Kaupungintalon ohjelma

Kaupungintalon puoleisessa infossa käydään teippauttamassa realistisen näköiset asejäljitelmät.


Vuoden 2024 ohjelma

Jokaisen tilan ohjelma aukeaa, kun klikkaat huoneen nimeä!

Ala-aula (Lauantai ja sunnuntai)

Rauhallista lauta- ja korttipelailua
Llewar, Minna, Khaeron, Envye, Kerttu
Lauantai klo 10-16 ja sunnuntai klo 11-16

Tarvitsetko peliseuraa? Pelin opetteluseuraa omalle pelille? Tule pelailemaan meidän kanssamme lauta- ja korttipelejä! Tuomme joitain helpohkoja pelejä mukanamme, ja pelailemme myös esim MTG:tä!


Boffer-miekantekopaja
Rasmus Naumoff, Tiia Viirre, Jarmo Orasmaa, Lauri Vikström, Juha-Matti Kuusinen, Veeti Marttala, Daniel Santoo, Kaapo Teurokoski, Kasper Teurokoski, Juho-Petrus Nieminen, Tiitus Lukka

Miekantekopaja lauantai ja sunnuntai klo 11-13, Kaupungintalon ala-aula

Tule rakentelemaan itsellesi oma bofferi! Pajan materiaalimaksu on 5€/ henkilö käteisellä. Ole paikalla viimeistään klo 12, paikkoja on rajoitetusti! Lajiin pääset tutustumaan piha-alueen boffer-pisteellä!


Tule roolipelaamaan (K-13)
Wille Ruotsalainen
Lauantai klo 11-13 & 14-16, Kaupungintalon ala-aula

Roolipeliseikkailuja halukkaille. Pelejä lauantaina klo 11-13 fantasiaseikkailua itämaisin maustein Dungeons & Dragonsin ykköslaitoksen säännöillä ja klo 14-16 kyberpunkkia synkässä lähitulevaisuudessa. Molemmat sopivat aloittelijoille.


Rock n roll -satu
Sami Nyberg
Lauantai klo 11-17, Kaupungintalon ala-aula

Tervetuloa Big Cityyn, jossa rock’n’roll soi yötä-päivää. Jossa kaikki on kaupan pormestaria myöten. Roolipeli synkästä tulevaisuudesta — urbaani syke takoo kirottua rytmiä, jonka myllyyn pelaajat kiedotaan. 

Cyberpunkkia sisältävä roolipeli 1-2 pelaajaa. Kesto 45 minuuttia.


Kuningas Arthurin ritarit (K-13)
Jari-Matti Hannula
Lauantai klo 13-15 & 17-19, Kaupungintalon ala-aula

Britannia on ajautunut kaaokseen kuningas Uther Pendragonin kuoltua 15 vuotta sitten. Valtakunnan vakauttamiseksi Lontoossa järjestetään suuret turnajaiset, joiden voittaja kruunataan Britannian kuninkaaksi! Kaikki kynnelle kykenevät tulevat seuraamaan tätä koitosta, niin myös pelaajien ohjaamat nuoret ritarit. Mainetta ja kunniaa janoavat ritarit eivät voi jättää tilaisuutta väliin! Peli pelataan Pendragon-roolipelin uusilla 6. laitoksen säännöillä ja soveltuu erinomaisesti myös roolipelejä ensimmäistä kertaa kokeileville. Peliin mahtuu neljä pelaajaa, ilmoittautumiset pelialueen infopisteellä ennen pelin alkua.


Astraterra – Koneherran hauta
Miska Fredman
Lauantai klo 15-17, Kaupungintalon ala-aula

Löytöretkeilijäin seura on kadottanut yhteyden Joutomailla sijaitsevalle arkeologiselle kaivaukselle. Retkikunta lähetetään ottamaan selvää onko leiri vaarassa vai reistaileeko viestilaite taas kerran. 

Astraterra on saman nimiseen maailmaan sijoittuva roolipeli. Peli kertoo löytöretkeilijöistä joiden tehtävänä on kartoittaa muinaista kaukoporttien verkostoa ja tutkia niitä ympäröiviä mysteerejä.

