Ohjelmahaku

Haku ohjelmanpitäjäksi Hypeconiin

Tervetuloa pitämään ensimmäistä tai kenties viidettäkymmenettä kertaa ohjelmaa Hypeconiin!

– Ohjelmasi voi käsitellä vaikkapa lempianimeasi tai -mangaasi
– Työpaja johonkin animeen, mangaan, cosplayhin tai Japanin kulttuuriin liittyen.
– Keskustelupiiri animesta, mangasta, cosplaysta, Japanin kulttuurista tai jopa peleistä.
– Pelipuolen ohjelmaan mikä tahansa toteutettavissa oleva peliaiheinen ohjelma. Pelipisteet sekä turnaukset ovat esimerkiksi suosittuja!

Tänä vuonna haemme erityisesti mukavaa, hauskaa, kevyttä ohjelmaa, jos mahdollista teeman mukaista. (Tämä ei kuitenkaan sulje pois muita ohjelmia hakumahdollisuudelta)

Ohjelmanpitäjänä sinulla on green room käytössäsi muiden järjestäjien kanssa tapahtuman aikana. Green room tarjoaa sinulle tapahtuman aikana pientä naposteltavaa ja paikan hengähtää hetken ennen ja jälkeen omaa ohjelmaa.

Kysymykset ja hakemus lähetetään osoitteeseen hypecon@hypecon.net otsikolla ”Ohjelmahaku” tai pelipuolen ohjelmaan “Pelipuoli / Ohjelmahaku”.

Haku päättyy 15.4.!

Hakemuksesta tulee löytyä

Yhteystiedot: nimi/nimet, mahdolliset nimimerkit ja sähköpostiosoite (tai halutessasi puhelinnumero), josta sinut on mahdollista tavoittaa informaation kulun ja yhteydenpidon takaamiseksi. Nimimerkit tulevat ohjelmalehtiseen.

Mitä aihetta ohjelmasi käsittelee? Ohjelman tulee sopia Hypeconiin, eli suositeltaviin aihealueisiin kuuluvat japanilainen ja länsimainen populaarikulttuuri, mm. tv-sarjat, anime, elokuvat, sarjakuvat/manga, pelit, roolipelit, cosplay, jne. Mikäli et ole varma ohjelmasi soveltuvuudesta, ota yhteyttä ohjelmavastaavaan!

Minkä tyyppistä ohjelmaa ajattelit pitää? Alla esimerkkejä vaihtoehdoista.

Luento/puheohjelma: 1-2 ihmistä luennoi yleisölle, kesto 30-60 min.

Paneeli: 3-6 ennalta sovittua ihmistä keskustelee yleisön edessä, välillä vastaten mahdollisiin kysymyksiin yleisöltä. Kesto 30-60 min.

Keskustelupiiri: rajattu joukko osallistujia (noin 10). Johtaa keskustelua valitusta aiheesta, jota voi myös seurata sivusta. Kesto 30-45min tai 75-90 min.

Työpaja: toiminnallinen ohjelmamuoto, ohjelmanpitäjä/pitäjät vetävät esim. sarjakuvatyöpajaa, tanssituntia tai muuta vastaavaa. Kesto sovittavissa erikseen.

Jokin muu: Onko mielessäsi oleva ohjelma jotain muuta, esim. tanssinäytös, muotinäytös tai cosplay-stand-up-esitys? Kesto ja yksityiskohdat sovittava erikseen.

Ohjelmakuvaus: tässä vaiheessa riittää alustava suunnitelma siitä mistä ja mitä haluat pitää. Koska ohjelman sisältö on tärkeä valintakriteeri, pidä huolta, että kirjoitat selkeän kuvauksen. Kuvauksessa on hyvä olla mm. aihe, näkökulma josta aihetta lähestytään sekä tieto siitä, soveltuuko se aloittelijoille vai vaaditaanko aiempaa osaamista. Huomioithan, että Hypecon on ikärajaton, eli ohjelman tulee olla alle K18-materiaalia – emme suosittele raakaa väkivaltaa, alastomuutta jne. Alustava nimi ohjelmalle (helpottaa ohjelmavastaavan työtä ja tarvittaessa voimme miettiä yhdessä). Lopullinen, ohjelmalehtiseen ja nettisivuille tuleva ohjelmakuvaus vaaditaan vasta myöhäisemmässä vaiheessa.

Tekniikka: riittääkö diaesitysvalmius (powerpoint) vai tarvitsetko esim. äänitekniikkaa tai mikrofonia?

Muut vaatimukset kalustukselta: tarvitsetko työpajaasi pöytiä? Yleisesti tarvitseeko ohjelmasi jotain tavallisesta luentosalista poikkeavaa varustusta? Kaikkea ei tarvitse tietää vielä tässä vaiheessa, kunhan muistat ilmoittaa tarpeistasi ajoissa, muuten niitä on hyvin hankala toteuttaa.

Vielä muutama asia (ei niin pakollisia kuin edelliset, mutta mukava tietää)

– Oletko ensimmäistä kertaa pitämässä ohjelmaa? Tarvitsetko pientä rohkaisua ja asioiden läpikäyntiä ennen ohjelman alkua?

– Tarvitsetko ohjelmavänkärin huoneeseen koko ajaksi? Yleisesti ainakin yksi vänkäri on ihan huoneen ulkopuolella ongelmien varalta, mutta jos tiedät tarvitsevasi avustusta ohjelman aikana, on mahdollista järjestää vänkäri huoneeseen.

– Mahdolliset aikataulutoivomukset, jotka pyritään huomioimaan mahdollisuuksien mukaan.

– On hyvä ilmoittaa myös mahdolliset ruoka-aineallergiat, jotta ne voidaan huomioida green roomin tarjonnassa.

– Onko sinulla jotain kysyttävää asiaan liittyen? Laita rohkeasti sähköpostia ohjelmavastaavalle, alussa mainittuun osoitteeseen.