Takomon ohjelma


Jokaisen tilan ohjelma aukeaa, kun klikkaat huoneen nimeä!

Blackboxin ohjelma

AMV-kilpailu
Nea “Estasia” Majuri
12:00-13:30

AMV-kilpailuun lähetettiin tänä vuonna mahtavat 44 videota. Tässä finaalinäytöksessä nähdään niistä ne, jotka läpäisivät tuomariston suorittaman esikarsinnan. Kilpailun aikana on käynnissä Yleisön Suosikki -palkinnon yleisöäänestys. Kilpailu järjestetään yhteistyössä AMV.fi kanssa. Huomioithan, että ohjelma saattaa sisältää nopeasti vaihtuvia kuvia tai vilkkuvia valoja! Kilpailua ei suositella alle 15-vuotiaille.

Paikkaliput haettavissa infosta klo 10 alkaen. Saavu odottamaan ohjelman alkua 11:45 Blackboxin eteen.


Kunniavieras: Konseptitaiteilija Valtteri Heinonen
klo 14:00-15:00

Tänä vuonna Hypeconin kunniavieraaksi saapuu konsepti-taiteilija ja kuvittaja Valtteri Heinonen, joka on ollut mukana tekemässä alkuvuodesta YLEn kanavilla alkanutta uutta Muumilaakso-animaatiota! Tule kuuntelemaan, kuinka rakastetut Muumit saivat uuden nykyaikaisemman ilmeen ja millaista on työskennellä konseptitaiteilijana Suomessa. Pidämme ohjelman lopussa myös nopean leikkimielisen Muumi-tietovisan, jossa etevin Muumi-tietäjä palkitaan!

Paikkalippuja ohjelmaan jaetaan Takomon infopisteellä klo 10 alkaen!

Ohjelman jälkeen kunniavieraan kanssa pääsee jutustelemaan Takomon hengailutilan puolella.


Cosplay-kilpailu
Miro Jukka
klo 15:30-17:00

Hypeconissa kisataan tänä vuonna aloittelijapainotteisessa pukukilpailussa. Kisaajat ovat ennakkoilmoittautuneet kilpailuun. Kilpailun tuomaroi kolmihenkinen tuomaristo, jonka tulokset pääset näkemään cosplaykilpailussa.

Paikkaliput haettavissa infosta klo 13:30 alkaen. Saavu odottamaan ohjelman alkua 11:45 Blackboxin eteen.


Valitut lapset – Digimon-näytelmä
klo 17:30-19:30

Seitsemän lapsen ja näiden Digimon-kumppaneiden unohtumaton seikkailu Tiedostosaarella saapuu Hypeconiin! Valitut lapset – Digimon-näytelmä on tribuuttiteos tänä vuonna 20 vuotta täyttävälle Digimon Adventure-sarjalle. Näytelmä perustuu animaatiosarjan 13 ensimmäistä jaksoa kattavaan Devimon-arkkiin.  Tervetuloa seuraamaan unohtumatonta näytelmää!

Näytelmän ikäraja on K7 hurjien taistelukohtausten ja uhkaavien teemojen vuoksi.

Paikkaliput haettavissa infosta klo 15 alkaen. Saavu odottamaan ohjelman alkua 17:15 Blackboxin eteen.


Hypeconin Disco
DJ-Ghostie feat. The Trix
klo 20:00-22:0

Tervetuloa Hypeconin päihteettömään iltadiscoon! Tänä vuonna pistämme jalalla koreasti ja bailataan elävien valojen loistossa. DJ Ghostie laittaa laservalot ja beatit kohdilleen soittamalla biisejä K- ja J-Popista aina animeen ja Vocaloidiin, Nightcorea unohtamatta saatikka muita ikisuosikkeja. Tanssiryhmä The Trix on yhteistyössä DJ:n kanssa järjestänyt yhteisintron jonka jälkeen meno vain kasvaa. Joten kaikki mukaan nyt bailataan!!Puheohjelma 1

Naiset animessani – millaista naiskuvaa animessa tarjotaan
Elsi & Jenni
klo 11:30 – 12:30

Mistä on pienet animetytöt tehty? Animessa naiskuva voi ihastuttaa ja vihastuttaa. Tässä ohjelmassa keskustellaan siitä, millaisiksi naishahmot kuvitetaan animessa ja millaisia rooleja naishahmoille kirjoitetaan eri genreissä. Ohjelma on pohtiva ja keskusteleva näkökanta naiskuvaan animessa ja se saattaa sisältää juonipaljastuksia sarjoista, joita ohjelmassa sivutaan.


