Takomon ohjelma

Klikkaa kuvaa niin näet ohjelmakartan isompana!

 

Jokaisen tilan ohjelma aukeaa, kun klikkaat huoneen nimeä!

 

Blackboxin ohjelma

Avajaiset
Hypecon
Klo 10:00-10:30

Hypeconin avajaisissa saat nopean kattauksen tulevan päivän ohjelmasta sekä vinkkejä mistä löytää mitäkin!

 

AMV-kilpailu
Nea ”Estasia” Majuri
Tuomareina: Merezone, xappalose, Enyanee ja Led-God
Klo 11:30-13
Paikkaliput Takomon infosta!

AMV-kilpailun finaalinäytös. Kilpailuun lähetettiin 24 videota, jotka esitetään yleisölle tässä näytöksessä. Kisassa palkitaan neljä videota tuomaripalkinnoilla, ja sen lisäksi yleisö pääsee äänestämään omaa suosikkiaan. Ohjelma sisältää välkkyviä valoja. Haethan ohjelmaan oman paikkalippusi Takomon infosta!

 

Kunniavieras Kris Keränen
Klo 13:30-13:40
Paikkaliput Takomon infosta!

Oletko kiinnostunut sarjakuvista tai sarjakuvapiirtäjän työstä? Tänä vuonna Hypeconin kunniavieraaksi saapuu sarjakuvataitelija Kris Keränen, joka tunnetaan Ahistunu Pupu nimisestä strippisarjakuvasta. Kunniavieras ohjelmassa pääsemme kuulemaan muun muuassa Ahistuneen Pupun syntytarinan ja yksityiskohtia sarjakuvapiirtäjän työrutiineista. Myös yleisö pääsee esittämään kysymyksiä kunniavieraalle ohjelman aikana.

Puheohjelman jälkeen järjestämme signeeraustilaisuuden klo 14:45-15:30 (Puheohjelmatila 2) jossa sinulla on mahdollisuus saada signeeraus omaan Ahistunu Pupu -sarjakuvaasi sekä päästä vaihtamaan muutama sananen Kris Keräsen kanssa. Tervetuloa mukaan!

Kunniavieraaseemme voit tutustua täältä!
Haethan ohjelmaan oman paikkalippusi Takomon inofsta!

 

Hall Cosplay -kilpailu
Miro Jukka
Klo 15:30-16:30
Paikkaliput Takomon infosta!

Hypeconissa järjestetään tällä kertaa Hall Cosplay -kilpailu. Hall Cosplay -kilpailussa kisaajat etsitään tapahtumaväen joukosta ja heitä pyydetään osallistumaan kilpailuun. Hall Cosplayhin mahtuu tällä kertaa kymmenen osanottajaa, jotka valitaan klo 11:00-12:30 välisenä aikana.

Ohjelmaan on paikkaliput. Paikkaliput Takomon infosta, lippuja rajoitettu määrä. Jos et käytä hakemaasi paikkalippua niin palautathan sen infoon! Toivomme paikkalipullisia saapumaan ohjelmaan viimeistaan klo 14:45, jolloin ovelta jonottamalla voi päästää mahdollisille tyhjille paikoille klo 14:55. Haethan ohjelmaan oman paikkalippusi Takomon infosta!

 

Cosplaydeitti tulee taas!
Moon ja Azeroth
Klo 17-18:45

Cosplaydeittiä pelataan taas Hypeconissa, tällä kertaa täysin ilman ennakkoilmoittautumisia. Tavalliseen tapaan, otamme kaikki osallistujat yleisön joukosta, joten saapukaa runsaissa määrin paikalle niin saamme järjestettyä mukavan deittikerran.

Osallistuminen on helppoa, saavu paikalle ja nosta kätesi ylös kun pyydämme osallistujia. Säännöt kerromme paikan päällä yhteisesti kaikille.
Hypessä nähdään!  – Moon ja Azeroth

 

Fandom Squad (2018)
Studio Korppikela
Klo 19-20:30

Fandom Squad (2018) on multifandomfanielokuva, jonka keskiössä ovat suosituimpien tämän hetken fandomien pahikset. Mukana ovat muun muassa Darth Vader, Sauron, Loki, Crowley, Pahatar, Terminaattori sekä Bellatrix Lestrange! Kyseessä on itsenäinen teos Fandomelokuvan (2017) tekijöiltä. Elokuva perustuu löyhästi Suicide Squad (2016) -elokuvaan.

