AMV

Katso AMV-kilpailun aikataulu ohjelmakartasta!

Muistathan hakea paikkalippusi Takomon infosta ja saapua ajoissa paikalle ohjelman alkaessa.

AMV-kilpailun ohjeistus

Luethan säännöt huolellisesti ennen kilpailuun osallistumista. Kaikki kysymykset voit lähettää osoitteeseen amv@hypecon.net

Sääntöjen rikkominen johtaa videon hylkäykseen. Hylättyjä videoita ei lähetetä tuomareille. Voit kuitenkin lähettää videon uudelleen muokattuna, mikäli kilpailu on yhä auki. Ongelmatilanteissa otamme yhteyden sinuun.

Aikataulu

Kilpailun ilmoittautuminen alkoi: 20.2.2019

Kilpailun ilmoittautuminen päättyi: 12.5.2019

Tuomarit suorittavat esikarsinnan: 13.-26.5.2019

Esikarsinnan tulokset ilmoitetaan osallistujille 28.5.2019 mennessä. Voittajat julkistetaan finaaliesityksessä 8.6.2019.

Perusasiat ja rajoitukset

Kilpailuun saa osallistua itse tehdyllä animaation tai pelin musiikkivideolla. Voit myös koota videosi käyttämällä mangan tai muun sarjakuvan materiaalia. Lähdemaarajoituksia materiaalille ei ole. Olet mukana kilpailun esikarsinnassa, kun lähetät kilpailutyösi arvioitavaksi 12.5.2019 klo 23.59 mennessä. Finaaliin saapuminen on osallistujilta suositeltavaa, mutta ei välttämätöntä. Kilpailun ilmoittautumisessa tulee ilmoittaa oikea nimi järjestäjien tietoon, mutta itse kilpailussa voit halutessasi esiintyä pelkällä nimimerkillä.

Videot tulee lähettää järjestäjien ilmoittaman tiedostojen lähetyspalvelun kautta. Lähetysohjeet löytyvät sääntöjen lopusta. Muita kanavia pitkin lähetettyjä videoita ei hyväksytä, eikä myöskään Youtube-linkkejä. Kilpailuun ei hyväksytä mukaan videoita, jotka ovat olleet finaalissa, palkintosijoilla tai saaneet kunniamainintoja muissa suomalaisissa AMV-kilpailuissa. Videon ei tarvitse olla ennennäkemätön, eli sen saa julkaista internetissä ennen kilpailua, mutta suositeltavaa on jättää videon julkaisu kilpailun jälkeen yllätyksen säilyttämiseksi.

Videon sisällöstä suurimman osan (vähintään 60%) tulee olla animaation, pelin tai sarjakuvan materiaalia. Usean eri lähdemateriaalin käyttö samassa videossa on sallittua. Videon äänisisällön tulee olla pääasiallisesti musiikkia, mutta myös esimerkiksi lyhyiden puhuttujen dialogiosuuksien sisällyttäminen videoon on hyväksyttävää.

Äänisisällöstä suurimman osan tulee olla musiikkia niin, että musiikkivideon määritelmät täyttyvät; esimerkiksi trailerien, TV-mainosten tai vanhojen suomidubbien dialogiosuuksien käyttäminen eivät täytä tätä vaatimusta. Emme hyväksy videoita, joissa on huono äänenlaatu.

Videossa ei tulisi ilmetä ylimääräisiä logoja tai tekstityksiä. Ethän myöskään sisällytä videoon tekstejä, joiden tarkoitus on kertoa esimerkiksi käytetystä lähdemateriaalista. Kilpailun järjestäjä tekee jokaiselle videolle erilliset lyhyet esittelyvideot. Kilpailija saa kuitenkin halutessaan sisällyttää videoon itse tekemäänsä tekstitystä dialogille tai kappaleen lyriikoita ym.

Kilpailija voi myös lähettää videonsa ohessa kuvia editointiprosessistaan (maskauksia, efektejä, kohtia joihin kiinnitti erityistä huomiota jne.). Nämä toimitetaan tuomareille videon ohessa.

Käytä videossasi laadullisesti parasta mahdollista saatavillasi olevaa materiaalia. Suositeltuna videotiedostomuotona on MP4, mutta hyväksymme myös muut yleisimmät tiedostomuodot. Suositellut resoluutiot videoille ovat 1920×1080 tai 1280×720. Pienin hyväksytty resoluutio on 480×360. Huomioithan, että conin salitekniikka toistaa maksimissaan 30fps videoita. Otathan huomioon, että mikäli videotiedoston toistamisessa ilmenee ongelmia, kilpailun järjestäjä saattaa joutua muuntamaan videon toimivaan tiedostomuotoon. Pyri tallentamaan videosi siinä resoluutiossa, missä käyttämäsi lähdemateriaali on.

