Kaupungintalon ohjelma

 

 

 

Kaupungintalon puoleisessa infossa käydään teippauttamassa realistisen näköiset asejäljitelmät, sekä hakemassa ohjelmapitäjien ja vänkäreiden lätkät.

Kaupungintalo on auki 10:00-20:00!

Ohjelman päivitys on vielä kesken – lisää on tulossa!

 

Aula

 

Lautapelipiste
Suomen lautapeliseura
Esittelemme ja pelautamme erilaisia lautapelejä Suomen lautapeliseuran kirjaston valikoimista sekä kerromme Suomen lautapeliseura ry:n toiminnasta. Tervetuloa pelamaan lautapelejä!

 

 

Ice Cool-turnaus
Suomen lautapeliseura
Ice Cool-turnaus pelataan ensin aika-ajoina klo 10.00 – 17.30. Aika-ajojen neljä parasta pääsevät klo 18.00 järjestettävään finaaliin. Finaalin kaksi parasta pelaajaa palkitaan Lautapelit.fi:n lahjoittamien tuotepalkinnoin ja kaikkien muiden osallistuneiden kesken arvotaan kaksi tuotepalkintoa. Arvonta suoritetaan finaalin ratkettua – arviolta noni klo 18.30. Aika-ajoissa kukin pelaaja saa yrittää kolme kertaa nepata pingviinisä laaditun esteradan lävitse, mitä pienempi neppausmäärä, sen parempi. Finaalissa pelataan erä Ice Coolia pelin sääntöjen mukaisesti ja kaksi parasta palkitaan. Turnaus on maksuton ja ikärajaton.

 

 

Magic the Gathering keräilykorttipeli-piste
Saku Kuusela
Tule oppimaan MTG:n perusteita muiden aloittelijoiden seurassa. Ohjelmanpitäjä tarjoaa käyttöön helposti pelattavat pakat ja neuvoo tarvittaessa.

 

 

Warhammer 40,000 & Mordheim
Juha-Matti ‘sota-esa’ Kuusinen ja Jaakko Vilska

Tule kokeilemaan figupelejä joko kaverin kanssa tai ohjelmanpitäjää vastaan. Tarjolla on yrmeän synkkään tulevaisuuteen perustuva Warhammer 40,000 ja hämyiseen fantasiamaailmaan sijoittuva Mordheim. Ohjelmanpitäjät mielellään opastavat itse pelissä kuin myös harrastuksen aloittamisessa. *

 

Figujen maalauspiste
Aki Ilola
Jos noppatuurisi ei ole kaikkein paras, niin voit keskittyä myös harrastuksen taiteelliseen puoleen ja maalata itsellesi oman figun.

 

 

Roolipelipöytä: Peliä Pyynnöstä

Peliä Pyynnöstä tarjoaa jatkuvaa aloittelijaystävällistä roolipeliohjelmaa. Jokainen peli alkaa heti, kun pelaajia on riittävästi ja kestää n. 30-45 min. Mukaan voi tulla lyhyemmäksikin ajaksi, ja kiinnostava peli voi pelaajien suostumuksella vähän venyäkin.

Pelaamaan voi tulla ilmestymällä paikalle ilman ennakkoilmoittautumista. Peliä Pyynnöstä tarjoaa matalan kynnyksen pelaamista sekä lyhyttä tekemistä muun ohjelman väliin. Olet tervetullut mukaan, olitpa sitten ensikertalainen tai vuosia pelannut konkari!

 

Kokoushuoneet alakerrassa

Retropelit
Victor Micordia

Tule muistelemaan vanhoja retropelien parissa tai tutustumaan ”uusiin” vanhoihin peleihin.
Pisteen löydät Kaupungintalon alakerrasta, lasiovien takaa.

 

Konsolipelit Pelihuoneessa
Hyvinkään Pelitalo

Tule pelaamaan Nintendo WiiU:ta ja ota selvää kuka on kaveri porukkasi kovin Super Smash Brossissa! Tai kuka on nopein ja pysyy radalla Mario Kartissa? Vai onko kenties klassisemmat Wii-pelit, kuten keilailu sinun juttusi? Nämä kaikki löytyvät kaupungintalon pelipisteeltä! Konsolipelipisteeltä löydät WiiU:n lisäksi Playstation 4.
Pisteen löydät Kaupungintalon alakerrasta, lasiovien takaa erillisistä pelihuoneista.

