Takomon ohjelma

Takomossa sijaitsee Hypeconin toinen suuri esiintymislava Blackbox. Takomosta löydät tapahtuman aikana puheohjelmaa, työpajoja, yhdistyspöydät, pukuhuoneet sekä kirpputorin!

Takomon hengailutilasta löydät seuraavat yhdistyspöydät:
K-pop Suomi ry, Tampereen larppi- ja tanssiaisyhdistys Ludere ry, Väen ry,
Undertale – musikaali toiveista ja unelmista, Suomen sarjakuvaseura
, Netari/Pelastakaa Lapset ry, Hyvinkään kaupunginkirjasto, Ulottuvuusmatkat Oy, Nezumicon, Shumicon, Kotae Expo, Metropolian kulttuurialan opiskelijayhdistys Demoni ry


Vuoden 2024 ohjelma

Klikkaa kuva isommaksi!

Jokaisen tilan ohjelma aukeaa, kun klikkaat huoneen nimeä!

Blackboxin ohjelma (Lauantai)

Valon Soturin Kaksoiselämää ja muita salaisuuksia -stand up (K-16)
Sade Porokari / Kuroki Matsumoto
Lauantai klo 10.30-12.30, Blackbox

Xolani Akintola on Final Fantasy 14-onlinepelissä seikkaileva kissapoika, jonka elämään mahtuu ties mitä kummallisuuksia ja jännittäviä tilanteita. Hän on kuuluisa Valon Soturi, jonka harteille on laitettu Eorzean kohtalo, ja jonka suuri intohimo ovat erään tietyn rodun miespuoleiset edustajat. Tässä esityksessä Xolanin tai Xola Cola tai Xolin pelaaja, Kuroki Matsumoto/Sade Porokari kertoo kutkuttavimpia paljastuksia hahmonsa seikkailuista ja ohessa samalla kertoo omia kokemuksiaan pelin mentorina ja omista kommelluksistaan kyseisessä pelissä, joita monimutkistas tai ainakin värittää hänen erityistarpeensa. Mistä ja minkälaisesta kaksoiselämästä on kyse? Mitä muita makoisia salaisuuksia Xolanilla – saatikka Sateella – on paljastettavana? Tämä kyseinen stand up-show ainakin toivottavasti antaa vastaukset näihin kysymyksiin ja samalla saa yleisön nauramaan vedet silmissä tai vähintään virneen poikasta naamaan!

(Esitys sisältää hyvin mahdollisesti juonipaljastuksia ja on suositeltu yli 16-vuotiaille runsaan kiroilun ja seksuaaliseen aktiviteettiin viittaavien aiheiden takia.)


CyberStar-O! Live
CyberStar-O!
Lauantai klo 12.30-13, Blackbox

Tervetuloa CyberStar-O!:n ensimmäiseen liveen! Olemme Project Sekaista tuttu Vivid Bad Squadiin perustuva tanssiryhmä tuomassa iloa ja jännitystä Hypeconin lavalle! Oletko valmis kokemaan kipinöitä sisälläsi?


Genshin paneeli (K-16)
Zawan Pilttipurkit
Lauantai klo 13-14.30, Blackbox

Welcome to Lyney and Lynette’s magic show! The most famous magic show from Fontaine is coming to Hypecon! There will be magic tricks, some fantastical surprises and even fome familiar faces from all around Inazuma! Everyone (over 16 years of age) has now been invited to enjoy and have fun, since we will have some activities even for the crowd~☆

Ps. This panel will be held in English and has major spoilers to new updates.


Erichi goes Disney
Erichi
Lauantai klo 14.30-15.30, Blackbox

Prinsessoja, ystävyyttä ja taikoja hihassa. Lauluja englanniksi ja suomeksi eri disneymedioista. Pääpainona toimii klassikkoelokuvat, mutta ei pidä unohtaa muiden disneymedioiden kuten pixarin kappaleita! Kyseessä on listaus omista suosikeistani joten esitys ei pidä vain sisällään prinsessaelokuvien kappaleita!


Colorful Memories: Failed Vacation, todella “onnistunut” lomamatka
Colorful Memories
Lauantai klo 17-18, Blackbox

Failed Vacation, todella “onnistunut” lomamatka: Tervetuloa katsomaan Colorful Memoriesin jo KOLMATTA Liveä!!🤯

Tulkaa seuraamaan Wonderlands x Showtimen matkaa Karibialle! 

