Takomon ohjelma

 

 

hype-kartta-takomo-kavijoille

 

Infon löydät, kun kävelet pääovista rappuset suoraan ylös. WCt sijaitsevat ulko-oven lähettyvillä, sekä Puheohjelma-huoneiden vierestä.

 

hypeohjelma

 

Jokaisen tilan ohjelma aukeaa, kun klikkaat huoneen nimeä!

 

HUOM: OHJELMA ON VUODEN 2017, TULEVAN TAPAHTUMAN OHJELMAA EI OLE VIELÄ JULKAISTU

 

Etsintäkuulutus-kilpailu

Meichan, Henna
Klo: 10.00-13.00 tule hakemaan osallistumislappunen Takomon Infosta ja palauta lappu sekä tule näyttämään ottamasi kuvat Takomon Infoon 14.00-15.00!

 

Etsintäkuulutus – kilpailussa tehtävänäsi on etsiä Hypeconin alueelta henkilöitä, jotka ovat pukeutuneet etukäteen annettuja tuntomerkkejä vastaaviksi hahmoiksi.

Tätä kisaa varten tarvitset kameran (myös kameralliset kännykät käyvät).
Löytäessäsi tuntomerkkejä vastaavan hahmon, tehtävänäsi on ottaa hänestä kuva!

Etsittävistä hahmoista saa eri määrän pisteitä: helpommin löydettävistä hahmoista pisteitä saa vähemmän, kun taas vaikeammin löydettävistä hahmoista niitä saa enemmän.

Kilpailuun voi osallistua yksin tai max. 5 henkilön joukkueina, ja parhaat hahmojen metsästäjät palkitaan!
Kisaan voit ilmoittautua mukaan klo 10.00-13.00 välisenä aikana, ja kaikkien kisaajien on tultava 14.00-15.00 näyttämään löytämiensä hahmojen kuvat pisteiden laskentaa varten.
Palkintojen jako tapahtuu illalla Blackboxissa peliturnajaisten alussa!

Eli ei muuta kuin kännykät ja kamerat mukaan ja hahmoja etsimään!

 

Blackboxin ohjelma

Avajaiset
Hypecon
klo 10:00-10:30

Hypeconin avajaisissa saat nopean kattauksen tulevan päivän ohjelmasta sekä vinkkejä mistä löytää mitäkin!

 

Cosplay-deitti
Undertaker ja Claude Faustus
klo 12:00-12:45

Cosplay-deitti on leikkimielinen deittikilpailu, jossa hahmot eri sarjoista (anime, manga, TV, kirjat, sarjakuvat, elokuvat) kilpailevat yhden haastattelevan hahmon suosiosta tulla valituksi tämän uudeksi kumppaniksi nokkelilla vastauksillaan, ja tietenkin; voittaakseen muut!

Tänä vuonna cosplay-deitti ei taaskaan jätä ketään kylmäksi! Kiintoisat hahmot ja kysymykset takaavat jokaiselle osallistujalle sekä katsojalle upean kokemuksen! Myös yleisöllä on mahdollisuus osallistua ohjelmaan yleisön kierroksilla. Jos sinun sisäinen esiintyjäsi heräsi, haluat tuoda hahmosi valloittavaa persoonaa esille tai haluat vain nauttia esityksestä; tervetuloa seuraamaan tätä ohjelmanumeroa!

 

Kunniavieras
Namikolinx
klo: 13:00-14:00
Paikkaliput Takomon infosta!

Tule kuuntelemaan meille monelle tutun somepersoonan Namikolinxin kanssa käytävää keskustelua japanilaisesta katumuodista, omana itsenään olemisesta, sekä youtube-uran luomisesta. Ohjelma sisältää hauskoja haasteita, yleisön kysymyksiä, sekä mahdollisuuden tavata Namikolinxin henkilökohtaisesti Meet and Greet -tilaisuudessa klo 14:00-14:45 Puheohjelma kakkosessa. Tervetuloa mukaan!

Kunniavieraaseemme voit tutustua täältä!

 

Hall Cosplay -kilpailu
Miro Jukka
klo 15:00-16:00
Paikkaliput Takomon infosta!

