Hyvinkää Hall


The largest program events of Hypecon will take place in the premises of Hyvinkää Hall!

On Sunday, in Hyvinkää Hall, you will find Hellocon organizing the Hello!Market, which is a second-hand market focusing on lolita fashion!


Program Guide 2024

Click the photos for a closer look!

Unfortunately we don’t have the resources to translate all the program information to English, below is the Finnish version! Just click to expand!

Hyvinkää Hall Program (Saturday)

Kunniavieras: Emimi
Lauantai klo 12 – 13.30, Hyvinkääsalin päälava

Emmi “Emimi” Hyvärinen on tullut tunnetuksi YouTuben puolella tekemästään anime- ja kauhuvivahteisesta taidesisällöstä. Emimin kanavalla ja taiteella onkin jo huimat 71 tuhatta seuraajaa YouTubessa!

Kunniavieraamme Emimi saapuu Hypeconiin kertomaan YouTube-urastaan, sekä taiteilijan elämästään, jakaen myös omat vinkkinsä YouTubesta ja taiteen tekemisestä kiinnostuneille Hypeconin kävijöille!

Kunniavierasohjelma sisältää Q&A tilaisuuden sekä Meet&Greet tilaisuuden.


Cosplay-kilpailu
Lauantai klo 16 – 17, Hyvinkääsalin päälava

Tervetuloa katsomaan Hypeconin cosplaykisaa!
Tänä vuonna cosplayssa kisataan aloittelija-kategoriassa. Kisassa on harrastusuransa alkupuolella olevia kisaajia, jotka ovat tulleet esittelemään upeat asunsa kisan merkeissä. Kisan voittajat valitsee huikeat tuomarit, jotka ovat ansioituneita harrastajia. Lavalla nähdään myös tanssimassa huikea idoliryhmä Prismatic monochrome!


Metallimusiikki-esitys
Kurimus
Lauantai klo 19 – 20, Hyvinkääsalin päälava

Bändimme soittaa covereita metalli- ja pelimusiikista, ja mukana on myös omaa tuotantoa. Musiikin sisältö sopii kaikenikäisille.

Hyvinkää Hall Program (Sunday)

Hello!Market
Hellocon ry
Sunnuntai klo 12 – 17, Hyvinkääsalin aula

Huikean suosion saanut Hello!Market♡Hypecon palaa Hypeconiin! Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Hellocon ry:n kanssa. Hello!Market täyttyy jälleen taiteen ja käsityön harrastajista, joiden upeita teoksia pääset niin ihailemaan kuin ostamaankin. Tule tekemään löytöjä!


Kunniavieras: ‘From Ill With Love’~ Illves retrospektiivinen muotinäytös
Illves
Sunnuntai klo 12.30 – 13, Hyvinkääsalin päälava

Tervetuloa seuraamaan katsausta halki ajan, kun lavalle nousevat kaikki Illveksen Elegant Gothic Lolita -mallistot kymmenen vuoden ajalta. Parrasvalojen loistoon nousevat kuosit kutsuvat nyt kaikki tutustumaan niiden välittämään tunnelmaan.


Kunniavieras: ‘Kuvituksesta Kuosiksi’ ~ Kankaan suunnittelu egl-muotiin
Illves
Sunnuntai klo 13 – 14, Hyvinkääsalin päälava

Illves-tiimin toinen puolisko kertoo parivaljakon työtavoista, sekä käy läpi malliston suunnitteluprosessin. Millaisen matkan käy idean kipinä, kun se muovautuu läpi luonnosten ja kiteytyy eri elementtien piirtämisen myötä, kunnes sen voi kuosista koota yhteen omaksi vaatteekseen.

Ohjelma soveltuu erityisesti aloittelijoille mutta myös aiheeseen perehtyneille. Ohjelmaan ei ole ikärajaa.


Lolitavaatteiden ostaminen ja tekeminen – Paneelikeskustelu
Hellocon ry
Sunnuntai klo 14.30 – 15.30, Hyvinkääsalin päälava

Mistä ja miten lolitaa kannattaa hankkia? Mitä kannattaa huomioida, jotta netistä tilattu vaate ei osoittaudu pettymykseksi? Ohjelmassa esitellään ensin lyhyesti keskeisimmät lolitavaatteiden ostopaikat. Sen jälkeen paneelikeskustelussa kokeneet harrastajat jakavat käytännön vinkkejä onnistuneiden ostosten tekemiseen, hutiostosten välttämiseen ja siihen, miten vaatteita voi tehdä itse.

Ohjelma soveltuu erityisesti aloittelijoille, mutta myös aiheeseen perehtyneille. Ohjelmaan ei ole ikärajaa.


Anarkiaa! lolitayhteisön muotinäytös
Hellocon ry
Sunnuntai klo 16 – 16.30, Hyvinkääsalin päälava

Lolitayhteisön muotinäytös palaa Hello!Marketiin! Lolitamuodin ytimessä on aina ollut normien haastaminen, sekä tavoitteena luoda tilaa erilaisille itsensä ilmaisun muodoille. Siksi tämän vuoden muotinäytöksen teemaksi valikoitui anarkia, joka näkyy harrastajien revittelevistä asuista! Muun muassa punk lolita ja muut kapinalliset lolitatyylit ovat inspiroimassa näytösasuja.