AMV-kilpailu

 

 

AMV-kilpailuun ilmoittautuminen ei ole vielä auki.

 

AMV-kilpailu on Takomon Blackboxissa klo , muistathan hakea paikkalippusi Takomon infosta ajoissa!

 

Säännöt

Säännöt ovat pääosin yksinkertaiset. Yhdistä hyvään biisiin hyvän animen klippejä, rytmitä, hienosäädä, luo flow ja hurmaa tuomarit! Muutamia rajoituksia kuitenkin on:

• Videon minimipituus on yksi (1) minuutti ja maksimipituus neljä (4) minuuttia.

• Saat osallistua kisaan korkeintaan kahdella videolla. Videon saa tehdä myös yhteistyönä jonkun toisen kanssa. Tällöin merkitkää osallistumislomakkeeseen kummankin editoijan nimi. Yhteistyövideo lasketaan kummaltakin tekijältä yhdeksi videoksi.

• Lähdemateriaalina voit käyttää mitä tahansa animaatiota (ei lähdemaarajoitusta), pelien materiaalia tai mangan kuvia. Usean eri lähdemateriaalin käyttäminen on sallittua. Ääniraidasta suurimman osan tulee olla musiikkia, mutta esim. lyhyiden, puhuttujen dialogiosuuksien sisällyttäminen videoon on sallittua.

• Hyvin graafinen väkivalta ja muu K18-materiaali ei ole sallittua! Hypecon on sallittu kaikenikäisille, joten se kannattaa pitää mielessä lähdemateriaalia valitessa. Mahdollisissa ongelmatilanteissa järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

• Lähetä kisaan vain sellaisia videoita, jotka eivät ole aiemmin olleet suomalaisten kisojen finaaleissa tai voittaneet palkintoja tai kunniamainintoja! Poikkeuksen tähän tekevät AMV-showt, niissä nähtyjä videoita saa laittaa myös Hypeconin kilpailuun. Myös videon julkaisu kannattaa tehdä vasta kisan jälkeen yllätyksen säilyttämiseksi.

• Tuomarointi tapahtuu anonyymisti, eli tuomarit eivät tiedä videoiden tekijöitä. Ethän siis sisällytä itse videoon nimeäsi tai mitään muutakaan sinuun viittaavaa! Finaaliesitykseen kilpailun järjestäjä tekee jokaiselle videolle samanlaiset, lyhyet esittelyvideot, joissa kerrotaan videon nimi ja tekijä.

• Nimeä videosi muodossa Nimimerkki-Videon_Nimi. Jos et käytä nimimerkkiä, nimeä videosi muodossa EtunimiSukunimi-Videon_nimi.

• Käytäthän parasta saatavilla olevaa lähdemateriaalia! Tämä koskee sekä videota että ääniraitaa. Minimiresoluutio videoille on 480×360, suositellut resoluutiot ovat 1280×720 ja 1920×1080.

• Älä jätä videoon animen omia tekstityksiä, opening- tai ending-tekstejä, TV-kanavan logoja tai muutakaan, mikä ei liity itse videoon!

 

KATEGORIAT

Kisassa editoijat jaetaan kokemuksen mukaan kahteen kategoriaan, aloittelijoihin ja kokeneisiin. Kerro ilmoittautuessa, kummassa sarjassa haluat kilpailla. Jos koet olevasi vielä pieni tekijä etkä ole editoinut vielä kauaa, on aloittelijasarja sinulle sopivin. Jos taas kokemusta on kertynyt ja olet jo kilpaillut, konkareiden sarja kutsuu sinua. Kisan järjestäjä tarkistaa sarjojen kokoonpanot ja ottaa mahdollisissa ongelmatilanteissa sinuun yhteyttä.

 

PALKINNOT

Kilpailussa palkitaan:

– Kilpailun paras video, kisan pääpalkinto. Tässä haetaan videota, joka on se kisan ehdoton helmi niin teknisten kuin sisällöllisten seikkojen osalta.

– Paras aloittelija eli aloittelijakategorian paras video. Arvioinnissa katsotaan tasaisesti kaikkia videon osa-alueita.

– Paras hyväntuulinen eli kisan ilopilleri. Tässä tärkeintä on iloinen tunnelma, joka saa katsojan hymyilemään.

– Paras surumielinen eli video, joka särkee sydämen ja saa katsojan kyynelehtien kysymään, kuka leikkaa sipuleita hänen silmiensä lähettyvillä.

– Yleisön suosikki eli se video, joka yleisöäänestyksessä nousee ylitse muiden. Video voi olla minkälainen tahansa, kunhan se vie yleisön sydämet.

Lisäksi voidaan jakaa myös kunniamainintoja videoille, jotka ovat erityisen ansioituneita jollain osa-alueella, mutta jotka eivät sovi mihinkään palkintokategoriaan.

 

Onnea kaikille kilpailuun!