Hypeconissa järjestetään tällä kertaa Hall Cosplay -kilpailu. Hall Cosplay -kilpailussa kisaajat etsitään tapahtumaväen joukosta ja heitä pyydetään osallistumaan kilpailuun. Hall Cosplayhin mahtuu tällä kertaa kymmenen osanottajaa, jotka valitaan klo 11:00-12:30 välisenä aikana.

Ohjelmaan on paikkaliput. Paikkaliput Takomon infosta, lippuja rajoitettu määrä. Jos et käytä hakemaasi paikkalippua niin palautathan sen infoon! Toivomme paikkalipullisia saapumaan ohjelmaan viimeistaan klo 14:45, jolloin ovelta jonottamalla voi päästää mahdollisille tyhjille paikoille klo 14:55.

 

AMV/MMD-kisa
Meichan, Claude
klo 17:00-18:30
Paikkaliput Takomon infosta!

AMV- kisa järjestetään tänä vuonna hiukan erilailla, mukana AMV-kisassa on MMD-kisa. Kumpikin on kisa erikseen, mutta ne näytetään ja palkitaan samaan aikaan! AMV/MMD-kisa ei välttämättä sovi pienemmille katsojille mutta on kaikin puolin hauska ja viihdyttävä, ehkä siellä näkee jotain koskettavaakin! AMV/MMD-kisasta tulee nauttimaan kaikki!

AMV mikä se on? AMV eli Anime Music Video on musiikki video jossa käytetään erilaisia animeita tai animeihin liittyviä klippejä ja niihin yhdistetään taitavasti musiikki, efektit ja muuta editoinnin taikaa! AMV voi olla humoristinen video jolle jokainen nauraa kippurassa tai se voi olla koskettava tarina joka saa jokaisen itkemään, tietenkin hyvällä tavalla.

MMD mikä se sitten taas on? MMD on Miku Miku Dance ohjelmalla tehty musiikkivideo jossa tietynlainen ”hahmo” laitetaan tanssimaan. MMD on hiukan monimutkaisempi ja siihen kuuluu monta osaa. Modeli, joka tanssii, Motion jolla modelin saa tanssimaan, musiikki, tausta, efektit ja kameran liikkeet joka luo tanssiin showmaisuutta. Efektit taas auttavat luomaan videosta aidomman tuntuisen. Sekä ilman taustaa modeli tanssisi tyhjyydessä. MMD videot ovat yleensä vocaloid aiheisia mutta niitä voi myös tehdä mistä tahansa pelistä, elokuvasta, animesta ja niin edelleen! Tule seuraamaan kisaa kahden taitavan kisaajan välillä!

Me tuomarit toivottamme sinut tervetulleeksi katsomaan kisaa! – Meichan ja Claude

Huomioi! Kisa sisältää vahvaa kielenkäyttöä ja vähäpukeisuutta videoissa!

AMV:

Keekit Lahest – Sä Tsiigaat voittajaa

Quaone – Made-Up Girlfriend

Sarady – I Feel Like a Monster

EwiZew – PASKA MAAILMA

Jefre Akemire – Susilasten Lohtu

Merezone – Where Do I Go

Thoughnuts – Dragon Ball Z – Path to Ascension

Shiro – Bromance

Veikko Gingame – Valkea Valo

Korppari – SISU, ei se pastilli

MMD:

Tiraija – One Summer Evening

RituPepper – [MMDxMME] ONEgai Darlin’ [ONE School Uniform] [+Camera DL!]

 

Klikkaa tästä päästäksesi äänestämään suosikki-videotasi kisassa!

 

Päättäjäiset
klo 20:00-21:00
juontajina Darkkis ja Nostis

Päätös-ohjelmana Hypeconissa on tänä vuonna peli-turnajaiset! Mario Kartin ja Rocket Leaguen alkukarsinnat järjestetään klo 13:00-15:00 Kaupungintalon puolella, ja näin pelien finaalikko taistelee voittajan-tittelistä
illalla! Tule hurraamaan kisaajat voittoon ja osallistumaan mukaan Drawful-peliin!

Mario Kart 8
Mario Kart on nimensä mukaisesti karttingpeli Super Mario teemalla. Pelissä ajetaan kilpaa erikoisilla radoilla käyttäen apunaan erilaisia esineitä vastustajan kiusaamiseksi tai omaa etua tavoitellen.