K18-materiaali ei ole sallittua, joten olethan harkitsevainen videon sisältösi suhteen. Videon pituus on minimissään 1 minuutti 30 sekuntia (1:30) ja maksimissaan 4 minuuttia(4:00).

Jokainen kilpailija saa lähettää kilpailuun arvioitavaksi enintään 2 videota. Myös yhteistyössä usean tekijän kesken tehdyt videot ovat sallittuja, mutta nämä lasketaan jokaiselta siihen osallistuneelta tekijältä yhdeksi videoksi. Jos siis osallistut useamman eri videon tekemiseen, nämä kaikki lasketaan mukaan tähän enimmäismäärään. Mahdollisessa yhteistyövideon voittotilanteessa, kaikki siihen osallistuneet pyritään ottamaan huomioon palkittaessa (max. 3 henkilöä), aina tämä ei kuitenkaan ole mahdollista.

Kilpailun AMV-vastaavan tai tuomarin puoliso tai perheenjäsen ei saa osallistua kilpailuun.

Kilpailussa ei käytetä kategoriajakoa, vaan videot esitetään AMV-vastaavan valitsemassa järjestyksessä. Järjestäjä ei vastaa virheellisten yhteystietojen tai järjestäjästä riippumattomien sähköpostin toimitusongelmien aiheuttamista vahingoista.

Videoiden tarkistus lähetysvaiheessa

Videot kannattaa pyrkiä lähettämään ajoissa. Järjestäjät tarkastavat saapuvia videoita ilmoittautumisen aikana säännönmukaisuuden varalta, ja ilmoittavat ongelmista osallistujille. Mikäli ilmoittautumisaikaa on vielä jäljellä, osallistujalla on mahdollisuus tehdä tarvittavat korjaukset säännönmukaisuuden korjaamiseksi. Mikäli videota ei korjata säännönmukaiseksi, se hylätään. Ongelmatilanteissa otamme aina yhteyttä lähettäjään.

Esikarsinta ja tuomarointi

Ilmoittautumisen päätyttyä videot lähetetään tuomaristolle esikarsintaa varten. Esikarsinnassa tuomarit valitsevat videoista ne, jotka tullaan näkemään AMV-kilpailun finaaliesityksessä. Sekä karsituille että finaaliin päässeille ilmoitetaan esikarsinnan tuloksista sähköpostitse.

Esikarsinnan jälkeen tuomaristo valitsee finalisteista voittajat. Sama video ei voi saada kahta tuomaripalkintoa.

Tapahtuman jälkeen halukkaille osallistujille lähetetään palautteet videoista. Jokainen tuomari kirjoittaa oman palautteen videosta sitä pyytäneille. Mikäli haluat videostasi palautteen, voit pyytää sitä vastaamalla AMV-vastaavan sähköpostiin esikarsinnan tuloksista.


Palkinnot

Tuomaripalkinnot:

– Sijat 1.-3.
– Paras aloittelija

Erikoispalkinnot:

– Yleisön suosikki
– AMV-vastaavan valokeila
– AMV.fi teemat: Paras animetunnari 


Tuomaripalkinnot

Sijat 1.-3.

Hypeconissa ei tänä vuonna nähdä perinteisiä kategoriapalkintoja, vaan kaikista videoista palkitaan vapaammin kriteerein se kirkkain kolmen kärki. Videoissa arvioidaan niiden kaikkia osa-alueita, kuten yleistä tunnelmaa, flow’ta, konseptia ja teknistä puolta.

Paras aloittelija

Tällä palkinnolla haetaan aloittelijakategorian parasta videota. Videoissa arvioidaan niiden kaikkia osa-alueita. Editoijat määrittelevät osallistuessaan itse, kuuluvatko he aloittelijoihin.

Erikoispalkinnot

Yleisön suosikki

Kilpailun aikana on käynnissä äänestys yleisön suosikista. Äänestys toimii omalla matkapuhelimella. Ohjeet äänestykseen annetaan kilpailussa. Äänestys suljetaan palkintojenjaon aikana.

AMV-vastaavan valokeila

AMV-vastaava haluaa tällä palkinnolla tarjota valokeilan valitsemalleen erityisen ansioituneelle aloittelijalle. Valinta perustuu puhtaasti allekirjoittaneen mielivaltaan ja kanaemon vaistoon.

