Ohjelma 2021

Täältä löydät aikataulun Hypecon verkkotapahtumalle 2021!
Tapahtuma on avoinna lauantaina 12.6. klo 12-20 sekä sunnuntaina 13.6. klo 12-18! Tapahtuman löydät Discordista: https://discord.gg/hypecon

Huomioithan, että tämän ohjelman lisäksi koko tapahtuman ajan tekemistä ja juttuseuraa löytyy Discordista sekä Hypeconin Twitchissä lähetetään ohjelmaa koko aukiolon!

Esitykset

Cosplay TikTok compilation
Lauantaina ja sunnuntaina
Hypeconin Studiossa (Twitch) sekä jälkikäteen Youtubessa

Cosplay TikTok compilation on kooste Hypeconin kävijöiden lähettämistä cosplay-videoistaan, joista on rakennettu yhtenäinen video. Video esitetään satunnaisiin kellonaikoihin Hypeconin Studion kautta sekä jää jälkikäteen nähtäväksi Hypeconin Youtubeen.

Con-päivän speedpainting toivotukset
Feelingjelly

Jelly toivottaa kaikille mahtavaa con-päivää söpöillä speedpainting videoillaan, jotka esitetään Hypeconin Studiossa muutamiin otteisiin päivän aikana.

Sunset Idols. SUN? RISING!! Mini Live
Jenni, Mesi, Helmi, Kana, Neo, Angel, Aava, Peetu ja Sofqu
Ensiesitys lauantai klo 14:30

Tervetuloa seuraamaan energistä tanssiesitystä, jossa inspiraation lähteenä on Love Live School Idol Project. Esityksen aikana nähdään ryhmä-, trio-, duo- ja soloesityksiä. Tervetuloa katsomaan upeaa esitystä suoraan ensimmäisten joukossa lauantaina! Ohjelma on katsottavissa myös myöhemmin Youtuben kautta sekä esitetään toistamiseen sunnuntaina Twitchin kautta.
Ohjelma lähetetään Hypeconin Studiossa (Twitch) sekä Discordissa.
Tallenne jää Youtubeen katsottavaksi jälkikäteen.

AMV-kilpailu
Estasia & AMV.fi
Lauantai klo 15

Tervetuloa seuraamaan Hypeconin AMV-kilpailua, joka on järjestetty yhteistyössä AMV.fi:n kanssa! Kilpailu striimataan suorana AMV.fi:n sivustolle, pääset striimiin tästä linkistä. Striimi linkitetään myös Hypeconin Discordiin.

Kissalive!
Sunnuntai klo 13:30-15

Hypeconin Discordissa Kissalive! Kukapa ei rakastaisi kissoja? Kissalivessä pääset kurkistamaan kissan kotipesään, jossa asukas on paikalla – jos tahtoo. Kissalla on vapaa kulku kotonaan, jonka vuoksi kissan läsnäoloa koko ajaksi ei pystytä varmaksi lupaamaan.

Puheohjelmat

Hypen tarina sekä Q&A!
Lauantaina klo 13:30-14:30

Mistä se kaikki sitten alkoi? Hypecon on vuodesta 2012 järjestetty con-tapahtuma, joka syntyi vähän kuin vahingossa – ja kasvoi vuosi vuodelta suuremmaksi tapahtumaksi. Ohjelmassa alusta asti mukana ollut pääjärjestäjä Jenni avaa tapahtuman alkutaivalta, kertoo hauskoja kommelluksia matkan varrelta sekä vinkkejä tapahtumien järjestämiseen. Ohjelmanumerossa on mahdollisuus esittää kysymyksiä pääjärjestäjälle, joihin vastataan reaaliajassa ohjelmassa. Eli vuorovaikutteista keskustelua sekä ylenpalttista höpöttelyä luvassa!

Genshin Impact -paneeli
Zawan pilttipurkit
Lauantai klo 16:30

Haluatteko kuulla, miksi sisarukset eivät tule toimeen keskenään?
Entä mitä erilaisia mietteitä menee vararavinnon päässä?
Voivatko Fatui ja virkavalta olla samassa huoneessa samaan aikaan ilman sotaa? Jos kiinnostuit, tule seuraamaan Zawan pilttipurkkien järjestämää Genshin Impact -paneelia!

