AMV

Tervetuloa osallistumaan Hypecon 2021 AMV-kilpailuun!

Luethan säännöt huolellisesti ennen kilpailuun osallistumista. Kaikki kysymykset voit lähettää osoitteeseen amv@hypecon.net

Aikataulu 

Kilpailun ilmoittautuminen alkaa: 13.4.2021 

Kilpailun ilmoittautuminen päättyy: 16.5.2021 

Tuomarit suorittavat esikarsinnan: 17.-30.5.2021 

Esikarsinnan tulokset ilmoitetaan osallistujille 1.6.2021 mennessä. Voittajat julkistetaan finaaliesityksessä 12.6.2021

Perusasiat ja rajoitukset 

Kilpailuun saa osallistua itse tehdyllä musiikkivideolla, joka on koottu käyttämällä animaatiota tai pelejä lähdemaasta riippumatta. Voit myös koota videosi käyttämällä sarjakuvan materiaalia lähdemaasta riippumatta. Olet mukana kilpailun esikarsinnassa, kun lähetät kilpailutyösi arvioitavaksi 16.5.2021 klo 23.59 mennessä. Kilpailun ilmoittautumisessa tulee ilmoittaa oikea nimi järjestäjien tietoon, mutta itse kilpailussa voit halutessasi esiintyä pelkällä nimimerkillä. 

Kilpailu on avoin vain aloitteleville editoijille. Osallistujat määrittelevät itse, ovatko he aloittelijoita vai kokeneita. Mikäli sinulla on epävarmuutta sen suhteen, oletko aloittelija, ole rohkeasti yhteydessä AMV-vastaavaan sähköpostilla: amv@hypecon.net.

Videot tulee lähettää järjestäjien ilmoittaman tiedostojen lähetyspalvelun kautta. Lähetysohjeet löytyvät sääntöjen lopusta. Muita kanavia pitkin lähetettyjä videoita ei hyväksytä, eikä myöskään YouTube-linkkejä. Kilpailuun ei hyväksytä mukaan videoita, jotka ovat olleet finaalissa, palkintosijoilla tai saaneet kunniamainintoja muissa suomalaisissa AMV-kilpailuissa. Videon ei tarvitse olla ennennäkemätön, eli sen saa julkaista internetissä ennen kilpailua, mutta suositeltavaa on jättää videon julkaisu kilpailun jälkeen yllätyksen säilyttämiseksi.

Videon sisällöstä suurimman osan (vähintään 60%) tulee olla animaation, pelin tai sarjakuvan materiaalia. Usean eri lähdemateriaalin käyttö samassa videossa on sallittua. Videon äänisisällön tulee olla pääasiallisesti musiikkia, mutta myös esimerkiksi lyhyiden puhuttujen dialogiosuuksien sisällyttäminen videoon on hyväksyttävää. 

Äänisisällöstä suurimman osan (vähintään 60 %) tulee olla musiikkia niin, että musiikkivideon määritelmät täyttyvät; esimerkiksi trailerien, TV-mainosten tai vanhojen suomidubbien dialogiosuuksien käyttäminen eivät täytä tätä vaatimusta. Emme hyväksy videoita, joissa on huono äänenlaatu. 

Videossa ei saa näkyä alkuperäisiä TV-kanavien logoja eikä tekijöiden nimet sisältäviä versioita alku- tai loppuanimaatioista (op/ed). Lisäksi tuomareille toimitettavassa versiossa videosta ei saa näkyä tekijän nimeä, nimimerkkiä tai muuta tekijän yksiselitteisesti paljastavaa tunnistetta. Tekijän tiedot voivat kuitenkin esiintyä kilpailussa näytettävään versioon.

Kilpailija voi myös lähettää videonsa ohessa kuvia editointiprosessistaan (maskauksia, efektejä, kohtia, joihin kiinnitti erityistä huomiota jne.). Nämä toimitetaan tuomareille videon ohessa. Kuvat editointiprosessista eivät myöskään saa sisältää videon tekijän nimeä, nimimerkkiä tai muuta tekijän persoonallista tunnistetta.

Käytä videossasi laadullisesti parasta mahdollista saatavillasi olevaa materiaalia. Suositeltuna videotiedostomuotona on MP4, mutta hyväksymme myös muut yleisimmät tiedostomuodot. Suositellut resoluutiot videoille ovat 1920×1080 tai 1280×720. Pienin hyväksytty resoluutio on 480×360. Striimin sulavuuden takaamiseksi suosittelemme maksimissaan 30 fps videoita. Otathan huomioon, että mikäli videotiedoston toistamisessa ilmenee ongelmia, kilpailun järjestäjä saattaa joutua muuntamaan videon toimivaan tiedostomuotoon. Pyri tallentamaan videosi siinä resoluutiossa, jossa käyttämäsi lähdemateriaali on. 

K18-materiaali ei ole sallittua, joten olethan harkitsevainen videon sisältösi suhteen. Videon pituus on minimissään 1 minuutti 30 sekuntia (1:30) ja maksimissaan 4 minuuttia (4:00). 

