina klo 15-17 kaupungintalon aulassa, ja siihen osallistumismaksu on 3€/miekka. Paikkoja on rajoitetusti, emmekä valitettavasti ota niiden kanssa ennakkovarauksia vastaan. Olethan siis hyvissä ajoin paikalla!
• Pariotteluturnaukset aloitetaan klo 17:15 ja ilmoittautumiset turnaukseen kerätään etukäteen boffauspisteellä. Ilmoittauduthan mukaan viimeistään 30min ennen aloitusta, eli klo 16:45. Turnauksiin voi osallistua joko 2:n tai 3:n (2+varajäsen) hengen ryhmissä. Alle 15-vuotiaille on erillinen sarjansa.


K-POP random dance play
The Underdogs Dance Crew
Klo 15.00 – 16.30

K-pop random play dance on suunnattu niin aloittelijoille kuin jo kunnon konkareillekkin. Ohjelmassamme soitamme k-pop kertosäkeitä ja jos osaat koreografian ulkoa, saat mennä mukaan tanssimaan muiden sen osaavien kanssa. K-pop kappaleita löytyy laidasta laitaan: on niin uudempia kuin vanhempiakin kappaleita.


Yhteystiedot Instagram Facebook Twitter