Esteettömyys

Klikkaa kuva isommaksi! Karttaan on merkitty inva-parkkipaikat ja
sinisillä nuolilla esteettömät sisäänkäynnit.

Esteettömyyten liittyvissä ongelmatilanteissa olethan yhteydessä info-pisteeseen tai järjestyksenvalvontaan.

Kaikki Hypeconin sisätilat: Suurimmassa osassa sisätiloja on kynnykset huoneiden välillä. Jotkut näistä ovat pieniä ja toiset ovat melko korkeita.

Tapahtumapaikalle saapuminen: Tapahtumapaikalla on muutamia invaparkkipaikkoja saatavilla, sekä rajoitetusti myös normaaleja parkkipaikkoja. Villatehtaan luona olevilta parkkipaikoilta pääsee kätevimmin piha-alueelle. Molemmissa on hieman jyrkät reitit sisälle. Kaupungintalolla on ramppi sisälle, mutta se on myös aika jyrkkä. Juna-asemalta on myös mahdollista päästä paikalle, mutta Hyvinkään asemalta tien tasolle pääsyssä on mentävä ylös aika jyrkkä mäki. On hyvä ottaa huomioon, että Hyvinkäällä on paljon pieniä ja suuria mäkiä.

Piha: Piha-alue on suurimmilta osin soraa. Se on onneksi aika hyvin kasaan painunutta, joten pyörätuolin pyörät eivät jää liian herkästi jumiin. Kaupungintalon puolella pihaa on mukulakiviä, ja jos on hyvin pienet eturenkaat, ne saattavat jäädä hieman väliin. Myös esimerkiksi kyynärsauvojen kärjet saattavat mahtua väliin, joten on hyvä kiinnittää huomiota siihen tapahtumapaikalla.

Hypecafe: Kahvila on sisätiloissa, eikä ole esteetön.

Greenroom (vain henkilökunta): Greenroomiin pääsy sisäpihalta ei ole esteetöntä. Oven edessä on pieni askel soralta tasanteelle, ja sisällä on muutama rappunen. Esteetön pääsy on hieman pitkää reittiä rakennuksen toiselta puolelta, parkkipaikkojen luota. Sillä puolella on ramppi, jolle saapuessa voit ottaa yhteyttä puhelimitse johonkin järjestäjään ja ovi tullaan avaamaan sinulle.

Areena: Areenalle pääsy on sisäpihalta isoista ovista betonirampin kautta. Areenan sisällä myyjiltä on pyydetty huomioimaan esteettömyys, mutta tilannetta ei voida taata. Myyjien pisteiden välillä kulkeminen ja taidekujalla kiertäminen pitäisi kuitenkin olla kohtuullisen helppoa, sillä tilaa on runsaasti. Areenan ulkoreunalla on korotettu alue laudoista, ja sille pääsy ja siltä pois pääsy saattaa olla haastavaa ja välillä voi vahingossa mennä siltä päälle ja pois ilman, että oli tarkoitus.

Takomo: Takomoon sisäänpääsy ei ole täysin esteetön. Viime vuonna siihen laitettiin väliaikainen ramppi, sillä sisäpihan soralta sisälle pääsy oli hyvin haastavaa. Pyrimme tänäkin vuonna kasaamaan toimivan rampin Takomon pääovelle. Sisällä on hissi jolla pääsee ylempään kerrokseen. Hissin ovi ei aukea automaattisesti, ja kerroksen nappia on painettava koko matkan ajan. Inva-WC on Takomon pääovista heti oikealle. Hengaustilan lattia on matotettu ja joissain huoneissa on loisteputkivalot. Blackboxissa on istumapaikkojen edessä muutama varattu paikka pyörätuoleille, sekä priority istumapaikkoja niitä tarvitseville. Pukuhuoneet eivät ole esteettömät.

Villa Arttu: Sisäänkäynnille on uusi ramppi, jota alas tullessa on huomioitava, että mukulakivi on vain osassa aluetta ja toisella puolella on isoja kiviä.

Kaupungintalo: Sisälle päästyä alue on kohtuullisen helppokulkuinen. Kaupungintalon aulassa on inva-WC.

Hyvinkääsali: Tietoja Hyvinkääsalin esteettömyydestä löydät Hyvinkääsalin nettisivuilta. Inva-WC sijaitsee ensimmäisessä kerroksessa.