 

BeybladeSuomi Reborn järjestää: Beyblade Burst -paja
Beyblade Professor

BeybladeSuomi Rebornin järjestämässä Beyblade Burst -pajassa kootaan hyrriä erilaisista osista. Hyrrät koostuvat kolmesta tai neljästä osasta, ja erilaisia osia valitsemalla voi saada aikaan lukemattomia erilaisia yhdistelmiä. Hyrrien osien lisäksi pajasta löytyy laatikollinen laukaisijoita sekä kaksi areenaa, joten koottuja hyrriä sekä niiden käyttäytymistä voi kokeilla myös käytännössä. Areenat soveltuvat 1 vs. 1 -kisailuun, joten samanaikaisesti hyrriään kokeilemaan ja hyrrillään taistelemaan mahtuu neljä henkilöä. Kisailu on luonteeltaan leikkimielistä, mutta mikäli osallistujia riittää, on myös turnausmaisten taisteluiden järjestäminen mahdollista.

Luetteloa kaikista osista voi käydä tarkastelemassa klikkaamalla tästä!

 

Karaoke

Mitä olisikaan con ilman karaokea? Ja mitä olisi Hypecon ilman karaokea? No, karaoketon con, tietysti. Ja kyllähän karaoke kunnon coniin kuuluu! Joten tule karaokehuoneella käymään, laulamaan joko yksin tai kaverin kanssa, tai miksei isommallakin laumalla. Biisejä voi vetää joko perinteisenä ‘battlena’ tai, jos biisi sen suosii, ‘duettona’. Laula sydämesi kyllyydestä, ja käytä rohkeasti ääntäsi! Ja jos ujostuttaa niin ei hätää, kyllä yleisö varmasti laulaa mukana!

 

Yläkerta

 

Ihmissusi-peli
Sonja “Sonchan”
klo 14:30-16:30, erillisiä pelikierroksia

Yön langetessa, kylän uinuessa, pedot heräävät ja on ihmissusien aika… Ihmissusi on rooleihin perustuva peli, jossa ovat vastakkain ihmiset ja ihmissudet. Ihmisten tehtävä on päästä eroon ihmissusista päivisin, ja sudet taas tahtovat popsia jok’ikisen kyläläisen yksi yö kerrallaan. Jokaiselle pelaajalle arvotaan pelin alussa rooli, joka määrää miten tämän tulee toimia pelin aikana; jopa paras ystäväsi voi siis olla epäilty. Tule mukaan pelaamaan ja selvittämään, voittaako hyvä vai paha, vai voittaako kumpikaan…? Kierroksia pidetään ainakin kaksi, riippuen miten ehtii. Jokaiselle kierrokselle mahtuu MAX. 20 osallistujaa. Ohjelma sopii niin vanhoille konkareille kuin ensikertalaisille!

 

 

Liveroolipeli: Golden Eye Company larp.
Marika Jokinen

klo 17-20

Xanadun kansalainen! Haluatko kokea jännitystä, toimintaa, salaisuuksien selvittämistä? Onko nykyinen palkkasi huono? Vai oletko kenties työtön? Golden Eye Company tarjoaa työntekijöilleen jännitystä, toimintaa ja salaisuuksia; ison palkan, työsuhdeasunnon, jopa uuden identiteetin. Onko sinulla kykyjä, joita yhtiömme etsii? Hae meille töihin!

Liveroolipeli, eli pitkään improvisaatioon perustuvaa näyttelemistä. Tässä pelissä pelaajat saavat itselleen hahmon, jolla on omat motiivit ja persoonallisuus. Pelaajat joutuvat ratkomaan erilaisia ongelmia salakirjoituksesta älypeleihin. Pelissä ei ole yliluonnollisia elementtejä, taikuutta, eikä raakaa väkivaltaa. Pelin juonen/ tapahtumien kulkuun vaikuttavat eniten, millä tavalla pelaajat heittäytyvät hahmoonsa, ja miten hyvin he selviävät heille asetetuista ongelmista. Pelin hahmot ovat kuvittellisen, maankaltaisen planeetan, Xanadun, asukkaita, jotka ovat pyrkimässä töihin Golden Eye Companyyn. Pelissä tapahtuu pääsykokeiden viimeinen vaihe.

Peli on aloittelijaystävällinen.

 

 

2 Rooms and a BOOM
Two Rooms and a Boom on hidden role -seurapeli 6-30 pelaajalle, jotka jaetaan kahteen joukkueeseen eri huoneisiin.Punaiset yrittävät panttivankeja vaihtamalla saada sinisten presidentin pelin lopuksi samaan huoneeseen kuin punaisten pommittajan, kun taas siniset pyrkivät estämään tämän.

Yksi peli kestää n. 15 minuuttia