Drawful 2
Tule tutustumaan ja kokeilemaan Drawful 2, johon yleisökin pääsee osallistumaan. Pelissä pelaajat pääsevät piirtämään hauskoja, outoja ja naurettavia piiroksia ja muut saavat arvailla mitä piirrokset esittävät.

Rocket League
“Jalkapalloa, mutta rakettikäyttöisillä autoilla”, mikä voisikaan olla  hauskempaa? Kuten jalkapallossa yleensäkin, voittaja on se joka tekee enemmän maaleja. Kaasu pohjaan ja pallo maaliin!

Puheohjelmahuone 1

 

Cosplay-kuvaamisen lyhyt oppimäärä
Jukka “Jkameko” Lyömiö
klo 11:00-12:30

Luennolla esitellään suomalaista cosplayvalokuvausta eri muodoissaan ja painotetaan erityisesti photoshoottien onnistumiseen liittyviä asioita. Kohderyhmänä on cosplayharrastajat kameran molemmin puolin. Tarjolla on painavaa asiaa kevyeen keskustelusävyyn niin malleille kuin kuvaajillekin, tai sellaisiksi aikoville.
Cosplay-harrastajat arvostavat kuvaajissa monenlaisia asioita – ja myös päinvastoin. Aihetta on kotimaassakin vähän tutkittu, ja tuloksista keskustellaan täällä. Kommunikaatio, mallinohjaus ja poseeraus liittyvät niinikään vahvasti onnistuneeseen cosplaykuvaan, joten niistä jutellaan aika paljon.
Kuvaustekniikan perusjuttuja, kuten valaisua, kuvakulmia ja sommittelua kerrataan sen minkä aika sallii ja yleisöä kiinnostaa. Avoin keskustelu esityksessä on 100% sallittua, vaikka tämä ei varsinainen työpaja olekaan.

 

Megaman animaation muodossa
Jonne “JoneZi” Virkanen ja Sampo “Kyubi” Vehmas
klo 13:00-14:45

Sininen pommittaja Megaman on ollut jo jonkun aikaa Capcomin unohtama. 2017 hän kuitenkin palaa TV- sarjan kera. Tämä ei ole kuitenkaan ensimmäinen kerta. Minkälainen Megamiehen animaatio-ura on ollut ennen tätä? Ampuiko Megaman Mariota kopioiden hänen animaatiovoimansa? Tule katsomaan, miten Megaman on taistellut robotteja, viruksia ja alieneita vastaan eri sarjoissaan.

 

HARRASTA itsesi ALALLE!
Teemu “NOSTIS” Kataja
klo 16:00-16:45

Dubbausta ja conitusta pitkään harrastanut Teemu “NOSTIS” Kataja kertoo luennolla vinkkinsä ja tarinansa siitä, kuinka anime-, peli- ja nörttiharrastukset tukivat nopeaa kouluttautumista ja päätymistä dubbausalalle.

 

Cosplayta kengännauhabudjetilla
sieluritari ja tiramisumasu
klo 17:00-17:45

Kutitteleeko cossi-into vaikka tili näyttää tyhjää? Onko budjettisi alati pienenevän opintotuen kokoinen tai katoaako raha jonnekin aivan muualle? Cosplay on perinteisesti kaikki rahat ryöväävä harrastus, mutta pienemmälläkin on mahdollisuus pärjätä! Luennolla käsitellään tapoja säästää rahaa cossatessa sekä kerrotaan kokemuksen syvällä rintaäänellä, mistä ei voi tinkiä vaikka kuinka haluisi.

 

Fandomelokuva esittäytyy
Johanna Salminen ja Julia Salminen
klo 19:00-19:45

Fandomelokuva on suomalainen multifandomteemainen fanielokuvaprojekti, jossa tunnetuimpien fandomien hahmot yhdistävät voimansa taistellakseen maailmaansa uhkaavaa vihollista vastaan – tai ainakin yrittävät. Elokuvantekijät kertovat projektin vaiheista ja esittävät klippejä valmiista elokuvasta.

 

Puheohjelmahuone 2

 

Japanilaiset alkuperäisrodut
Laura Siren
klo 11:00-11:45

Luento japanilaisista alkuperäisroduista eli akitasta, shikokusta, kishusta, hokkaidosta ja kaista, sekä rotujen historiasta ja nykypäivän tilanteesta Euroopassa ja Aasiassa. Luennon jälkeen koiriin pääsee tutustumaan ulkona.

