Takomon ohjelma


Vuoden 2023 ohjelma

Klikkaa kuvaa saadaksesi sen auki isompana!

Jokaisen tilan ohjelma aukeaa, kun klikkaat huoneen nimeä!

Blackboxin ohjelma (Lauantai)

Blossom Rush Live! Summer Blossoms
Nico, Laura ja Sofia
Lauantaina klo 11 – 11.30


Syksyllä 2022 perustettu idol group astuu lavalle! Tervetuloa katsomaan uuden Love Live ryhmämme ensimmäistä esitystä, jossa tullaan näkemään tuttuja tansseja! Odotamme innolla tuloanne ja muistakaa ottaa valotikut mukaan!


Kunniavieras: Blood Spawn ja Alexandros Kyparissis
Nordic Manga
Lauantaina klo 12 – 13


Alexandros Kyparissis on manga-artisti Espoosta. Hänen esikoisteoksensa on kolmiosainen manga Blood Spawn, jonka ensimmäinen osa julkaistiin maaliskuussa 2023.


Ohjelmassa Alexandros syväluotaa sarjakuvansa tekoprosessia ja kertoo, miten Blood Spawn syntyi. Hän käy esityksessään läpi tarinankerronnan prosessia, mangan piirtämisen avainasioita ja puhuu tietysti omasta urastaan sarjakuvantekijänä. Haastattelijana toimii kustantaja, päätoimittaja Petri Järvinen. Tervetuloa kuuntelemaan ja tapaamaan kirjailijaa ja kustantajaa! Kirjojakin on myynnissä roppakaupalla!


Esitelmän jälkeen Alexandros signeeraa kirjoja Nordic Mangan myyntipöydässä.


Kaikenkarvaiset ystäväni – Furry-fandom Suomessa
Elsi N.
Lauantaina klo 13 – 14


Oletko törmännyt tapahtumissa eläinpukuisiin hahmoihin ja pohtinut: mitä tämä on, ja miten tähän pääsee mukaan? Nyt kysymyksiisi tulee vastauksia!


Kaikenkarvaiset ystäväni – Furry-fandom Suomessa -ohjelmassa käsitellään lyhyesti furryä käsitteenä ja ilmiönä sekä furry-fandomia (eli aiheen harrastamista) Suomessa harrastajien itsensä kertomana. Tule kuulemaan suoraan hevosen suusta, millaista on esimerkiksi pukuilla julkisella paikalla ja mistä löytää muita aiheesta kiinnostuneita.


Genshin miehet mekoissa
Zawan pilttipurkit
Lauantaina klo 14 – 15.30, Ohjelman ikäsuositus: K-13


Hei, oletko koskaan halunnut nähdä suosikki Genshin miehesi maid-
mekossa? Haluatko nähdä kuuluisan Fandango tanssin ja antaa haasteita Anemo pojille? Nyt se on kaikki mahdollista kun saavut paikan päälle selvittämään miten tähän tilanteeseen päädyttiin ja piiloteltavaa kullakin on jotta suostui pistämään mekon päälleen. Meillä on ohjelmaa valmistettuna, pelejä ja Q&A. Pidetään yhdessä hauskaa!


Ohjelman ikäraja suositus K-13 ja spoilereita pelin tarinaan liittyen voi
tulla paljon, joten varauduthan näihin kun saavut paikalle.


Open Stage
Milo
Lauantaina klo 16.30 – 17.30 ja 19 – 20

Open Stage on kaikille avoin lavaesitys, jossa esiintyjillä on vapaat kädet tyylillisesti ja sisällöllisesti. Ohjelmanumeroiden sisältö voi vaihdella lyhyistä pitkiin sekä musiikkiesityksistä aina animaatiovideoihin.


Colorful Memories: Summer Festival
Colorful Memories Venzku, Viio, Hemppa ja Sara
Lauantaina klo 18 – 19


Colorful Memories: Summer Festival on kaikenikäisille sopiva näytelmäpätkän sisältävä tanssiesitys. Tanssit ja hahmot ovat ”Project Sekai” nimisestä pelistä, erityisesti Wonderland x Showtime nimisen ryhmän.


Kaikki pelistä kiinnostuneet, tanssista pitävät ja miksi ei kuka tahansa muukin ovat tervetulleita esitykseemme.

☆☆☆☆Wonderhoy!☆☆☆

Blackboxin ohjelma (Sunnuntai)

Kunniavieras: Petri Järvinen – Animaation ohjaamisesta –
Näin syntyi Mosaic Days

Nordic Manga
Sunnuntaina klo 12 – 13


Petri Järvinen on animaatio-ohjaaja, tuottaja ja taiteilija. Hän kertoo, miten päätyi animaation tekijäksi ja avaa Mosaic Days -musiikkivideon tekoprosessia.