Pääsette seuraamaan, kuinka joukkio pääsee kommelluksienkin kautta päämääränsä.. Ehkä🤷 (eihän me haluta spoilata). Luvassa on taas kerran tanssia ja (hullunhyviä) näyttelysuorituksia. Tervetuloa mukaan matkaan! #slay #tsukasaonparas  #tervetuloatikkurilaan(karibialle)


Cosplay-Deitti (K-13)
Moona ”TeaWitch0” Vesterinen
Lauantai klo 18-19, Blackbox

Jo useampana vuonna Hypeconissa nähty cosplay deitti tulee taas muutaman vuoden jälkeen. Tämä jännitttävä ja mukaansatempaava leikkimielinen deittailu show on vanhemmalle Con-kansalle tuttu, ja edottomasti suositus uudemmille! Tule katsomaan, ketkä lähtevät yhdessä uusiin seikkailuihin ja ketkä jäävät nuolemaan näppejään.


My little pony, The Rainbooms – Rainbow Rocks – Tanssiesitys
Leon, Sairo, Jalina, Saana, Taika, Lumenvalkea, Elliot
Lauantai klo 19-20, Blackbox

Tule seikkailemaan ystävysten Twilightin, Rarityn, Rainbow Dashin, Pinkie Pien, Applejackin, Fluttershyn ja Sunset Shimmerin kanssa. Pääset näkemään ystävysten kommelluksia sekä kokemaan tanssin sekä ystävyyden taian.

Blackboxin ohjelma (Sunnuntai)

Dazzling Stars!
Yuki, Sunny, Onni
Sunnuntai klo 12.30-13, Blackbox

“Look at the stars in the sky. I can see them glowing in your eyes”

Moi! Olemme Dazzling Stars elikkä Oshi no Ko idoli ryhmä.

Olemme innoissaan esiintyä teille kaikille ja toivomme nähdä teidät yleisössä! Muistakaa tuoda valotikut ja laittaa teidän lempi hahmon väri valotikkuihin! Nähdään pian ⭐✨


Revontulet: Wonderful×Adventures!!
Revontulet
Sunnuntai klo 13-14, Blackbox

Jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua..? Revontulten Wonderlands×Showtime -lauluesitys vie matkustajat ihmeelliselle matkalle läpi aikakausien! Kuka onkaan painanut aikakoneen väärää nappia? Osaatko yhdistää pisteet R ja Y? Tule selvittämään millaisiin uusiin vanhoihin tuttuihin tällä seikkailulla törmätäänkään, ja voimme taata teille unohtumattoman kokemuksen!


Shining Bloom Dreaming!
Madi, Mika, Luutia, Alea, Ray, Nooa
Sunnuntai klo 14.30-15.30, Blackbox

Mitä tapahtuu, kun neljä innokasta tyttöä löytävät yhteisen unelman ja suuntaavat sitä kohti? Tervetuloa seuraamaan, kun Shining Bloom Idols löytää toivoa ystävyydestä ja musiikista!


BeaRBee
BeaRBee
Sunnuntai klo 15.30-16, Blackbox

Tervetuloa katsomaan BeaRBee ensimmäistä live esiintymistä. Luvassa on suurien tunnetilojen läpikäymistä yhdessä nightcord at 25 kanssa. Viemme teidät vaikeista tunteista hymyyn asti tanssin avulla. Vaikka esitys ei olekkaan yhdeltä yöllä, tuomme saman energian lavalle ikäänkuin se olisi.


YŪKI-RINRIN 1ST VBS LIVE: Vividly Bad Club
Yūki-Rinrin
Sunnuntai klo 16.30-17, Blackbox

Huonoista kokemuksista saa hyviä tarinoita, eikö niin? Selvästi huono klubi ja elävästi huono joukkue voivat tarjota näitä tarinoita teille runsain mitoin.
(Tässä kohtaa rauhoittele lukijaa kertomalla, että emme oikeasti ole huonoja ja että luvassa on todella hyvä setti)

Tervetuloa siis seuraamaan meitä, kun pistämme pystyyn vähintään Rad Weekendin veroisen shown!


Veikko X Superlataus
Veikko
Sunnuntai klo 17-18, Blackbox

Digimon Adventure viettää tänä vuonna 25-vuotisjuhliaan! Nyt pääset kuulemaan tämän rakastetun animesarjan kappaleita (vihdoin) suomeksi esitettyinä! Luvassa on nostalgiakyyneleitä ja rohkeuden löytämistä, kun The Voice of Finland -ohjelmasta sekä TikTokista tuttu Veikko valloittaa lavan tähtipölyllään! Nostakaa siis digivicenne ilmaan ja lähdetään seikkailuun!

