Taidekujahaku

✦ Taidekujahaku on päättynyt! ✦

✦ Info

Hypecon -tapahtuma järjestetään jälleen Hyvinkäällä 8.-9.6.2024, ja tapahtumasta löytyy tuttuun tapaan myös taidekuja.

Hypeconin taidekujalla taiteen ja käsitöiden harrastajat ihastuttavat tapahtuman kävijöitä (ja järjestäjiä) myymällä toinen toistaan upeampia töitään, joiden kirjo kattaa niin orginaali- kuin fanitaiteenkin. Taidekuja sijaitsee mitä mainioimmalla paikalla paitsi aavan ja avaran myyntisalin sydämessä myös vilkkaan ihmisvirran äärellä.

Hypeconin coniteasta koostuva raati valitsee taidekujalle pääsevät taiteilijat sekä käsityöntekijät. Raati kiinnittää huomiota erityisesti siihen, onko hakemus ja portfolio toteutettu annettujen ohjeiden mukaisesti, portfoliossa näkyvien työnäytteiden laatuun ja toteutukseen, sekä pyrkii valitsemaan mahdollisimman erilaisia taiteilijoita taidekujalle.

Valinnoissa otetaan myös huomioon onko taiteilija ollut aiemmin taidekujilla myymässä. Hypeconissa on tänäkin vuonna ensikertalaiskiintiö, joka tarkoittaa sitä, että otamme taidekujalle n. 5-10 ensikertaa taidekujalla myyviä taiteilijoita. Loput pöytäpaikat jaetaan kokeneiden taidekujailijoiden kesken.


Taidekujan pöytäpaikkojen hinnat:

  • 10 €/pöytä

Pöytämaksu kerätään hyväksytyiltä taidekujalaisilta Hypeconissa paikanpällä. HUOM! Maksu tapahtuu käteisellä.


Täyttäessäsi hakulomaketta otathan huomioon:

Mikäli haluat jakaa taidekujapöytäsi ystävän kanssa, tehkää 1 yhteinen hakulomake, johon tulee jokaisen pöydälle tulevan taidekujailijan tiedot, portfoliot sekä muut hakulomakkeessa pyydetyt tiedot.

Huom: Yhdelle taidekujapöydälle otetaan max. 3 myyjää.


✦ Ohjeet portfolion tekemiseen

  • Taidekujahakemukseen liitettävän portfolion tulee sisältää max. 5 eri työnäyte kuvaa per hakija.
  • Yksittäinen työnäytekuva ei saa sisältää useita eri pikkukuvia erilaisista töistä (eli ei kollaaseja), joten laitathan portfolioon selkeät kuvat ainoastaan viidestä eri tuotteesta/piirroksesta. Mikäli olet ollut jo aiemmin taidekujailemassa, voi yksi työnäytekuvista olla myös kuva aiemmasta taidekujapöydästäsi.
  • Selkeät tuotesarjakuvat ovat sallittuja (Tuotesarja: esimerkiksi kuva kolmesta korvakorusta, jotka on tehty samalla tekniikalla ja ovat näköisiä keskenään, mutta vain esimerkiksi väri tai jokin muu yksityiskohta vaihtelee. Tuotteet näyttävät selkeästi kuluvan samaan sarjaan keskenään.)

HUOM:

Toivomme että portfoliona ei käytettäisi omaa Instagramia, DeviantArtia yms. taidesivustoja tai kuvasovelluksia. Mikäli liität hakemukseen portfolion kohdalle jonkin edellä mainituista sivustoista, otathan huomioon, että raati arvioi kyseisellä sivustolla ainoastaan 5 ensimmäistä kuvaa, jotka arviointihetkellä ovat näkyvissä.

Valitessasi kuvia portfolioosi, huomioithan seuraavat asiat:

  • AI-taiteen myyminen taidekujalla on kielletty
  • Pyri esittelemään mahdollisimman kattavasti pöydällesi myyntiin tulevia tuotteita.
  • Otathan myös huomioon, että Hypecon on ikärajaton tapahtuma.
  • Pyrimme valitsemaan taidekujalle ensisijaisesti taiteilijoita ja käsityöntekijöitä, joiden myyntiin tulevat työt voisivat kiinnostaa tapahtumamme kävijäkuntaa.

Portfoliona voit käyttää esimerkiksi Carrd -sovellusta, omia nettisivuja tai PowerPoint -sovellusta. Muistathan kuitenkin omia nettisivuja käyttäessäsi ohjeet portfolion sisällöstä.


Mikäli huomaat tehneesi virheen hakulomakkeen täytössä:

Lähetä sähköpostia osoitteeseen ✉ myynti@hypecon.net otsikolla “Taidekuja: ongelma hakulomakkeessa” ja kerro sattuneesta virheestä. Hakulomaketta ei siis tarvitse tehdä kokonaan uudestaan virheen sattuessa