Arvaa K-Poppia
Nella ”Napi” Hälikkä
klo 13:00-13:30

Tervetuloa testaamaan tietämystäsi K-Popin maailman ihmeellisistä artisteista ja kappaleista! Luuletko tunnistavasi ryhmän pienten vinkkijen perusteella? Tai kappaleen parin sanan avulla? Tervetuloa siis kokeilemaan! Ohjelma tapahtuu Kahootin merkeissä, joten muista ottaa puhelimesi mukaan.


My Hero Academy Paneeli
Aizawan Pilttipurkit
klo 14:00-15:00

Sankari akademia avaa ovensa Hypeconin väelle. Liity Dekun ja kumppaneiden seuraan tässä leikkimielisessä paneelissa, jossa kootaan yhteen sankareita ja vihollisia. Nyt on tilaisuutesi kysyä heiltä mieltäsi askarruttavia kysymyksiä ja seurata kuinka heille käy “kuka todennäköisesti” -pelissä. Tervetuloa kuuntelemaan juttuja ja kokemuksia heidän matkastaan!
Ohjelma sisältää mahdollista kiroilua ja shippausta, jonka takia ohjelmaa ei suositella alle 13-vuotiaille.


Japanin pelimusiikkikulttuurin synty
Lasse Lehtonen
klo 15:30-17:00

Japanilainen pelimusiikki on  kansainvälisesti valtavan suosittua, ja nykyään sitä esittävät jopa maailman arvostetuimpiin kuuluvat sinfoniaorkesterit. Mutta mistä ajatus esimerkiksi pelimusiikkikonserteista ja sovituslevyistä sai alkunsa, ja ketkä vaikuttivat pelimusiikkikulttuurin syntyyn? Esitelmä tarkastelee pelimusiikin merkittävimpiä tekijöitä kuten Kōichi Sugiyamaa ja Nobuo Uematsua ilmiön alkuvaiheiden Japanissa. Esitelmän pitäjän Lasse Lehtosen laaja tietoteos “Japanilainen musiikki: Taiko-rumpujen kuminasta J-poppiin” ilmestyi huhtikuussa. Kirjassa käsitellään myös pelimusiikkia. Lehtonen myy ja signeeraa kirjojaan esitelmän jälkeen.Puheohjelma 2: Star Wars Cantina

Intergalactic Cantina esittelee: Pop Up Cantina!


Star Wars Cantina
SWCF Cantina
klo 11:00-17:0

Tarkoituksenamme on luoda illuusio rähjäisestä baarista galaksin reunalla, kaukana täältä ja tuoda se kävijöiden ulottuville. Istahda hetkeksi nauttimaan kylmää juotavaa pakoillessasi palkkionmetsästäjiä. Tai ehkä pääset pelaamaan erän korttia jonkun vakioasiakkaan kanssa? Me emme kysy miksi olet täällä tai ketä pakoilet…

Tuomme mukanamme pienen valikoiman kylmiä juomia ja pelejä joista nauttia.

Vaikka esittämämme hahmot kenties haluavat rikastua, meidän perimmäisenä tarkoituksena on luoda elämys; Alkoholittomista drinkeistä pyytämämme rahat menevät kulujen kattamiseen.

Yksinkertaistettuna: Olemme pukeutuneet hahmojemme mukaisiin asuihin ja tarjoilemme alkoholittomia juomia ja pelaamme hauskoja pelejä luoden illuusion kaukaisesta galaksista, kaukana täältä..