Keikan taustavelhoina toimii mm. iltabileistä tuttu HotAnimeBoyz -bändi.

Keikka järjestetään yhteistyössä kesällä ensi-iltansa saavan Valitut Lapset: Superlataus -näytelmän kanssa.

Puheohjelmatila (Lauantai)

Ranskalainen anime – Dronettajat
Jonne “JoneZi” Virkanen
Lauantai klo 11-12, Takomon puheohjelmatila

Elämme maailmassa, jossa suurin osa planeetasta on jo vajonnut meren alle. Drone-teknologiasta on tullut merkittävä osa ihmisten elämää. Droneja tehostavat myös mystiset henkiolennot erilaisilla superliikkeillä. Tiedemies Valas järjestää suuret turnajaiset, joka testaa osallistujien taitoja monella tapaa, mutta kaikki eivät kilpaile rehellisesti.

Tule kuulemaan miten tämä animaatio liikkuu animen jäljillä.


Transformers: koneiden kulttuuri
Eci ja Lily
Lauantai klo 13-14, Takomon puheohjelmatila

Tervetuloa kuulemaan ja tutustumaan Transformers sarjojen maailman rakennukseen sekä monimuotoiseen kulttuuriin!


Bingo
Lotta Helena
Lauantai klo 14-14.30 & 18.30-19, Takomon puheohjelmatila

Tule pelaamaan bingoa! Jaossa pieniä palkintoja, osallistuminen on ilmaista.


Kyberpunk ja kirjallisuus
Juho Kankaanpää Hyvinkään kaupunginkirjasto
Lauantai klo 14.30-15.30, Takomon puheohjelmatila

Mikä kyberpunk oikein onkaan? Mitä kyberpunk materiaalia voi kirjastosta lainata? Tule kuuntelemaan luentoa, jossa käydään läpi mitä kyberpunk tarkoittaa ja nappaa kirjastonhoitajan kyberpunk vinkit.


Antiikin Animen Arvostuskerho
Lauantai klo 17.30-18.30, Takomon puheohjelmatila

Keskustelupiiri niille, jotka haluavat puhua ennen vuotta 2000 tehdyistä animesarjoista. Myös ennen vuotta 2010 tehdyt sarjat sallitaan, vaikka ne eivät ole antiikkisia. Koska 2010 oli ihan vain muutama vuosi sitten. Eikös ollutkin?


Nettinuorisotalo Netari / Tauko somep*skasta
Sini & Antti / Netari
Lauantai klo 19-19.30, Takomon puheohjelmatila

Jutellaan somekiusaamisesta ja mitä sille voi tehdä.

Puheohjelmatila (Sunnuntai)

Jirai kei 101
Lunarbun.jpg
Sunnuntai klo 11.30-12.30, Takomon puheohjelmatila

Jirai kei eli suomennettuna maamiina tyyli on söpö mutta synkkä j-muotityyli, jonka juuret löytyvät koronapandemiasta ja Tokion Kabukichou alueelta. Pinkit röyhelö paidat, pitsiset hameet ja platform-kengät ovat onnistuneet luomaan varsin ikonisen lookin, jonka suosio on ollut nousussa niin Japanissa kuin muualla maailmassa. Tule mukaan sukeltamaan jirai tyylin perusteisiin, saloihin ja mielenkiintoiseen keskustelua herättävään historiaan.


Bingo
Lotta Helena
Sunnuntai klo 12.30-13 & 15-15.30, Takomon puheohjelmatila

Tule pelaamaan bingoa! Jaossa pieniä palkintoja, osallistuminen on ilmaista.


Muistuttaako elämäsi kyberpunk-dystopiaa?
Naskali ja Elsi
Sunnuntai klo 13-14, Takomon puheohjelmatila

Mikä on tosielämän kyberpunk-aste vuonna 2024? Ohjelmassa vertailemme lajityypin ominaispiirteitä, megakaupunkeja; teknokorporaatioita ja antisankarihakkereita, tosielämän vastaaviin ilmiöihin. Lopuksi selviää, onko sinunkin arkesi “high tech, low life”.