– Seikkailu Astraterran maailmassa 4-6 pelaajalle pelivalmiilla hahmoilla.

– Sääntöinä käytetään Astraterran 2. laitoksen sääntöjä

– Sopii kaiken ikäisille ja aloittelijoille.

– Pelin kesto taukoineen noin 2 tuntia.


CY_BORG: SATYRD4Y N!TE F3VR (K-13)
Jukka Hiltunen ja Tuula Nyman
Lauantai klo 16-20, Kaupungintalon ala-aula

CY_BORG: SATYRD4Y N!TE F3VR on raivokas toimintaa täynnä oleva avoin pyöröovipöytäroolipeli. Pyöröovipeli tarkoittaa sitä, että peliin voi liittyä kesken kaiken ja poistua halutessaan, milloin vain. Tämä mahdollistaa niin pöytäroolipelaamisen kokeilemisen kuin tähän kyseiseen roolipeliin tutustumisen alle tunnissa.

CY_BORG on sääntökevyt OSR-henkinen kyberpunk-pöytäroolipeli äärimmäisestä dystopiasta matkalla kohti tuhoa. Pelissä pelataan lainsuojattomilla kyberpunkkareilla, jotka suorittavat erilaisia vaarallisia keikkoja hämärille tahoille. Pelissä pelataan 3-5 aikarajallista keikkaa, joiden vaihtuessa on hyvä hetki hypätä mukaan tai pois. Peli sisältää synkkiä ja häiritseviä elementtejä, joiden takia sitä ei voi suositella alle 16-vuotiaille. Peliä ei ole tarkoitus pelata vakavamielisesti, vaan huumori kuuluu asiaan ja pelissä tapahtuvia hirveyksiä ei ole tarkoitus pohtia syvällisesti. Hahmokuolemat ovat yleisiä.

Pelinjohtajat järjestävät paikalle kaikille osallistujille tarvittavat tarvikkeet ml. nopat ja muistiinpanovälineet, mutta suositus on, että otat mukaasi jonkinlaisen älylaitteen (puhelin tai tabletti), joka toimii hahmogeneraattorina ja digitaalisen hahmolomakkeen lukulaitteena. Pelissä on turvamekaniikkana liikennevalokortit. Pelissä voi olla samanaikaisesti maksimissaan 5 pelaajaa.


DEMOTUSTA: Digimon Card Game (K-13)
Digimon Suomi ry
Lauantai koko päivä, Kaupungintalon ala-aula

Tule testaamaan uutta Digimon-korttipeliä Digimon Suomi ry:n opastuksella!

Digimon Card Game on vuonna 2020 julkaistu strateginen keräilykorttipeli, jossa rakennetaan omia pakkoja Digimon-hahmojen ympärille ja taistellaan vastustajan Digimoneja vastaan. Et tarvitse aiempaa kokemusta korttipeleistä; autamme alkuun ja lainaamme erilaisia pakkoja kokeiltavaksi.

Tervetuloa mukaan kokeilemaan korttitaistelua ällistyttävien digitaalihirviöiden kanssa!

(Huom: Ohjelmaa suositellaan yli 13 vuotiaille!)


Blood Bowl miniatyyripelin esittely ja demo (K-13)
Blood Bowl Finland RY:n puolesta Petrus “Brutopatia” Artimo, Aku “Tonalt” Sonninen
Lauantai koko päivä, Kaupungintalon ala-aula

Esittelemme Blood Bowl miniatyyripelin alkeet ja päästämme kiinnostuneet pelaamaan ohjatusti. 

Blood Bowl on Warhammer maailmaan perustuva rugbymäistä urheiluottelua mallintava lautapeli, jossa on mahtava sekoitus taktiikkaa, tuuria ja luovuutta. Örkit, haltiat, puolituiset, ihmiset ja monet muut tutut ja tuntemattomat fantasiarodut ottavat toisistaan mittaa pelikentällä yrittäen murjoa vastustajat nurmikkoon ja ehkä tehdä pari maaliakin. 