Jokainen kilpailija saa lähettää kilpailuun arvioitavaksi enintään 3 videota.

Myös yhteistyössä usean tekijän kesken tehdyt videot ovat sallittuja, mutta nämä lasketaan jokaiselta siihen osallistuneelta tekijältä yhdeksi videoksi. Jos siis osallistut useamman eri videon tekemiseen, nämä kaikki lasketaan mukaan tähän enimmäismäärään. Yhteistyövideon voittotilanteessa vähintään kaksi tekijää pyritään ottamaan huomioon palkittaessa, aina tämä ei kuitenkaan ole mahdollista.

Kilpailun AMV-vastaava, tuomari, tai heidän välitön lähipiirinsä (kumppani, puoliso, perheenjäsen) eivät saa osallistua kilpailuun.

Kilpailussa ei käytetä kategoriajakoa, vaan videot esitetään AMV-vastaavan valitsemassa järjestyksessä. Järjestäjä ei vastaa virheellisten yhteystietojen tai järjestäjästä riippumattomien sähköpostin toimitusongelmien aiheuttamista vahingoista. 

Videoiden tarkistus lähetysvaiheessa 

Videot kannattaa pyrkiä lähettämään ajoissa. Järjestäjät tarkastavat saapuvia videoita ilmoittautumisen aikana säännönmukaisuuden varalta, ja ilmoittavat ongelmista osallistujille. Mikäli ilmoittautumisaikaa on vielä jäljellä, osallistujalla on mahdollisuus tehdä tarvittavat korjaukset säännönmukaisuuden korjaamiseksi. Mikäli videota ei korjata säännönmukaiseksi, se hylätään. Ongelmatilanteissa otamme aina yhteyttä lähettäjään. 

Esikarsinta ja tuomarointi 

Ilmoittautumisen päätyttyä videot lähetetään tuomaristolle esikarsintaa varten. Esikarsinnassa tuomarit valitsevat videoista ne, jotka tullaan näkemään AMV-kilpailun finaaliesityksessä. Sekä karsituille että finaaliin päässeille ilmoitetaan esikarsinnan tuloksista sähköpostitse. 

Esikarsinnan jälkeen tuomaristo valitsee finalisteista voittajat. Sama video ei voi saada kahta tuomaripalkintoa

Tapahtuman jälkeen halukkaille osallistujille lähetetään palautteet videoista. Jokainen tuomari kirjoittaa oman palautteen videosta sitä pyytäneille. Mikäli haluat videostasi palautteen, voit pyytää sitä vastaamalla AMV-vastaavan sähköpostiin esikarsinnan tuloksista. 

Tuomarit 

  • Tuomarit julkaistaan lähempänä tapahtumaa. 

Palkinnot 

Tuomaripalkinnot:

  • Kilpailun paras video
  • Paras hyväntuulinen
  • Paras surumielinen
  • Paras toiminta

Erikoispalkinnot:

  • Yleisön suosikki
  • AMV.fi Teemapalkinto 2021: Keltainen

Tuomaripalkinnot

Kilpailun paras video

Kilpailun pääpalkinto, se kirkkain helmi kaikista. Palkintoa jakaessa otetaan huomioon videon kaikki osa-alueet, kuten yleinen tunnelma, konsepti ja tekninen puoli. 

Paras hyväntuulinen

Pirteää söpöilyä vai kenties puhdasta huutonaurua aiheuttavaa huumoria? Tyyli on vapaa, kunhan iloa on reippaasti! Luo teos, joka tuo huulille hymyn, joka ei lähde vielä seuraavanakaan päivänä. 

Paras surumielinen

Kuka täällä pilkkoo sipuleita? Tällä palkinnolla haetaan videota, josta ei surua ja tuskaa puutu. Pirsto tuomariston ja yleisön sydämet palasiksi editoinnillasi ja palkinto voi olla sinun.

Paras toiminta

Nyt etsitään vauhtia ja adrenaliinia! Parhaassa toiminnassa avainsana on flow. Tempaa katsojat mukaasi videolla, josta ei actionia, menoa ja meininkiä puutu.

Erikoispalkinnot

Yleisön suosikki

Kilpailun aikana on käynnissä äänestys yleisön suosikista. Äänestys toimii omalla matkapuhelimella. Ohjeet äänestykseen annetaan kilpailussa. Äänestys suljetaan palkintojenjaon aikana.

AMV.fi Teemapalkinto 2021: Keltainen

Teemoina ovat tänä vuonna värit. Hypeconin teemavärinä on keltainen. Haemme tässä kategoriassa editoijilta luovuutta tuoda teemaväri sekä tuomariston että yleisön mieleen videota katsoessa. Värin korostaminen värityksessä ei ole välttämätöntä, vaan sen voi tehdä myös muillakin tavoilla vaikkapa videon tunnelman myötä. Esimerkiksi väri keltainen kuvataan optimistisuuden, lämmön, ilon, luovuuden ja ystävyyden värinä. Ilmoitathan selkeästi kilpailuun ilmoittautuessasi, mikäli haluat osallistua myös kyseisen kilpailun teemapalkintoon.