AMV.fi teemat: Paras animetunnari

Animetunnarien teemalla haluamme rohkaista kaikkia editoimaan aasialaisessa animaatiossa kuultuihin tunnusmusiikkeihin. Hyväksymme mukaan kaikki kappaleet, jotka on todennettavasti soitettu aasialaisen animaation alku- tai lopputunnuskappaleina. Kappaleen tulee olla animaation yhteydessä esitetty alkuperäiskielinen versio, oli se esitetty millä kielellä tahansa. Esimerkiksi englanninkieliset kappaleetkin siis käyvät, kunhan ne ovat alkuperäisversio. Emme siis hyväksy kappaleiden myöhempiä käännöksiä, kun ne on käännetty japanista esimerkiksi dubbaamista varten suomeksi tai englanniksi.

– Ilmoitathan selkeästi kilpailuun ilmoittautuessasi, mikäli haluat osallistua myös kyseisen kilpailun AMV.fi teemapalkintoon ja mistä lähteestä kappaleesi on. Voittajaa valittaessa vastaavat pyrkivät ottamaan mukaan arviointiin kaikki teemaan sopivat videot, mutta otathan huomioon, että tuntemattomammat teemavideoon sopivat kappaleet saattavat jäädä tunnistamatta, mikäli niitä ei ole selkeästi ilmoitettu. Pääasiallinen vastuu tietojen ilmoittamisesta ja palkintoon osallistumisesta ovat siis kilpailijalla itsellään.

– Mikäli haluat osallistua AMV.fi teemaan jossakin tietyssä kilpailussa, mutta olet epävarma kappalevalinnastasi, olethan yhteydessä: estasia@amv.fi. Teemakilpailujen ristiriitatilanteet käsitellään AMV.fi aktiivien yhteistyönä.

-Mikäli kilpailuun ei saavu yhtään teemaan sopivaa videota, palkintoa ei jaeta.
 
 
AMV.fi erikoispalkinnossa toimii erillinen tuomaristo muusta kilpailusta, joka on Hypeconissa seuraava:

– AMV.fi edustaja
– Hypecon 2019 AMV-vastaava
– Yleisön edustaja

Lue lisää: amv.fi
 
 
Järjestäjät varaavat oikeuden muutoksiin palkinnoissa oman harkintansa mukaan.

Henkilötietojen käsittely

Osallistujien henkilötietoja käsitellään ainoastaan AMV-vastaavan toimesta. Kilpailussa ilmoitetaan finalistivideoiden tekijöiden nimet tai nimimerkit heidän oman valinnan mukaan, sekä videon tiedot.

Videoiden lähetys

Nimeäthän tiedostosi muodossa: ”Nimimerkki-Videon_nimi”. Jos et käytä nimimerkkiä, korvaa tiedostonimen Nimimerkki muodolla EtunimiSukunimi.

Lähetä videot Velhosto Xfer-lähetyspalvelun kautta.

Siirry osoitteeseen: http://xfer.velhosto.fi/ Kirjoita Lähetyskoodi / Transfer code: hype19

Kirjoita seuraavalle sivulle sähköpostiosoitteesi, nimesi ja nimimerkkisi muodossa:”etunimi sukunimi (nimimerkki)” sekä

Lähettäjän viite / Sender Reference -kohtaan videon tiedot: videon nimi, lista käytetystä audio- ja videomateriaalista sekä tieto siitä oletko tulossa tapahtumaan, jos tiedossa. Mikäli tiedot eivät mahdu kenttään, voit lähettää tiedot erillisessä tekstitiedostossa. Tee tämä etenkin, jos lähetät monta tiedostoa samalla kertaa.

Tämän jälkeen voit ladata palvelimelle haluamasi video-, kuva- ja tekstitiedostot. Järjestelmä sallii usean tiedoston lähettämisen samalla kertaa.

Jos osallistut aloittelijakategoriaan, kerro osallistuessasi editointikokemuksesi laajuus. Aloittelijakategorian videot osallistuvat myös normaalisti muihin palkintoihin.

Mahdollisissa ongelmatilanteissa kokeile ensin sivun käyttöä toisella selainohjelmalla. Mikäli ongelmia yhä ilmenee, ota yhteyttä AMV-vastaavaan.

Tuomarit

Hypeconin AMV-kisan tuomarien esittelyvideo!

Yhteystiedot

Mikäli ilmenee kysymyksiä kilpailuun liittyen, otathan yhteyttä AMV-vastaavaan sähköpostitse osoitteeseen amv@hypecon.net.

Kilpailu järjestetään Hypeconin ja AMV.fi:n yhteistyönä.

Varaamme oikeuden muutoksiin.