Peli on aloittelijaystävällinen ja yksi täysimittainen ottelu kestää noin 3 tuntia. Kuitenkin pelistä löytyy myös paljon syvyyttä ja siihen voi upottaa tuhansia tunteja kyllästymättä. Jos haluat itse kokeilla peliä, kannattaa siihen varata aikaa reilu tunti.

(Huom: Ohjelmaa suositellaan yli 13 vuotiaille!)


N6S – Usvalaakson Pelastajat
Jere Manninen
Sunnuntai klo 11-13.30 & 15-17.30, Kaupungintalon ala-aula

Peli sijoittuu korkean fantasian maailmaan nimeltä Usvantaika, jossa maailma on rakennettu usvameren päällä leijuvien maakappaleiden ja saarien päälle. Pelaajat ovat seikkailijoita, jotka matkustavat leijuvilta saarilta toiselle. He saapuvat eräälle saarelle juuri kun siellä olevan usvakylän asukkaat valmistautuvat vuosittaiseen aurinkojuhlaan. Seikkailijat päättävät jäädä osallistumaan juhlaan. Juhlan ollessa loppumassa kylään kuitenkin hyökkää joukko usvahirviöitä, ja seikkailijoiden on suojeltava kyläläisiä hyökkäykseltä. Tästä alkaa seikkailu, jossa pelaajat selvittävät mistä usvahirviöt tulevat, miksi ne hyökkäsivät ja uhkaako kaiken takana oleva salaisuus itse asiassa koko usvakylän kohtaloa.

Pelissä käytetään valmishahmoja eikä pelin pelaaminen vaadi aiempaa kokemusta roolipelaamisesta tai N6S sääntösysteemistä.


Praedor: Kuolemanjoki
Ville “Burgeri” Vuorela
Sunnuntai klo 12-16, Kaupungintalon ala-aula

Praedor-roolipelin tekijä Ville Vuorela peluuttaa one-shot session seikkailunnälkäisille! Luvassa on vaaroja, aarteita ja synkkiä kohtaloita kirotun rauniokaupungin uumenissa. Käytämme yksinkertaistettuja valmishahmoja ja seikkailukortteja, eikä aiempi kokemus Praedorista tai edes pöytäroolipeleistä ole tarpeen.”Praedor on rouhea suomalainen fantasiaroolipeli taiteilija Petri Hiltusen samannimisten sarjakuvatarinoiden maailmasta.”

Ilmoittaudu mukaan peliin kaupungintalon info-pisteellä. Tervetuloa!


Middle-Earth Strategy Battle Game -miniatyyripeli
Aleksi Peiponen
Sunnuntai klo 11-18, Kaupungintalon ala-aula

Middle-Earth Strategy Battle Game -miniatyyripeli on Taru sormusten herrasta -maailmaan perustuva peli jossa hyvän ja pahan joukot taistelevat maailman kohtalosta. Peli on dynaaminen ja helppo pelata, mutta tarjoaa syvällisyyttä sankarihahmojen omien erikoistaitojen ja maaston hyödyntämisen kautta.

Tule testaamaan demopelejä joko kaverin kanssa tai ohjelmanpitäjää vastaan. Pääset taistelemaan elokuvista tutuilla Gondorin kuningaskunnan joukoilla tai Mordorin örkkien puolella. Keski-Maan kohtalo on Sinun käsissäsi!


Figuuri ja lautapelailu
Lipevä
Sunnuntai koko päivä, Kaupungintalon ala-aula

Figuuri pisteellä ohjelmassa Warhammer Fantasy peliä joko The Old Worldiä tai vanhempaa 6 edikkaa.

Mahdollisuus päästä kokeilemaan figuureilla pelaamista sekä tutustua peliin demopelin ääressä lisäksi esittely yhdistyksen toiminnasta.  

Lautapeli pisteellä ohjelmassa erilaisia lauta ja korttipelejä kokeiltavaksi ja esittelyä yhdistyksen toiminnasta.