Starfall Idols Debut
Jess, Luna, Veeta, Madi, Sara, Alea, Ray, Dani ja Malva
Sunnuntai klo 13.30 – 14.30

Kesän saapuessa tulee myös lämmin tuulenpuuska etelästä, helsinkiläinen Love Live-idoliryhmä Starfall Idols! Tuomme mukanamme kesäisiä Aqours- tansseja, joihin kuuluu koko ryhmän tansseja, sekä trioja ja duoja, jotka varmasti saavat sydämenne lämpenemään! Tule kanssamme nauttimaan kesästä ja näyttämään ilon joka tulee sen kanssa!


Sunset Idols: CYaRon ~ Summercoaster Mini Live!
Jenni, Alisa ja Angel
Sunnuntai klo 15 – 15.30

Yousoro! Sunset Idolsin Live-esitysten vuoristorata pysähtyy Hypeconiin Mini Liven mallissa jo toista kertaa! Sunset Idolsin kuudes live-esitys vietetäänkin auringonpaisteisen Love Liven parissa kolmen hengen voimin! Pyyhi pölyt valotikustasi ja tule mukaan CYaRonin mahtavaan menoon Chikan, Youn ja Rubyn kanssa!


Sensationrush μ’s Kesä! Live
SensationRush
Sunnuntai klo 15.30 – 16.30

SensationRush pääsee lavalle taas! Aloita kesänvietto seuraamalla Love Live Muse -tanssiesitystä! Tule hurraamaan meitä eteenpäin, niin saadaan yhdessä tehtyä muistettava esitys!


Dance Battle
Nomi
Sunnuntai klo 17 – 18

Hypeconin Dance Battle on K-con Suomen Dance Battlesta inspiroitunut kilpailu, jossa neljä tanssiryhmää haastavat toisensa tanssilattialle 12 K-pop kappaleen voimin. Kilpailussa tärkeintä ei ole tanssitaidot, vaan ryhmän energia ja karisma.

Dance Battlen kappaleet on valittu etukäteen ja ne soitetaan kilpailussa satunnaisessa järjestyksessä jännityksen ylläpitämiseksi. Kun tulee ryhmän vuoro, tarkoituksena on saada mahdollisimman nopeasti itselle osuneesta kappaleesta ja koreografiasta kiinni.

Voittajat valitaan paikan päällä huutoäänestyksellä.

Puheohjelmatila (Lauantai)

Legendaarinen Poképasta ja Karmivat Myytit
Hamrex
Lauantaina klo 12 – 13, Ohjelman ikäsuositus: K-13

Pokémon-pelit ja animesarja mullistivat nuorison kulttuurin 90-luvun loppupuolella saaden paljon keskustelua aikaan. Ajan saatossa esiin nostettiin kylmääviä teorioita ja tekijät paljastivat, mitä kulissien takana oli tapahtunut. Tarinan kaanonille kehitettiin taustatarinoita, joissa spekuloitiin mahdollisia taustavaikuttajia, eikä näitä saanut näyttää pienimmille. Se, mistä kaikki alkoi, saattaakin olla synkempää, kuin miltä päältä päin näyttää!


Luento keskittyy lähinnä Pokémonien ensimmäiseen sukupolveen. Ohjelma sisältää ahdistavaa materiaalia, mikä saattaa pelottaa nuorimpia kävijöitä. Ei herkimmille! Ikäsuositus yli 13-vuotiaille.


Mytologia mangan & sarjakuvan perustana
Juho Kankaanpää Hyvinkään kaupunginkirjastolta
Lauantaina klo 13 – 14


Kiinnostaako mytologia, myytit, fantasia, manga ja sarjakuvat? Oletko miettinyt, miten tarut vaikuttavat nykypäivän tarinoihin?


Hyvinkään kaupunginkirjaston kirjastonhoitaja Juho Kankaanpään vetämässä ”Mytologia mangan ja sarjakuvan perustana” ohjelmassa tutustutaan siihen miten erilaiset myytit meiltä sekä maailmalta esiintyvät mangassa, sarjakuvissa sekä muussa kulttuurissa. Ohjelma sopii jokaiselle, eikä tarvitse olla tarujen tietäjä päästäkseen kärryille mytologiasta. Tervetuloa mukaan!


Hahmo- ja hirviösuunnittelun perusteet
Timi ”Themefinland” Honkanen
Lauantaina klo 14 – 15


Hahmoja on kaikkialla: elokuvissa, peleissä, logoissa, vaatteissa ja maalauksissa. Mikä tekee hyvin suunnitellun hahmon ja miten me voimme tehokkaasti kommunikoida hahmon tarkoituksen ja olemuksen visuaalisella kielellä?