Mikäli haluat osallistua AMV.fi -teemaan jossakin tietyssä kilpailussa, mutta olet epävarma asioista, olethan yhteydessä: merezone@amv.fi. Teemakilpailujen ristiriitatilanteet käsitellään AMV.fi -aktiivien yhteistyönä. Mikäli kilpailuun ei saavu yhtään teemaan sopivaa videota, palkintoa ei jaeta.

Erikoispalkinnossa toimii erillinen tuomaristo muusta kilpailusta, joka on seuraava: AMV.fi -edustaja, Editoijien edustaja ja Yleisön edustaja. Tuomarit julkaistaan myöhemmin.

Kaikki palkinnot jaetaan ohjelman lopuksi. Palkinnot postitetaan voittajille. Järjestäjät varaavat oikeuden muutoksiin palkinnoissa oman harkintansa mukaan. 

Henkilötietojen käsittely 

Osallistujien henkilötietoja käsitellään ainoastaan AMV-vastaavan, tapahtuman järjestäjien ja lähetyspalvelimesta vastaavien toimesta. Kilpailussa ilmoitetaan finalistivideoiden tekijöiden nimet tai nimimerkit heidän oman valintansa mukaan, sekä videon tiedot.

Videoiden lähetys 

Nimeäthän tiedostosi muodossa: ”Nimimerkki-Videon_nimi”. Jos et käytä nimimerkkiä, korvaa tiedostonimen Nimimerkki muodolla EtunimiSukunimi. 

Lähetä videot Velhosto Xfer-lähetyspalvelun kautta. 

Siirry osoitteeseen: http://xfer.velhosto.fi/ Kirjoita Lähetyskoodi / Transfer code: hype21

Kirjoita seuraavalle sivulle sähköpostiosoitteesi, nimesi ja nimimerkkisi muodossa: ”etunimi sukunimi (nimimerkki)” sekä 

Lähettäjän viite / Sender Reference -kohtaan videon tiedot: videon nimi, lista käytetystä audio- ja videomateriaalista, editointikokemuksesi laajuus sekä tieto siitä, oletko tulossa tapahtumaan, jos tiedossa. Mikäli tiedot eivät mahdu kenttään, voit lähettää tiedot erillisessä tekstitiedostossa. Tee tämä etenkin, jos lähetät monta tiedostoa samalla kertaa. 

Tämän jälkeen voit ladata palvelimelle haluamasi video-, kuva- ja tekstitiedostot. Järjestelmä sallii usean tiedoston lähettämisen samalla kertaa. 

Mahdollisissa ongelmatilanteissa kokeile ensin sivun käyttöä toisella selainohjelmalla. Mikäli ongelmia yhä ilmenee, ota yhteyttä AMV-vastaavaan. 

Yhteystiedot 

Mikäli ilmenee kysymyksiä kilpailuun liittyen, otathan yhteyttä AMV-vastaavaan sähköpostitse osoitteeseen amv@hypecon.net

Kilpailu järjestetään Hypeconin ja AMV.fi:n yhteistyönä. 

Kilpailun sääntöihin voidaan tehdä muutoksia taiteellisten käytäntöjen osalta yhteistyössä tapahtuman edustajan ja AMV.fi:n kanssa. AMV.fi varaa oikeuden muutoksiin.

Ristiriitojen ratkaisu

Ensisijainen taho ristiriitojen käsittelyssä on kyseisen kilpailun AMV-vastaava, joka toimii sekä AMV.fi:n että tapahtuman edustajana. Kunkin kilpailun vastaava, tarvittaessa yhteistyössä muun tapahtumaorganisaation kanssa, toimii ylimpänä vastuuhenkilönä ja tekee lopullisen linjanvedon ristiriitatilanteissa. Vastaavan tulee käsitellä hänelle osoitetut asialliset reklamaatiot kohtuullisessa ajassa. Ristiriitatietoja voidaan käyttää apuna sääntöjen kehittämisessä, kuitenkin niin, että asiaan mahdollisesti liittyvien kolmansien osapuolten identiteettiä ei missään olosuhteissa paljasteta edelleen.

Mikäli jostain syystä asiaa ei saada ratkaisua AMV-vastaavan kanssa, voi kilpailun osallistuja, tuomari, vastaava tai muu tapahtuman edustaja kutsua koolle AMV.fi:n hätäkokouksen. Kokoukseen kuuluu kolmesta viiteen sellaista AMV.fi:n aktiivia, jotka eivät osallistu kyseiseen kilpailuun. He voivat antaa ristiriitatilanteesta suosituksen tai toimenpide-ehdotuksen vastaavalle. Lopullinen päätösvalta säilyy kuitenkin vastaavalla.