Ohjelmahaku

 

Haku ohjelman pitäjäksi Hypeconiin

 

Tervetuloa pitämään ensimmäistä tai kenties viidettäkymmenettä kertaa ohjelmaa lempi animestasi, työpajaa origamien teosta, keskustelupiiriä parhaasta mangasta ikinä tai vaikkapa luentoa sateenvarjoista japanilaisessa kulttuurissa. Ohjelmanpitäjänä sinulla on mahdollisuus hyödyntää henkilökunnalle tarkoitettua green roomia. Green room tarjoaa tapahtuman aikana pientä naposteltavaa ja paikan hengähtää hetken ennen ja jälkeen omaa ohjelmaa. Kysymykset ja hakemus lähetetään osoitteeseen hypecon@hypecon.net otsikolla ”Ohjelmahaku” tai pelipuolen ohjelmaan “Pelipuoli / Ohjelmahaku”.

Haku päättyy 22.4.

 

Hakemuksesta tulee löytyä

 

– Yhteystiedot: Nimi/nimet ja mahdolliset nimimerkit, nimimerkit tulevat ohjelmalehtiseen. Sähköpostiosoite (tai halutessasi puhelinnumero), josta sinut on mahdollista tavoittaa informaation kulun ja yhteyden pidon takaamiseksi.

– Mitä aihetta ohjelmasi käsittelee. Ohjelman tulee sopia Hypeconiin, eli suositeltaviin aihealueisiin kuuluu mm. japanilainen ja länsimainen populaarikulttuuri (tv-sarjat, anime, elokuvat, sarjakuvat/manga…), pelit, roolipelit, cosplay… Mikäli et ole varma ohjelmasi soveltuvuudesta, ota yhteyttä ohjelmavastaavaan!

– Minkä tyyppistä ohjelmaa ajattelit pitää (alla esimerkkejä vaihtoehdoista)

Luento/puheohjelma: 1-2 ihmistä luennoi yleisölle, kesto 30-45 min tai 75-90min (mieti kesto tarkkaan, sillä 1,5 tuntia on pitkä aika puhujalle ja yleisölle)

Paneeli: 3-6 ennalta sovittua ihmistä keskustelee yleisön edessä, välillä vastaten mahdollisiin kysymyksiin yleisöltä. Kesto 30-45 min tai 75-90 min.

Keskustelupiiri: Rajattu joukko osallistujia (noin 10) keskustelee valitusta aiheesta, mahdollisuus sivusta seuraajille, jos sellaisia haluaa. Kesto 30-45min tai 75-90 min.

Työpaja: toiminnallinen ohjelmamuoto, ohjelmanpitäjä/pitäjät vetävät esim. sarjakuvatyöpajaa, tanssituntia tai muuta vastaavaa. Kesto sovittavissa erikseen.

Jokin muu: Onko mielessäsi oleva ohjelma jotain muuta esim. tanssinäytös, muotinäytös, cosplay-stand-up-esitys… Kesto ja yksityiskohdat sovittava erikseen.

– Ohjelmakuvaus, tässä vaiheessa riittää alustava suunnitelma siitä mistä ja mitä haluat pitää. Koska ohjelman sisältö on tärkeä valintakriteeri, pidä huolta, että kirjoitat selkeän kuvauksen. Kuvauksessa on hyvä olla mm. aihe, näkökulma josta aihetta lähestytään, soveltuuko se aloittelijoille vai vaaditaanko aiempaa osaamista. Huomioithan, että Hypecon on ikärajaton, eli ohjelman tulee soveltua kaiken ikäisille (ei raakaa väkivaltaa, alastomuutta jne.). Alustava nimi ohjelmalle (helpottaa ohjelmavastaavan työtä). Lopullinen, ohjelmalehtiseen ja nettisivuille tuleva ohjelmakuvaus vaaditaan vasta myöhäisemmässä vaiheessa.

– Tekniikka: riittääkö diaesitysvalmius vai tarvitsetko esim. kaiuttimia.

– Muut vaatimukset kalustukselta: Tarvitsetko työpajaasi pöytiä? Yleisesti tarvitseeko ohjelmasi jotain perus luentosalista poikkeavaa varustusta? Kaikkea ei tarvitse tietää vielä tässä vaiheessa, kunhan muistat ilmoittaa tarpeistasi ajoissa, muuten niitä on hyvin hankala toteuttaa.

 

Vielä muutama asia (ei niin pakollisia kuin edelliset, mutta mukava tietää)

 

– Oletko ensimmäistä kertaa pitämässä ohjelmaa? Tarvitsetko pientä rohkaisua ja asioiden läpikäyntiä ennen ohjelman alkua?

– Tarvitsetko ohjelma vänkärin huoneeseen koko ajaksi? Yleisesti ainakin yksi vänkäri on ihan huoneen ulkopuolella ongelmien varalta, mutta jos tiedät tarvitsevasi avustusta ohjelman aikana, on mahdollista järjestää vänkäri huoneeseen.

– Mahdolliset aikataulu toivomukset, jotka pyritään huomioimaan mahdollisuuksien mukaan.

– On hyvä ilmoittaa myös mahdolliset ruoka-aine allergiat, jotta ne voidaan huomioida green roomin tarjonnassa.

– Onko jotain kysyttävää asiaan liittyen, laita rohkeasti sähköpostia ohjelmavastaavalle, alussa mainittuun osoitteeseen.