Käymme läpi väriteoriaa, muotokieltä ja perustason psykologiaa, kun etsimme vastauksia näihin kysymyksiin. Lyhyesti kosketamme myös hyvän hahmon kirjoittamista, jos aikaa riittää.


Extra Kudos! – Kommenttien ABC
Lele
Lauantaina klo 17 – 18

Millainen on hyvä kommentti, ja miten se kirjoitetaan? Kuinka piristän kirjoittajan päivää, enkä sano vahingossa mitään liian tyhmää? Tule kuulemaan ja keskustelemaan fanifiktion kommentoimisesta!

Ohjelmassa käydään läpi esimerkkien kautta kommentin kirjoittamisen perusteita, sitä miten välttää ne ihan kaikista yleisimmät etikettivirheet ja vielä lopuksi muutamia hyviä vinkkejä kommentoimiseen ylipäätään. Ohjelmassa keskitytään fanifiktion kommentoimiseen, mutta mikään ei estä käyttämästä samoja vinkkejä muuhunkin. Ohjelman kieli on suomi, mutta osa esimerkeistä on englanniksi.


Valon Soturin Salaiset Päiväkirjat – Stand up
Sade Porokari/Kuroki Matsumoto
Lauantaina klo 18 – 19, Ohjelman ikäsuositus: K-16

Xolani Akintola on aivan tavallinen kissamies, Valon Soturi ja Seikkailija Viimeisessä Fantasiassa (Final Fantasy 14-onlinepelissä.) Tässä hullunkurisessa ja naurua tai vähintään virnuilua aiheut-
tavassa esityksessä paljastetaan Xolanin päiväkirjan maukkaimpia ja kiinnostavampia ja mitä erikoisempia salaisuuksia! Päiväkirjan salaisuudet paljastaa Xolanin pelaaja, Kuroki Matsumoto/Sade Porokari. Mitä Xolani ajattelee pelin NPC-hahmoista, kuten scion-tovereistaan? Mitä uskomattomia seikkailuja hänellä on Free Company-ystäviensä kanssa? Mikä on hänen salaisin, mutta suurin haave? Kaikki nämä ja muut salaisuudet paljastetaan tässä esityksessä! Ohjelman ikäsuositus on K-16.

Puheohjelmatila (Sunnuntai)

Hypecon Q&A
Pääjärjestäjä Jenni
Sunnuntaina klo 11.30 – 12.30

Hypeconia on järjestetty vuodesta 2012, jolloin tapahtuma keräsi 450 kävijää. Tästä on vuosien saatossa kasvettu yli 7 000 hengen tapahtumaksi, jonka parissa aktiivinen conitea työskentelee vuoden ajan.

Hypecon on kävijöilleen jo tuttu tapahtuma, mutta mitä kulisseissa tapahtuu? Millaista on järjestää Hypeconia ja mitä kaikkea on otettava huomioon? Miten Hypeconin coniteaan pääsee, mitä muita tapoja tapahtuman järjestämiseen osallistumisessa on? Tule keskustelemaan sekä kysymään mielessä olevat kysymyksesi koskien Hypeconia tapahtumana! Ja erityisesti jos olet kiinnostunut osallistumaan Hypecon 2024 järjestämiseen, niin tavataan puheohjelmatilassa!


Overwatch
Elliot
Sunnuntaina klo 12.30 – 14

Overwatch:in uudelleen synty on täällä! Tervetuloa kuuntelemaan ja osallistumaan Overwatch-ohjelmaan jossa kerrotaan itse pelistä ja juonesta! Ai et tiedä mitään? Ei se mitään, Elliot kertoo! Ai tiedät paljon? Avaa suusi ja kerro muille! Ohjelma sopii niin aloittelijoille kuin pelistä jo enemmänkin tietäville! Luvassa on myös juonipaljastuksia ja spekulointia.


Eläinhahmopaja
Viluation
Sunnuntaina klo 14 – 15.30

Luodaan yhdessä eläinhahmoja! Piirtotaitoa ei vaadita, sillä pajalta löytyy valmiita pohjia eläinhahmojen luontia varten sekä apua ideointiin. Liittyminen onnistuu siis matalalla kynnyksellä!


Resident Evil: Remake VS alkuperäinen
Armida “Aru” Hälikkä ja Jere “Jeru” Honkanen
Sunnuntaina klo 16 – 17, Ohjelman ikäsuositus: K-16

Tänä vuonna julkaistiin uusi Resident Evil remake, ja tällä kertaa oli vuorossa selviytymiskauhupelejä muuttanut RE4. Mutta miksi näitä Capcomin hittipelejä tehdään uudelleen? Mikä tekee näistä uusintaversioista parempia tai tietyssä tilanteessa jopa huonompia kuin alkuperäinen peli?