 

Shiny Pokémon? Mäkin haluun!
Sara “N3rdMemo” Kaivola
klo 12:00-13:00

Onko haaveissa ollut erikoisvärinen Pokémon, mutta et tiedä mikä se on tai mistä niitä saa? Jos haluat tietää Shiny Pokémoneista tarkemmin, mistä niitä saa ja miten, tervetuloa kuuntelemaan Shiny Pokémonin metsästämisen salat luennolleni!

 

Kunniavieras Namikolinx Meet and Greet
klo 14:00-14:45

 

Videopeliyhteisöt
Sarlotta “Glowcrow” Siimeslahti
klo 15:00-15:45

Tervetuloa kuuntelemaan luentoja videopeliyhteisöistä! Minkälaisia yhteisöjä videopelit synnyttävät? Minkälainen on hyvä peliyhteisö, entäpä huono? Mistä johtuu joidenkin peliyhteisöjen huono maine? Mitä peliyhteisöt voivat parhaimmillaan tuoda pelaajalle, ja mistä niitä oikein löytää?

 

RPG:t ja taikametsät
Sini “Panswag” Esitalo
klo 17:00-17:45

Yksi klassisia avauksia RPG-genren peleille on maaginen, synkkä tai kielletty metsä. Tämä luento käsittelee nimenomaan sitä, mitä yleisiä piirteitä tällä pelialueiden arkkityypillä on ja mitä yhteyksiä sillä on satujen ja myyttien metsien taioille.

 

I Am Sherdogged! – Sherlock mangassa ja animessa
Iitu “Iitunes” Ahonen
klo 18:00-18:45

Olet kahlannut Sherlock BBC:n kaikki kaudet puhki? Osaat ulkoa kaikki CBS:n Elementaryn juonikuviot? Harmittaako, ettet enää jaksa innostua samoista, vanhoista (vaikkakin taidokkaista) Sherlock-adaptaatioista? Jos näin on, tule luennolle kuulemaan millaisia eriskummallisia tuotoksia tästä mystisestä mestarietsivästä ja hänen rakkaasta tohtori Watsonistaan on Japanin puolella puuhasteltu!

Peilihuone

 

Parapara-tanssia Ghiblin tahtiin
TanPARA/Venla Kallio ja Iina Kettunen
klo 11:00-12:30

Tervetuloa tanssimaan paraparaa Ghibli-elokuvien tunnareiden tahtiin! Opettelemme tunnilla kaksi koreografiaa käyden ne hitaasti läpi liike liikkeeltä. Tunti soveltuu siis sekä ensikertalaisille että ennenkin tanssineille.

Parapara on japanilaisilla klubeilla syntynyt tanssi, jossa pääosassa ovat rytmikkäät ja vauhdikkaat käsien liikkeet. Tärkeintä paraparassa ei ole tekniikka vaan hauskanpito! Tunnille et tarvitse erityistä vaatetusta.

 

Taikasauvapaja
Oula “Onsku” Ojanen ja Elisa “Ellu” Ihamäki
klo 13:00-14:30
(Materiaalimaksu 6€, 10 osallistujaa)

Taikasauvapajassa pääset suunnittelemaan ja toteuttamaan oman taikasauvasi! Pajaan mahtuu 10 henkeä, ohjelmaan kuuluu mm. Kuumaliimaa ja maalaamista, joten varauduthan riisumaan pitkähihaisen paidan! Ikäsuositus +12v kuumaliiman takia. Nopeusjärjestys, välinemaksu 6€/ henkilö. Ohjelman jälkeen myynnissä valmiita sauvoja halukkaille!

 

Karaoke
klo 15-21

Mitä olisikaan con ilman karaokea? Ja mitä olisi Hypecon ilman karaokea? No, karaoketon con, tietysti. Ja kyllähän karaoke kunnon coniin kuuluu! Joten tule karaokehuoneella käymään, laulamaan joko yksin tai kaverin kanssa, tai miksei isommallakin laumalla. Biisejä voi vetää joko perinteisenä ‘battlena’ tai, jos biisi sen suosii, ‘duettona’. Eli jos haluat laulaa vaikkapa Garasu no Hanazonoa mielitiettysi kanssa Elin ja Nozomin rooleissa, se onnistuu kyllä! Voihan koko biisin vetää soolonakin, sitä emme kiellä. Laula sydämesi kyllyydestä, ja käytä rohkeasti ääntäsi! Ja jos ujostuttaa niin ei hätää, kyllä yleisö varmasti laulaa mukana!