 

 

Puheohjelmahuone 1


The Legend of Zelda: Aloittelijan opas
Jonne ”JoneZi” Virkanen
Klo 11:30-13:15

Olet ehkä kuullut puhuttavan The Legend of Zelda peleistä, mahdollisesti jopa kokeillutkin niitä. Mutta et ole oikein varma mistä osasta sinun kannattaisi aloittaa? Tai ehket ole syttynyt juuri siitä kokeilemastasi osasta. Tässä ohjelmassa pyrimme löytämään sinulle sopivan pelin jolla tutustua tähän hienoon videopelisarjaan. Ohjelma on ensisijaisesti niille, jotka haluavat ottaa sen ratkaisevan askeleen lähteä kokeilemaan, mutta kaikki ovat toki tervetulleita.

 

Pöytäroolipelaaminen – mitä se on ja miksi se on niin hauskaa
Mimeklou
Klo 13:30-14:15

Kuunteletko tietämättömänä vierestä kun ihmiset puhuvat eeppisistä seikkailuistaan DnD:n maailmassa? Katsotko haikailevasti tumblrissa fanarttia The Adventure Zonesta tai Critical Rollista? Pohditko mitä DnD edes on, ja mitä sitten taas on Pathfinder tai Warhammer tai.. homebrew? Herääkö sisäinen harakkasi katsellessasi 20-sivuisia glitternoppia?
Mietitkö hiljaa mielessäsi kuinka hauskaa olisi kokeilla pöytäroolipelaamista, mutta et tiedä mitä se on, miten sitä pelataan, kuinka järjestät pelin, mitä, missä, milloin, miten, HÄH? Tämä esitelmä on juuri sinulle untuvikolle!

Esitelmän aikana käydään läpi aivan perusasiat mitä tulee pöytäroolipelaamiseen, annetaan ohjeita aloittelijoille ja vastataan (parhaan mukaan) heränneisiin kysymyksiin. Konkarit myös tervetulleita.

 

Pelit kertovat
Silja Korkeamäki

Klo 14:30-15:45

Tutustumismatka pelien kerrontaan. Luennolla pohditaan, miten tarinat liittyvät peleihin.

 

K-pop musa-/tietovisa
Dan
Klo 16-16:45

Tervetuloa testaamaan tietämystäsi k-pop kappaleista musavisaan! Visassa soi kappaleita useilta vuosilta, eli tässä saattaa olla jokaiselle pientä haastetta.

 

Miten tehdään videopeli? – Your Royal Gayness -pelin tekoprosessi
Salli Loikkanen
Klo 17-18:30

Your Royal Gayness on satukirjaparodiapeli, jossa pelaaja hyppää prinssi Amirin kenkiin. Tavoitteena on hallita valtakuntaa ja keksiä tekosyitä prinsessojen kosimisyrityksiä vastaan, sillä Amir on homo. Pelin tekijät tulevat kertomaan, minkälaista oli tehdä peli, joka käsittelee seksuaalisuutta ja sukupuolta huumorin keinoin, ja miten varmistimme että käsittelemme vaikeita aiheita kunnioituksella (tai ainakin ilman suurempia mokia).

Käymme läpi pelintekoprosessin alusta loppuun ja annamme yleishyödyllisiä vinkkejä aloitteleville – tai miksei myös vähän kokeneemmille – pelintekijöille.

 

Kung Fu Panda 2 elokuvana
Niklas Tikka
Klo 19-19:45

Kung Fu Panda 2 on vuonna 2011 julkaistu jatko-osa elokuvalle Kung Fu Panda. Vaikka kyseessä onkin lapsille suunnattu animaatioelokuva puhuvasta pandasta, löytyy siitä silti paljon syvempiä tarinoita. Ohjelmassa käsittelen elokuvan keskeisimpiä teemoja, kuten sisäisen rauhan löytämistä, menneisyyden käsittelemistä, Kiinan aseistuksen modernisoitumista sekä Po:n ja Lord Shenin välistä yhteyttä. Tämä on kuitenkin Dreamworksin luomus joten käyn myös läpi hahmojen animointia, toimintakohtauksien koreografioita sekä elokuvan musiikkeja. Tulen spoilaamaan suurimman osan elokuvasta.

