Ohjelmapitäjäksi 2022

Ohjelmapitäjien haku Hypeconiin 11.6.2022 – 12.6.2022 alkaa nyt!

Ohjelmahaku on avoinna 4.1.2022 – 30.4.2022 välillä. Ohjelmapaikkoja täytetään osakseen jo hakuvaiheessa, joten ethän turhaan odota haun loppuun saakka jos olet saanut hakemuksen valmiiksi. Lopullista esittelytekstiä on aikaa hioa 15.5.2022 saakka.


OHJEET OHJELMAPITÄJÄKSI HAKEMISEEN

Laita yhteen sähköpostiviestiin yksi ohjelmaehdotus. Jos haluat pitää useamman ohjelman, laitathan ne eri viesteillä.

Ohjelmahakemus laitetaan osoitteeseen hypecon@hypecon.net

Otsikoi hakemuksesi joko:

Ohjelmahakemus / Hypecon lauantai

Ohjelmahakemus / Peliohjelma

Ohjelmahakemus / Encore

Ohjelmahakemus / Hypecon

Ohjeistus otsikon valitsemiseen:

Ohjelmahakemus / Hypecon lauantai: Jos toivot ensisijaisesti ohjelmasi esitettäväksi lauantaina. Lauantai on Hypeconin ”pääpäivä”, joka sisältää erityisesti japanilaiseen kulttuuriin, nuorisokulttuuriin, animeen, mangaan sekä vastaaviin pohjautuvaa ohjelmaa. Jos ohjelmasi on selkeästi pelipainotteinen, otsikoi se peliohjelman alle.

Ohjelmahakemus / Peliohjelma: Jos ohjelmasi on selkeästi pelipainotteinen, niin otsikoithan viestin tällä otsikolla. Esimerkiksi seuraavat otsikoidaan peliohjelmaksi: miniatyyripelin peluutus/esittely, keräilykorttipelin peluutus/esittely, lautapelien peluutus/esittely, pöytäroolipeli tai larppi, elektroniseen pelaamiseen liittyvä tai muu, joka olisi selkeintä sijoittaa muun peliteemaisen ohjelman rinnalle. Puheohjelmat peleistä voi laittaa Ohjelmahakemus / Hypecon -otsikon mukaisesti, sillä puheohjelmien tilat eivät sijaitse pelipuolen yhteydessä.

Ohjelmahakemus / Encore: Jos toivot ensisijaisesti ohjelmasi esitettäväksi sunnuntaina. Sunnuntaina on Hypecon Encore, joka pohjautuu erityisesti aasialaiseen musiikkiin sekä katumuotiin. Myös muuta ohjelmaa on mahdollista toteuttaa sunnuntaina. Esimerkiksi seuraavia ohjelmia kaivataan sunnuntaille: muotinäytöksiä, k-pop aiheista ohjelmaa tanssiesityksistä kilpailuihin, asusteiden tekoon liittyviä työpajoja sekä tanssiopetusta.

Ohjelmahakemus / Hypecon: Jos sinulla ei ole erityistä toivetta päivälle eli voit esittää ohjelmasi lauantaina tai sunnuntaina. Katso lisätietoa kohdasta Hypecon lauantai tai Encore.

Ohjelmahakemuksessa on oltava seuraavat tiedot selkeästi:

Ohjelman nimi (saa vielä muuttua ennen 15.5.):

Ohjelman pitäjä(t):
HUOM: tähän se tieto, miten haluat tulla mainituksi ohjelmalehdessä! Eli jos tahdot esiintyä pelkällä nimimerkillä, laita tähän pelkkä nimimerkki. Jos taas koko nimellä ja nimimerkillä, laita molemmat tekniikalla ”Etunimi ”Nimimerkki” Sukunimi”. Jos teet ohjelman yhdistyksen nimellä, niin tähän se tieto.


Ohjelman alustava kuvaus:

Ohjelma:
(Voit valita useamman)
On suunnattu aloittelijoille
On suunnattu aiheeseen perehtyneille
Sisältää juonipaljastuksia
Ikäsuositus k13
Ikäsuositus k16
Sopii kaikenikäisille
Tarvitsee paikkaliput
Sisältää materiaalimaksun osallistujille (työpajat)


Ohjelman tyyppi: Onko ohjelma puheohjelma, esitys, osallistava ohjelma, työpaja, tapahtuman ajan kestävä esittelypiste, paneelikeskustelu tms.? Ohjelman ei tarvitse osua valmiiseen lokeroon vaan voit vapaamuotoisesti kuvailla ohjelmaa.


Ohjelman kesto: 20min, 50min, 80min, 110min, koko päivän auki tai tietyn ajan tapahtumasta. Ohjelma voi olla myös eripituinen kuin nämä esimerkkiajat, mutta pyrimme järjestämään ohjelmien väliin 10 minuutin vaihtoajat, joten tarkalleen 30min ja 60min eivät ole käytettävissä olevia aikamääreitä.


Ohjelman toteuttamiseen vaadittava välineistö: Tarvitsetko pöytiä, tietokoneen, äänentoistolaitteet jne.? Näitä voimme myös yhdessä pohtia, jolloin voit kirjoittaa tähän auki hieman tavasta miten ohjelma on rakennettu. Tässä kohtaa voit myös toivoa tilan kokoa: uskotko ohjelman tuovan paljon yleisöä vai onko pienempi tila (mahdollistaa vuorovaikutuksen yleisöön) parempi?