Ohjelmahaku

 

Ohjelmanpitäjäksi

Hypecon tarjoaa mahdollisuuden erilaisen ohjelman järjestämiseen niin ensikertalaisille kuin kokeneille konkareille. Aiempien vuosien ohjelmaan on kuulunut muun muassa parapara-tanssitunteja, puheohjelmaa zombeista Japanissa, shoujoromantiikasta sekä dubbaamisesta, japanilaisten koirarotujen esittelyä ja jos jonkinmoista ilta- ja väliaikaohjelmaa. Ohjelmanpitäjillä on pääsy green roomiin tapahtuman aikana, green room tarjoaa pientä naposteltavaa ja paikan hengähtää hetken ennen ja jälkeen omaa ohjelmaa. Ohjelmanpitäjäksi haetaan erillisen lomakkeen kautta, joka löytyy tämän sivun lopusta. Hakuaika on 8.11.2016 – 31.3.2017. Kysymykset voi osoittaa ohjelmavastaavalle osoitteeseen hypehypecon@gmail.com otsikolla “Ohjelmahaku”.
Ohjelmavastaavana toimii Patrik “momelus” Pulkkinen.

 

Hakuohjeita ja mietittävää ohjelmanpitäjälle:

yhteystiedot: nimet, jotka haluatte ohjelmalehtiseen sekä toimiva sähköpostiosoite yhteydenpitoa ja informaatiota varten.
kokemus ohjelmanpitämisestä: Hypecon toivottaa tervetulleeksi sekä ensimmäistä luentoaan pitävät että karaistuneet veteraanit. Tämän kohdan on tarkoitus tarjota lisätietoa ohjelmavastaavalle esimerkiksi tapahtumapäivän järjestelyjen tueksi.
mieti, mistä aiheesta haluaisit pitää ohjelmaa – luonnollinen valinta on jokin aihe, jonka tunnet hyvin ja joka kiinnostaa sinua/teitä. Ohjelman tulee käsitellä jotain Hypeconin aihealueista, eli esimerkiksi japanilaista tai länsimaista populaarikulttuuria (tv-sarjat/anime, elokuvat, sarjakuvat/manga…), roolipelejä, pelaamista yleensä tai cosplayta. Mikäli et ole ihan varma ohjelmasi sopivuudesta, ota yhteyttä ohjelmavastaavaan!

minkälaista ohjelmaa haluat pitää?

+Luento/puheohjelma: 1-2 ihmistä luennoi yleisölle, kesto joko 30-45 min tai 75-90 min (varovaisuutta ja harkintaa suositellaan, 1,5 tuntia on pitkä aika sekä puhujalle että yleisölle)
+Paneeli: 3-6 ennalta sovittua ihmistä keskustelee keskenään yleisön edessä, vastaten toki yleisön kysymyksiin tarpeen mukaan. Kesto sama kuin luennolla.
+Keskustelupiiri: rajattu joukko osallistujia (~10) keskustelee toistensa kanssa. Kesto sama kuin luennolla.
+Työpaja: toiminnallisempi ohjelmamuoto, jossa ohjelmanpitäjät voivat vetää esimerkiksi tanssitunnin tai sarjakuvatyöpajan. Kesto sovittavissa erikseen.
+Muu, mikä? Haluatko tarjota jotain muuta ohjelmaa, esimerkiksi tanssiesityksen, cosplay-stand-up -esityksen tai muotinäytöksen? Tämä kenttä on sitä varten. Kesto ja yksityiskohdat sovitaan erikseen.

ohjelmakuvauksen ei tarvitse olla lopullinen versio, vaan alustava suunnitelma aiheesta josta haluat pitää ohjelmaa. Koska ohjelman sisältö on tärkeä valintakriteeri, on suositeltavaa kirjoittaa selkeä kuvaus, esimerkiksi mitä aihetta/sarjaa/peliä/harrastusta ohjelma käsittelee, mistä näkökulmasta ja soveltuuko se aloittelijoille vai jo pidempään harrastajille. Huomaathan, että ohjelmien tulee olla sisällöltään (ei raakaa väkivaltaa, alastomuutta jne) sopivia tapahtumaan, jossa on kaikenikäisiä kävijöitä. Ohjelman nimi on tässä vaiheessa lähinnä ohjelmavastaavan työtä helpottava tekijä.

tekniikka ja muut toiveet: riittääkö diaesitysvalmius, vai tarvitsetko jotain muuta ohjelmasi toteuttamiseen? Toiveet tilojen ja aikataulujen suhteen pyritään ottamaan huomioon.

muut huomiot: askarruttaako jokin, haluatko apua ohjelmasi suunnittelussa, oletko vegaani tai allerginen pähkinöille (allergia- ja ruokavaliotoiveet otetaan huomioon green roomin tarjonnassa)?

 

Linkki lomakkeeseen