 

 

Puheohjelmahuone 2


Ylipaino mangassa ja animessa
Peikonlainen
Klo 12-12:45

Miten ylipainoa käsitellään mangassa ja animessa? Mitkä stereotypiat vainoavat kyseisiä hahmoja? Onko Japanissa laitonta olla ylipainoinen? Luennolla käsitellään ylipainoisten hahmoihin liittyvää stigmaa, hahmoarkkien sudenkuoppia ja timantteja. Sivuan myös miten Japanissa keskustellaan ylipainosta ja eroaako keskustelu länsimaisesta näkemyksestä.

 

Meidokahvilan alkeet
Nimu
Klo 13-13:45

Maid cafeet eli meidokahvilat ovat tuttu näkymä niin animessa, Japanin Akihabarassa, kuin Suomen coneissakin. Mutta mitä meidokahvilat ovat? Miksi sellaisessa kannattaisi vierailla? Voisitko sinäkin päästä meidokahvilaan meidoksi? Tule kuuntelemaan kun meidokonkari vastaa näihin ja moniin muihin Teitä askarruttaviin kysymyksiin.

 

Signeeraustilaisuus
Klo 14:45-15:30

Kris Keräsen kunniavierasohjelman jälkeen järjestämme signeeraustilaisuuden, jossa sinulla on mahdollisuus saada signeeraus omaan Ahistunu Pupu-sarjakuvaasi sekä päästä vaihtamaan muutama sananen sarjakuvataiteilija Kris Keräsen kanssa.

 

Studio Ghibli tietovisa
Reetta Kiislahti ja Veera Kiislahti
Klo 16-16:45

Tervetuloa testaamaan tietosi Studio Ghiblin animeleffoista leikkimielisessä tietovisassa! Visaan voi osallistua yksin tai 2-6 henkilön ryhmissä. Palkintona voittajalle/voittajille on luvassa herkkupaketti, jossa myös mahdolliset allergiat on huomioitu.

 

Fairy kei ja sen alalajit
Street Fashion Finland, puhujana Essi ”Esshieru” Toivari
Klo 17-17:45

Tervetuloa kuuntelemaan luentoa söpöistä vaatteista! Fairy kei on japanilainen, pastellinvärinen katumuoti, jota ympäröi melkoinen label -viidakko. Askarruttaako, mitä eroa on Yume kawaiilla ja Yami kawaiilla? Ovatko Party kei ja Cult party kei sama asia? Kaikkiin näihin hienon hienoihin eroihin pureudumme tällä luennolla, jossa pääpainonamme on Fairy kei -estetiikka ja pastellisävyihin pukeutuminen 2010 -luvulla. Puhun luennolla omasta kokemuksestani. Jos söpöt vaatteet ja pastellivärit kiinnostavat, tule ihmeessä kuuntelemaan! ♡

 

Johdatus tokiolaisiin alakulttuureihin
Street Fashion Finland, puhujana Satu Asikainen
Klo 18-19:30

Tervetuloa mukaan tutustumaan tokiolaisiin alakulttuureihin! Luennon aikana käymme läpi erilaisia muoti-ilmiöitä ja tapoja pukeutua aina 40-luvusta vuoden 2010 tuntumaan asti. Luennolla käsitellään katumuoti-ilmiöiden lisäksi mm. cosplayta ja roolipukuja. Johdatus tokiolaisiin alakulttuureihin, luento sopii sekä aloittelijoille että kokeneille harrastajille.

 

Peilihuone

 

K-pop tanssipaja
Reetta Kiislahti ja Stiina-Lotta Rusi
Klo 11-11:45

Hei ja tervetuloa kaikki halukkaat opettelemaan tällä kertaan Block b – Shall We Dance :n tanssin koreografioita! Liikkeet opetellaan alusta asti rauhalliseen tahtiin niin, että kaikki pysyvät kyllä mukana. Hauskanpitohan tässä ohjelmassa on tärkeintä!