Peilihuone

Parapara-tanssitunti
TanPARA, Venla & Minna
klo 13:00-14:00

Tervetuloa tanssimaan paraparaa! Parapara on japanista länsimaihinkin rantautunut tanssilaji, jossa pääosassa ovat vauhdikkaat käsien liikkeet. Tämä tanssitunti sopii kaikille tanssitaustaan katsomatta, sillä käymme läpi paraparan perusteita ja opettelemme koreografian/koreografiat hitaasti liike liikkeeltä, joten pääset varmasti mukaan, vaikket olisi paraparaa aikaisemmin tanssinutkaan. Ja paraparassa tärkeintä onkin se, että sitä tanssiessa on hauskaa. Tervetuloa!


Nukkemiitti
Jussi ”Zarina” Parkkinen
klo 14:30-16:00

Oletko paatunut nukkeilija henkeen ja vereen? Ovatko nukkesi sinulle täysverisiä perheenjäseniä? Tai oletko muuten vain kiinnostunut tästä mystisestä harrastuksesta, joka monipuolisuudellaan vie kaiken vapaa-aikasi ja rahasi? Tervetuloa esittelemään omia nukkejasi, keskustelemaan nukkeilun jalosta aatteesta, ihailemaan muiden nukkeja tai vaikka kaikkia edellä mainittuja. Kaikki nukkeilijat ja nukkeilumieliset tervetuloa!

Ohjelma hengaustilan lavalla

Lolita 101
Roosa “milkycap” Salmi, Hellocon ry
klo 11:30-12:30

Oletko pohtinut lolita -harrastuksen aloittamista tai oletko muuten vain kiinnostunut tyylistä? Luennolla käydään aloittelijoille sopivasti läpi, mitä oikein on lolita-muoti, mistä siinä on kyse ja kuinka harrastuksessa pääsee helposti alkuun. Luennoitsijalta on myös mahdollista kysyä mieltä askarruttavia kysymyksiä, joten rohkeasti oppimaan uutta lolita-muodin saloista!


Miten kehitän oman mangan piirtotyylini?
Mae Korvensivu, Clownfish Twister
klo 13:00-14:00

Oletko kiinnostunut mangan piirtämisestä? Onko oma tyylisi vielä kehitysvaiheessa vai tarvitsetko lisäideoita? Tule mukaan luonnolle jossa tarjotaan opastusta, miten omista suosikki tyyleistä yhdistelemällä löydät oman ja kauniin ulkoasun manga brändillesi. Luonnolla käydään läpi tyylien tunnistettavuutta, sudenkuoppia, hahmodesingia ja mitä alkavan mangakan on hyvä lähteä taidetta opiskelemaan!


Ruoka persoonallisuutena – ylipainoiset hahmot mangassa ja animessa
Peikonlainen
klo 14:30-15:3

Luento on jatkoa viime vuonna “ylipainoiset hahmot animessa ja mangassa” esitelmälle jossa käsiteltiin ylipainoisten japanilaishahmoihin liittyviä stereotypioita. Tällä kertaa käydään läpi hahmojen syöntitottumuksia ja miten ne määrittävät hahmon persoonallisuuden, käytöksen ja jne. Luennon aikana esitellään esimerkinomaisesti erilaisten sarjojen anime/mangahahmoja, mikä heitä yhdistää, mikä tekee hahmosta mielenkiintoisen tai persoonattoman tylsätyynyn. Lopuksi käydään lyhyesti läpi miten Japanissa suhtaudutaan ylipainoon ja miten kulttuuri on voinut vaikuttaa ylipainoisten hahmojen luonteeseen.
Huom! Luennolla ei suuresti käydä läpi mitä hahmot syövät vaan miten ruoka vaikuttaa hahmoon kokonaisvaltaisesti.


Cosplaydeitti
TeaWitch0
klo 17:30-19:00

Cosplaydeitti on leikkimielinen deittipeli, jossa yksi Herra/Rouva X kysyy kolmelta kandinaatilta kysymyksiä löytääkseen sen juuri oikean itselleen.