Japanilaisia satuja
Hyvinkään lukio
Sunnuntai klo 14-15, Takomon puheohjelmatila

Tule tutustumaan kahteen japanilaiseen satuun itse tehtyjen kuvitusten kanssa. Samalla pohdiskellaan satujen näkyvyyttä pop-kulttuurissa sekä muussa nykymaailmassa. Hyvinkään lukion järjestämä paja.


Cosplayharrastuksen 101
Yari
Sunnuntai klo 16-17, Takomon puheohjelmatila

Onko cosplay- ja coniharrastus sinulle uusi tuttavuus tai ehkä et pysy perässä mistä lapsesi puhuu? Tervetuloa kaikki harrastuksen aloittelijat ja muut harrastuksesta hämmentyneet pienelle infokatsaukselle missä käydään läpi cosplay- ja coniharrastuksen piirteet. Ohjelmassa vastataan mm. kysymyksiin miten selvitä oman asun teosta tai pitkästä coniviikonlopusta sekä vinkkejä loputtomiin mahdollisuuksiin mitä tämä harrastus pitää sisällään.

Peilihuone (Lauantai ja Sunnuntai)

K-POP DANCE WORKSHOP 1 & 2
Sonja / Pole Fit Factory
Lauantai klo 13.30-14.30 & klo 18-19

Tervetuloa K-Pop workshoppiin!

Ensimmäisellä tunnilla klo 13.30-14.30 sukellamme Stray Kids – Maniac koreografian maailmaan. Toisella tunnilla klo 18.00-19.00 perehdymme Aespa – Drama tanssiin. Älä huoli, tanssitausta ei ole tarpeen, vaan workshopissa pääset oppimaan rennossa ilmapiirissä taitotasosta riippumatta! Ota mukaasi mukavat vaatteet, joissa voit vapaasti liikkua. Opettajana toimii Sonja Pärnänen (@ssonoje). 

Sonja pitää heinäkuussa keskiviikkoisin neljän kerran K-pop lyhytkurssin Pole Fit Factorylla Hyvinkäällä. Lisätietoja kurssista sekä ilmoittautumisen löydät osoitteesta www.polefitfactory.fi


Parapara-tanssitunti
TanPARA ry
Sunnuntai klo 13.30-14.30

Tule mukaan tanssimaan paraparaa! Parapara on Japanista peräisin oleva vauhdikas tanssilaji, joka keskittyy erityisesti käsien liikkeisiin. Tanssituntimme sopii kaikille tanssitaustaan katsomatta. Opimme helpohkon koreografian, jonka käymme oppitunnin aikana rauhalliseen tahtiin liike liikkeeltä läpi. Ja tärkeintä paraparassa on hauskanpito, joten tervetuloa pitämään hauskaa tanssin merkeissä!

Ohjelma hengailutilassa (Lauantai ja Sunnuntai)

Cosplay-korjauspaja
Mirva “Rini” Hussi
Lauantai klo 10.30 – 17, Takomon hengailutila

Korjauspajassa saat korjattua cosplayasusi helposti. Paikalla olevan ohjaajan avulla ei nokka tuhise kauaa, ja pääset jatkamaan conia. Pajalla on käytössä kaikkea ompelukoneesta silitysrautaan. Voit tulla matalalla kynnyksellä kysymään neuvoja ja apua.


Hyvinkään kaupunginkirjasto
Lauantai klo , Takomon hengailutila

Hyvinkään kaupunginkirjastolla on lauantaina piste, jossa kävijät voivat mm. tehdä omia pinssejä, osallistua kilpailuihin, värittää väritys kuvia ja osallistua muuhun toimintaan. Lauantain aikana meillä on myös luento nimeltä “Kyberpunk ja kirjallisuus” joka käsittelee kyberpunk kirjallisuutta.


Kasvomaalauksia ja glitteriä!
Ulottuvuusmatkat Oy
Lauantai koko päivä, Piha/Takomon hengailutila

Tule hakemaan itsellesi väriä ja kimallusta kasvoille! Kaikki käyttämämme tuotteet ovat laadukkaita iho- ja allergiaystävällisiä maskeeraustuotteita ja glitterimme maatuvaa ekoglitteriä. Hinnaston löydät pisteeltämme.


Netari
Netari/Pelastakaa Lapset ry
Lauantai ja sunnuntai koko päivä, Takomon hengailutila

Suomen suurimman nettinuorisotalo Netarin ständille voit tulla tutustumaan Netarin toimintaan, juttelemaan Netarin työntekijöiden kanssa ja pelailemaan erilaisia pelejä.