 

Nukkemiitti
Jussi Parkkinen
Klo 13:30-14:30

Harrastuksena nukkeilu: Oletko paatunut nukkeilija henkeen ja vereen? Ovatko nukkesi sinulle täysverisiä perheenjäseniä? Tai oletko muuten vain kiinnostunut tästä mystisestä harrastuksesta, joka monipuolisuudellaan peittoaa jopa shakin.

Tule esittelemään omia nukkejasi, keskustelemaan nukkeilun jalosta aatteesta, ihailemaan muiden nukkeja tai vaikka kaikkia edellä mainittuja. Kaikki nukkeilijat ja nukkeilumieliset tervetuloa!

 

K-pop Random Dance Game
Kasvi Banks ja Noomi Partanen
Klo 15-16:30

K-pop Random Dance Game on suosituksi noussut peli, jossa pääset tanssimaan korealaisten yhtyeiden koreografioita tai muuten vain. Taidoistasi riippumatta kaikki ovat tervetulleita!

 

Parapara-tanssia ja animetunnareita
TanPARA
Klo 17-18:30

Tervetuloa kokeilemaan parapara-tanssia! Parapara on japanilaisilla klubeilla syntynyt tanssi, joka keskittyy vauhdikkaisiin käsikoreografioihin. Tanssitunnillemme ovat tervetulleita kaikki aloittelijoista konkareihin, ja opettelemme koreografiat rauhassa liike liikkeeltä. Tanssimusiikkina käytämme tunnilla animetunnareita. Tervetuloa tanssimaan!

 

 

 

Ohjelma hengaustilassa

 

Kirjaston Con-Corner
klo 10-18

Kirjaston Con-Cornerissa myydään edullisesti poistomangoja. Lisäksi voi tehdä itselleen pinssin, värittää värityskuvia ja osallistua tietovisaan. Tule hengailemaan Kirjaston Con-Corneriin!

 

Pokemon Fanipäälliköt: Salihaaste!
Klo 11-17

Fanipäälliköt järjestävät pienimuotoisen salihaasteen Hypeconissa! Voit osallistua ohjelmaan kello 11-17 ja voittaa pinssin edellisistä coneista.

 

Ihmiskimble
Riitta ”Vilu” Sirkiä

Pelit klo 12 ja 17, Takomon infopisteen takana

Oletteko sinä ja toverisi valmiita asettumaan nappulan rooliin legendaarisessa, hermoja raastavassa lautapelissä? Kasatkaa siis nelihenkinen joukkue ja ilmoittautukaa mukaan pelilaudalle! Ilmoittautuminen suoritetaan Takomon infopisteellä viimeistään viisitoista minuuttia ennen pelin alkua. Jos pelilaudalla on tilaa vielä pelin alkaessa, voidaan paikan päällä vielä ottaa pelinappuloita mukaan, mikäli heistä saadaan muodostettua täysilukuinen joukkue.

Pelit pelataan Takomon infopisteen takaisessa tilassa. Otattehan huomioon, että niin pelaajien kuin paikalle saapuvien katsojien on tilaan päästäkseen jätettävä kengät infoon, sillä pelilauta on tehty alueelle, jossa ei saa talsia ulkokengillä. Yhdelle pelille on varattu aikaa maksimissaan 1,5 tuntia.

 

Katumuodikas asustetyöpaja
Street Fashion Finland
Auki koko tapahtuman ajan hengaustilassa!

Tervetuloa ohjattuun työpajaan askartelemaan helppoja mutta näyttäviä asusteita oman pukeutumistyylinsä tueksi! Tarjolla on monipuolinen valikoima materiaaleja erilaisten asusteideoiden toteuttamiseen. Työpajamaksu on 3 euroa. Maksu käteisenä.

 

Yhdistyspöydät
löytyvät Takomon puolelta Hengaustilasta.

Undertale – musikaali toiveista ja unelmista

Finncon 2018

Pokemon Fanipäälliköt

Aicon 2018

 

 

 

hype-kartta-takomo-kavijoille