Työpajat ja osallistava ohjelma

Opi k-pop tansseja tanssiopettajan kanssa!
Lauantai klo 12-12:30, 13-13:30 sekä 14-14:30

Hyvinkään Liikuntapalvelut yhdessä Dance Artin kanssa ovat järjestäneet Hypeconiin k-pop tanssitunnit! Ohjaajana on tanssinopettaja, jolla oma harrastuneisuus k-popin puolella – eli ammattitaitoista menoa tiedossa! Tunnit järjestetään Zoomissa, johon linkki jaetaan Hypeconin Discordissa. Osallistujat pääsevät halutessaan pitämään omaa kameraa auki (tai olemaan ilman) ja esittämään reaaliajassa tarkentavia kysymyksiä opetteluun liittyen.
Huom: Osallistuminen on täysin ilmaista!

Tanssittavat koreot ovat:
Klo 12 BTS: Butter
Klo 13 Enhypen: Drunk-Dazed
Klo 14 Itzy: Mafia In the morning

Etäseikkailukisa!
Lauantai klo 12-20

Etäseikkailukisassa on erilaisia ja erilaisilla haastavuustasoilla olevia tehtäviä joita voi jokainen tehdä kotonaan tai lähiympäristössä. Kisa pyörii koko lauantain, tehtävät ja ohjeet julkaistaan lauantaina conin avautuessa ja viimeinen hetki osallistua on klo 20 mennessä. Pisteet lasketaan ja voittajat julistetaan sunnuntaina!

Parapara-tanssitunti
TanPARA
Sunnuntai klo 12-13

Tervetuloa tanssimaan paraparaa! Parapara on japanista länsimaihinkin rantautunut tanssilaji, jossa pääosassa ovat vauhdikkaat käsien liikkeet. Tämä tanssitunti sopii kaikille tanssitaustaan katsomatta, sillä käymme läpi paraparan perusteita ja opettelemme koreografian/koreografiat hitaasti liike liikkeeltä, joten pääset varmasti mukaan, vaikket olisi paraparaa aikaisemmin tanssinutkaan. Ja paraparassa tärkeintä onkin se, että sitä tanssiessa on hauskaa. Tervetuloa!

Hahmotyöpaja
Sunnuntai klo 13-17

Tervetuloa hahmotyöpajalle! Täällä pääset keksimään fiktiivisen hahmon ohjaajan avulla. Keksitään yhdessä hahmon ulkonäkö, luonne ja hieman taustaa. Voit keksiä itse loput yksityiskohdat!
Perehdymme myös syihin, miksi hahmoja tehdään ja mihin niitä voi käyttää. Oli kyse sitten piirtämisestä, roolipelaamisesta tai tarinan kirjoittamisesta! Kerron mieluusti myös omista kokemuksistani ja vastailen kysymyksiin parhaani mukaan.
Työpajalle voi tulla milloin vain itselle sopii!
Työpaja sopii etenkin aloitteleville harrastajille, mutta kaikki ovat tervetulleita!

Opi kirjomaan susuwatareja!
Sunnuntai klo 15-16

Tervetuloa opettelemaan kirjomista! Työpajan aikana käymme läpi naapurini Totoro sekä henkien kätkemä- elokuvista tuttujen hiilipalleroiden (susuwatarien) kirjomisen. Voit osallistua työpajaan kirjomalla itsellesi tämän ihastuttavan palleron tai vain seuraamalla lähetystä! Työpajaan osallistumiseen tarvitset terävän neulan, lankaa (mustaa, valkoista sekä itsellesi mieluisan värisen), joustamatonta kangasta (esim. farkkukangas, puuvillakangas tms…), tussin sekä halutessasi kirjontakehyksen (ei välttämätön). Nähdään työpajassa!

HypeCafén ohjelma

HypeCafén leipomishaaste
Lauantai klo 13-15

Leipominen on tuttua hommaa jokaiselle HypeCafén työntekijälle, sillä leivomme vuosittain kaikki suolaiset ja makeat leivonnaiset omin käsin kahvilaa varten. Mutta miten käy, kun kokenut työntekijä saakin eteensä vironkielisen ohjeen, jonka sisällön ja työohjeet hän joutuu arvailemaan vähäisellä tai olemattomalla vironkielen tuntemuksella? Tule seuraamaan, kuinka urheat vapaaehtoiset yrittävät taltuttaa mysteerisen reseptin ja teorisoimaan muiden katsojien kanssa siitä, mitä reseptistä tulee sen valmistuttua! Ohjelma saattaa päättyä ennen klo 15, jos leipomiseen meneekin vähemmän aikaa, kuin mitä on varattu.