Pokémon keräilykortti pelaaminen
Jasu Palomäki
Lauantai ja sunnuntai koko päivä, Kaupungintalon ala-aula

Pokémon-pelipisteellä pääset tutustumaan sekä Pokémon TCG (Trading Card Game) -keräilykorttipeliin ja voit vaihtaa Pokemoneja Nintendo Switchillä. Pokémon-pelipiste sopii sekä täysin uusille että kokeneille pelaajille. Pisteeltä löytyy valmiita pakkoja lainattavaksi ja paikalla on kokenut pelaaja neuvomassa pelin saloihin. Voit myös haastaa vetäjän omilla pakoillasi. Ota kaverisi mukaan ja tulkaa pelaamaan.


Kill Team -figudemoja
Peitsa Veteli, Erno Trygg
Lauantai ja sunnuntai koko päivä, Kaupungintalon ala-aula

Kommandoilurähinää kovilla kulmilla! Tule kokeilemaan Kill Teamia, Games Workshopin Warhammer 40 000 -maailmaan sijoittuvaa figupeliä, missä pienet erikoisjoukkojen ryhmät kamppailevat kriittisillä tehtävillä kuin Korkeajännityksessä konsanaan.


Painia & painotuotteita
Imprimo Oy / Miro Medjeral, Juhana Ovaska, Ossian Puhakka
Lauantai ja sunnuntai koko päivä, Kaupungintalon ala-aula

Hyppää wrestlingin kiehtovaan maailmaan! Ohjelmapisteellä pääset kokeilemaan upouutta, huippunäyttävää painiaiheista Mestaruusottelu-lautapeliä. Oletpa sitten “face” tai “heel”, saat meiltä pikaperehdytyksen sekä mahdollisuuden kokeilla peliä joko kaveria vastaan tai ohjaajamme kanssa.

Pisteellämme on myös muita lauta- ja roolipeliaiheisia väkerryksiä sekä näytteillä että testissä.

Alakerran kokoushuoneet lasiovien takana (Lauantai ja sunnuntai)

Retro- & rytmipelipiste
Victor “dbk” Micordia
Lauantaina klo 10-16 ja sunnuntaina klo 10-18, Kaupungintalon alakerran kokoushuoneet

Tule muistelemaan vanhoja retropelien parissa tai tutustumaan ”uusiin” vanhoihin peleihin. Tule yksin tai porukalla kokeilemaan konsoli- ja videopelejä vuosikymmenten takaa.


Konsolipelihuoneet
Hyvinkään Pelitalo
Lauantaina ja sunnuntaina koko päivä, Kaupungintalon alakerran kokoushuoneet

Konsolipelihuoneista löydät PlayStation 5:n, Wii U:n ja XBOX 365:n, joilla pääset pelaamaan erilaisia pelejä. Testaa itse tai kamppaile kaverisi kanssa konsolien mestaruudesta!

Yläkerta (lauantai ja sunnuntai)

Hypecon V:tes tournament (K-13)
DaDa
Lauantai koko päivä, Kaupungintalon yläkerta

Hypeconin perinteikäs V:tes-turnaus on täällä taas!

  • Standard constructed, 3+F, Proxyt sallittu

    (Huom: Ohjelmaa suositellaan yli 13 vuotiaille!)

Lutzenin taistelu, 6.11.1632
Pekka Hakoma
Sunnuntai klo 11-16, Kaupungintalon yläkerta

Tervetuloa kokeilemaan johtajan taitojasi Eurooppaa riivanneessa 30-vuotisessa sodassa. Voit asettua joko protestanttien tai katolisten puolelle.

16.11.1632 käytiin Lutzenin taistelu jonka luomme uudestaan miniatyyrien ja noppien avulla. Voit osallistua hetkeksi tai olla paikalla vaikka koko päivän.

Kaikki tarvikkeet ovat vapaasti käytettävissä joten et tarvitse mukaan mitään.

Ruotsia (protestantit) johtaa Kuningas Kustaa II Aadolf, todellisessa taistelussa hän sai surmansa. Mukana myös suomalaisia Hakkapeliittoja.

Katolisten päällikkönä tässä taistelussa on varakas Albrecht von Wallenstein joka selvisi hengissä mutta oman puolen salamurhaajat iskivät myöhemmin vuonna 1634.

Toistuuko historia vai tapahtuuko jotain aivan muuta on meidän pelaajien käsissä.