Tässä ohjelmassa siis käsittelemmekin Resident Evilien uusintaversioiden risuja ja ruusuja. Varoituksen sanana että ohjelmassa ei voi välttyä juonipaljastuksilta, eikä ohjelmaa suositella alle 16-vuotiaille.

Peilihuone (Lauantai ja Sunnuntai)

Anime-parapara-tanssitunti
TanPARA
Lauantaina klo 12 – 13


Parapara on japanilaisilla klubeilla syntynyt tanssilaji, joka keskittyy nopeisiin käsien liikkeisiin ja jota tanssitaan vauhdikkaan Eurobeat-musiikin tahtiin. Lajin vauhdikkuudesta huolimatta tanssituntimme on aloittelijaystävällinen, ja opettelemme tanssitunnin koreografian kaikessa rauhassa tempoa hiljalleen nopeuttaen. Paraparassa tärkeintä ei olekaan täydellinen tekninen suoritus vaan se, että tanssiessa on hauskaa. Tervetuloa tanssimaan paraparaa
anime-musiikin tahtiin!


IhmisKimble
MamaHemli
Lauantaina klo 13.30 – 15.30
Sunnuntaina klo 15.30 – 17.30


Hyppää mukaan Kimblen maailmaan. Pääset pitämään hurjasti hauskaa ja mitä parhainta, itse pelaamaan nappulana! 😉


K-POP DANCE WORKSHOP: STRAY KIDS – CASE 143
Sonja Pärnänen / Pole Fit Factory
Lauantaina klo 18 – 19


Tervetuloa K-Pop workshopille! Tällä tunnilla tanssimme Stray Kids-
yhtyeen Case 143 – biisin koreografiaa. Olet tervetullut, vaikkei sinulla olisi ollenkaan tanssitaustaa! Ota mukaan vaatteet, jossa on mukava liikkua. Opettajana toimii tanssinopettaja Sonja Pärnänen (@ssonoje)

Sonja pitää heinäkuussa K-Popista myös neljän kerran kesäkurssin Pole Fit Factoryllä Hyvinkäällä, tervetuloa myös kurssille! Lisätietoa neljän kerran kurssista saat Pole Fit Factoryn nettisivuilta ja Instagramista: www.polefitfactory.fi


Äänenhuolto
Anna Adamopoulou
Sunnuntaina klo 14 – 15

Työpajassa sopraano ja laulupedagogi Anna Adamopoulou puhuu terveellisestä äänenkäytöstä työ- ja arkielämässä paljon ääntään käyttäville. Työpaja sisältää kehollisia harjoituksia, hengitys- ja ääniharjoituksia, joita voidaan käyttää äänenavaukseen sekä rentoutumiseen. Näillä tutustutaan omaan kehoon ja äänentuottamiseen.

Työpaja ei sisällä laulamista, eikä osallistuminen vaadi kokemusta laulamisesta. Siitä voi hyödyntää muun muassa sisällöntuottajat (striimaajat, laulajat) sekä yleisesti aiheesta kiinnostuneet.

Ohjelma hengailutilassa (Lauantai ja Sunnuntai)

Kirjaston con-corner
Hyvinkään kaupunginkirjasto
Lauantaina klo 10 – 16

Hyvinkään kaupunginkirjasto on Hypeconin pyörteissä!

Kirjaston pisteellä on monen monituista ohjelmaa: tule tekemään oma uniikki pinssisi (1kpl/per kävijä), piirrä ja väritä omia hahmoja taideseinälle, astu sisään taikatelttaan, jossa voit mm. pyöräyttää onnenpyörästä oman fantasiahahmosi, napata värityskuvan ja valita tälle fantasianimen! Osallistu tietovisaan, vastaa kymmeneen kiperään kysymykseen ja voit voittaa pienen palkinnon!


Netari
Netari / Pelastakaa Lapset ry
Lauantaina klo 10 – 20
Sunnuntaina klo 11 – 18

Suomen suurimman nettinuorisotalo Netarin ständille voit tulla tutustumaan Netarin toimintaan, juttelemaan Netarin työntekijöiden kanssa, tulla pelailemaan erilaisia pelejä ja koristelemaan yhteistä graffitiseinää! Keksisimmekö Netariin uusia juttuja? Kuulisimme nimittäin mielellään nuorten ideoita Netarin suhteen. Netari on teitä varten!


Random Play Dance
Utopic Dance Crew
Sunnuntaina klo 12 – 13.30

Utopic Dance Crewn järjestämä Random Play Dance on kaikille avoin tanssitapahtuma, jonka tarkoituksena on tanssia K-popin tahtiin. Teimme RPD:n osallistujien toiveiden perusteella Instagram-kyselyn avulla. Tervetuloa tanssimaan!


Yhteystiedot Instagram Facebook Twitter