 

Ohjelma hengaustilassa

 

Yhteistyöpöydät PuriCon sekä Valitut lapset
löytyvät Takomon puolelta Hengaustilasta.

 

Kirjaston Con-Corner
klo 10-19

Kirjaston Con-Cornerissa myydään edullisesti poistomangoja. Lisäksi voi tehdä itselleen pinssin, värittää värityskuvia ja osallistua tietovisaan. Tule hengailemaan Kirjaston Con-Corneriin!

 

JOLOponin tuunauspaja
EHYT ry
klo 12-17

Haluaisitko päästä tuunaamaan kesästailia JOLOponille? Vai kaipaako pehmoinen alpakkasi uutta lookkia? Tarvitseeko figuurisi kenties uutta viittaa? Tervetuloa EHYT Ry:n ylläpitämälle pehmolelun tuunauspisteelle! Pisteellä on tarjolla monen moista askartelutarviketta, joista saat varmasti luotua pehmolelullesi (tai figuurillesi) uutta ilmettä. Tsekkaa JOLOponi myös Instasta ja lisää tietoa EHYT Ry:stä!
joloponi

 

Ihmiskimble
Riitta “Chryseis” Sirkiä
klo: 17:00-19:00 alkaen

Kimble, tuo lukuisten ihmissuhteiden koettelija ja kylmän tuskanhien aiheuttaja.
Hypeconissa voit osallistua Kimbleen aivan uudella tavalla – pelinappulana!
Uskallatko astua mukaan tähän armottomaan takaa-ajoon?
Peli toteutetaan viiden hengen joukkueissa, jotka koostuvat neljästä
pelinappulasta sekä yhdestä joukkuekohtaisesta nopanheittäjästä.
Säännöt: Osallistuvat joukkueet (keltainen, pinkki, sininen ja vihreä) heittävät
noppaa vuorotellen, ensimmäisenä kuutosen heittänyt saa aloittaa asettamalla
ensimmäisen pelinappulansa pelilaudan starttiruutuun.
Vuorot vaihtuvat myötäpäivään eli vasemmalle aloittaneesta.
Pelinappulan saa siirtää kotipesästä pelilaudalle vain heittämällä
kuutosen. Kuutosen heittäminen oikeuttaa nopanheittäjän myös yhteen
ylimääräiseen heittoon. Jokaisen nappulan tavoitteena on kiertää pelilauta
kerran ympäri ja päästä lopulta yhteen neljästä maalirenkaasta, joihin voi
päästä vain tasaluvulla. Mikäli vastustajan nappula päätyy samaan renkaaseen
toisen joukkueen nappulan kanssa, joutuu alemman joukkueen nappula syödyksi,
jolloin sen täytyy palata kotipesään.
Osallistuminen: Peliin ilmoittaudutaan conissa paikan päällä Takomon
infopisteellä klo 12:00 alkaen. Voitte osallistua joko täytenä viiden hengen joukkueena tai
yksittäisinä nappuloina, joista muodostetaan joukkueet paikan päällä. (Mikäli
yksittäisistä ilmoittautujista koostuvaa joukkuetta ei saada täyteen edes
huhuilemalla täydennystä ennen peliä joukkue ei valitettavasti voi osallistua
vajaalukuisena.)
Peli tarvitsee toteutuakseen vähintään kymmenen pelaajaa eli kaksi joukkuetta,
maksimissaan mukaan mahtuu 20 pelaajaa eli neljä joukkuetta.
Muuta huomioitavaa: Otathan huomioon, että kovin tilaavievä ja vaikeasti kannettava cosplayasu
saattaa rajoittaa ohjelmaan osallistumista! Kimbleen mieliessäsi vältä siis
esimerkiksi leveitä siipiä, hallitsemattomasti laahaavia tai hyvin leveitä
hameenhelmoja, uimaräpylöitä tai muita hankalia jalkineita ja muuta vastaavaa
asustusta.
Joukkueet merkataan eri värisillä nauhoilla, joten pidäthän huolen että asustasi
riippumatta saat nauhan esille esimerkiksi pään ympärille tai käsivarteen!

 

ihmiskimble