HypeCafén teehetki
Lauantai klo 15-16

Yleensä kahvilan henkilökunta on tapahtumapäivänä täydessä työn touhussa, mutta tällä kertaa he pääsevätkin tarjoilemaan itse itselleen rauhallisen teehetken, jossa saattaa vilahtaa myös pörröinen koirakaveri. Striimin aikana voi kysyä kysymyksiä HypeCaféen liittyen, ehdottaa pieniä haasteita tai ihan vain hengailla työntekijöiden kanssa! Samalla pääsee myös näkemään, millaisen leivonnaisen työntekijät saivat aikaiseksi edellisen ohjelmanumeron (HypeCafén leipomishaaste) aikana ja miltä se loppujen lopuksi maistuu.

HypeCafén pelituokio
Lauantai klo 16:30 alkaen

Vaikkemme pääse vielä tänäkään vuonna tapaamaan kävijöitä livenä kahvilassamme, haluamme silti tarjota yhteistä toimintaa kaikille! Sen kunniaksi vedämme online-pelituokion, jossa on mahdollista pelata kahvilan työntekijöiden kanssa! Tarkemmat ohjeet ja infot pelituokiosta löytyvät tapahtuman Discordista HypeCafén pelikanavalta. Suunnitelmissa pelata ainakin Among Ussia.

Pelipuolen ohjelma

Blood Bowl -miniatyyripeli
Lauantai klo 12.10 – 19

Blood Bowl on Warhammer-pelien fantasiamaailmaan sijoittuva miniatyyrilautapeli, jossa fantasiajoukkueet ottelevat toisiaan vastaan amerikkalaisen jalkapallon kaltaisessa urheilulajissa. Mukana on niin ihmisiä, örkkejä, kääpiöitä, hiisiä, epäkuolleita kuin muita fantasiahahmoja.

Peliä voi pelata joko yksittäisinä otteluina, turnauksina tai liigoina, joiden aikana pelaajahahmot kehittyvät roolipelimäisesti otteluiden välissä, oppien uusia kykyjä tai menettäen taitojaan loukkaantumisista johtuen.

Voit seurata Blood Bowl -pelin Hypecon-striimiä, jossa pelataan 1–2 näytösottelua ja samalla kerrotaan pelin kulusta.

Pelimaraton
Perjantai klo 17.45 – sunnuntai klo 13.20

Pelimaraton on koko viikonlopun kestävä, Oulussa järjestettävä vuosittainen videopelaamiseen keskittynyt striimaustapahtuma. Tavoitteena on pelata pelejä läpi erilaisin tavoittein ja pelikirjo vaihtelee retrosta nykypäivään. Pelejä ja konsoleita löytyy varmasti jokaiseen makuun! Pelimaratonin ohjelma löytyy osoitteesta https://pelimaraton.net/ohjelma.php.

Paikan päällä tapahtumaan osallistuu kymmenittäin pelaajia ja katsojia. Voit seurata Pelimaratonia osana Hypeconia Twitchissä osoitteessa https://www.twitch.tv/pelimaraton.

Pokémon Battle Frontier
Lauantai klo 12–20 & sunnuntai klo 12–18

Fanipäälliköt ovat taas kerran vauhdissa ja tällä kertaa valtaamme nurkan Hypeconin Discordista tällä viikolla hieman erilaisella ohjelmaformaatilla! Salihaasteen sijasta järjestämme Battle Frontierin lauantaina ja sunnuntaina, luvassa siis hieman erilainen kokemus, kun monotyyppisten salien sijaan Frontier Brainien teematiimit pääsevät viihdyttämään yleisöä! Mukaan pääset liittymällä Hypeconin Discord-serveriltä löytyvästä Fanipäälliköt-kanavalla olevasta linkistä, joka ohjaa sinut Fanipäälliköiden battlefrontierille.

Osallistumiseen tarvitset Nintendo Switch-konsolin, Pokemon Sword tai Shield-pelin, sekä Nintendo Switch Online-palvelun. Kaikki Frontier Brainimme voi haastaa easy tai hard -vaikeustasoilla, joista easy sopii myös kokemattomille pelaajille, kun taas hard tarjoaa haasteita myös veteraaneille. Osallistumalla ohjelmaan pääset mukaan arvontaan, josta voit voittaa Pokemon-teemaisia palkintoja.

Hypeconin virallinen Minecraft-serveri
Lauantaina ja sunnuntaina koko tapahtuman!

Ohjeet Minecraft-serverille löydät Hypeconin Discordista.