2:lle ensimmäiselle kierrokselle on suoritettu ennakkoilmoittautuminen, kaikki vapaat paikat täytetään yleisöstä. Kolmas kierros on kokonaan täytetty yleisöstä, joten tulkaa etsimään itsellenne Hypecon deittinne. Tervetuloa myös seuraamaan viihdyttävää show:ta, jonka tämän vuoden osallistujat järjestävät.

Ohjelma hengaustilassa sekä yhdistyspöydät

Yhdistyspöydät:
K-pop Suomi ry
Suomen Hopeanuoli-fanit ry:n & Gingacon
Nekocon
Hellocon ry
Undertale -musikaali

Etsintäkuulutus
Rigel Wolf & Tony Wolf
klo 10:00-13:00 tule hakemaan lomakkeesi Takomon infosta ja palauta lomakkeesi täytettynä klo 14:30 mennessä. Huom! Lomakkeita jaetaan niin kauan kuin niitä riittää tuona aikana, joten reippaasti vain mukaan jahtiin!

Etsintäkuulutus – kilpailussa tehtävänäsi on etsiä Hypeconin alueelta henkilöitä tai esineitä, jotka vastaavat annettuja tuntomerkkejä. Kun olet löytänyt kohteen, tehtäväsi on ottaa siitä kuva.

Kisaa varten tarvitset tietysti kameran (myös kännykkäkamera käy).
Kilpailuun voi osallistua yksin tai max 4 hengen tiiminä.

Ilmoittaudu mukaan kisaan klo 10-13 Takamon infopisteellä. (Huom! Ilmoittautumislomakkeita jaetaan niin kauan kuin niitä riittää, joten reippaasti vain mukaan jahtiin!) Lomakkeet ja otetut kuvat tulee tarkistuttaa ja palauttaa pisteidenlaskentaa varten ohjelmanpitäjille klo 14:30 Takomon infopisteelle.

Parhaimmat etsivät palkitaan n. klo 17:00 alkavassa palkintojenjaossa Takamon hengailutilan lavalla.
Kirjasto Con-Corner
klo 10:00-17:00

Kirjaston Con-Cornerissa löydät perinteinen pinssipaja. Lisäksi järjestämme oman anime-herkun suunnittelukilpailun ja blackout poetrya poistokirjoista. Myymme myös poistomangaa. Tervetuloa viihtymään Kirjaston Con-Corneriin!


Ihmiskimble
MamaHemli
klo 12:00-14:00 & 17:00-19:00,  (sijaitsee Takomon infopisteen takana)

Super suosittu ihmiskimble viihdyttää jälleen tänäkin vuonna conikävijöitä!

Oletteko sinä ja toverisi valmiita asettumaan nappulan rooliin legendaarisessa, hermoja raastavassa lautapelissä? Kasatkaa siis nelihenkinen joukkue ja ilmoittautukaa mukaan pelilaudalle! Ilmoittautuminen suoritetaan Takomon infopisteellä viimeistään viisitoista minuuttia ennen pelin alkua. Jos pelilaudalla on tilaa vielä pelin alkaessa, voidaan paikan päällä vielä ottaa pelinappuloita mukaan, mikäli heistä saadaan muodostettua täysilukuinen joukkue.

Pelit pelataan Takomon infopisteen takaisessa tilassa. Otattehan huomioon, että niin pelaajien kuin paikalle saapuvien katsojien on tilaan päästäkseen jätettävä kengät infoon, sillä pelilauta on tehty alueelle, jossa ei saa talsia ulkokengillä. Yhdelle pelille on varattu aikaa maksimissaan 2 tuntia.
Karkkitehtuuri
Elsi
klo 14:00-16:00

Karkkitehtuuri on työpaja, jossa tehdään karkeista makeita rakennuksia. Tule päästämään sisäinen karkkitehtisi valloilleen, suunnittele ja toteuta oman näköisesi karkkirakennus! Lopuksi saat oman karkkitehtuurin mestariteoksesi mukaasi.