Aikaisemmat Hypeconit

Hypecon on alkujaan syntynyt Hyvinkään Nuorisopalveluiden järjestämän Onigiri- sekä Warhammer-kerhojen ajatuksesta järjestää oma, pienimuotoinen tapahtuma. Tapahtumassa suurimpina teemoina ovat anime sekä pelit (miniatyyripelit, MTG jne), mutta myös roolipelit sekä monet muut aihealueet ovat edustettuina.

Tapahtuman sisältö ja luonne tulee kävijöiltä itseltään; suunnittelu tehdään sosiaalista mediaa hyödyntäen etenkin Discordin puolella ja siihen voi osallistua kaikki halukkaat ikään tai asuinpaikkaan katsomatta! Avoimen suunnitteluporukan lisäksi on muodostunut tiiviimpi conitea, johon on mahdollista kiinnostuneiden yhä liittyä mukaan.

Hyvinkään Nuorisopalvelut osallistuu tapahtuman järjestämiseen, mahdollistaen tapahtuman säilyttämisen pääsymaksuttomana ja ikärajattomana jatkossakin.

Tälle sivulle kootaan muistoja aiempien vuosien Hypecon-tapahtumista vuodesta 2012 alkaen, jolloin ensimmäinen Hypecon järjestettiin Hyvinkäällä.

> Hypecon kuvagalleriat

2022

2022

Vuoden 2022 tapahtuma

2021

2021

Vuoden 2020 livetapahtuman jäätyä välistä päätimme helmikuun puolella, että tänä vuonna järjestämme verkkotapahtuman siltä varalta, että kesäkuuksi ei ole tapahtumat vielä auki – ja päätös todettiin oikeaksi. Koronatilanne ei ollut vielä kesäkuun alkupuolella helpottunut niin paljoa, että livetapahtuma olisi voitu järjestää.

Verkkotapahtuman pääalustaksi valittiin Discord, ja matkan varrella muodostunut Hypestudio otti tilan haltuun Twitchin puolella. Hypecon oli ensimmäistä kertaa kaksipäiväinen; lauantaina verkkotapahtuma oli auki klo 12-20 sekä sunnuntaina klo 12-18.

Discordiin tapahtuma keräsi 185 osallistujaa viikonlopulle. Twitchin puolella lauantaina oli 227 erillistä katsojaa sekä sunnuntaina 157.

Hyvinkään Liikuntapalvelut tarjosivat Dance Artin kanssa K-pop tanssitunteja sekä TanPARA Parapara-tanssitunnin! Cosplay-osiosta vastasi Cosplay TikTok compilation ja AMV-kilpailu toteutettiin vahvasti yhdessä AMV.fi:n kanssa. HypeCafé toi omat kisailunsa ja pelailut mukaan tapahtumaan, sekä pelipuolella erityisesti Minecraft sekä Blood Bowl pyörivät läpi lauantain – Pokemon fanipäälliköt lauantain sekä sunnuntain! Näiden lisäksi oli monta muutakin ohjelmaa, joten päiviin saatiin tekemistä jokaiselle.

2020

2020

Vuoden 2020 tapahtuman järjestelyt lähtivät tuttuun tapaan vauhdikkaasti käyntiin, mutta harmillisesti myös Hypecon jouduttiin ensimmäistä kertaa perumaan maailmalla puhjenneen koronapandemian vuoksi.

Conitea päätti kuitenkin järjestää pientä ohjelmaa ja tekemistä kävijöilleen Hypeconin SoMe-kanavien puolella. Kesän aikana järjestettiin mm. piirustus- ja leivontakilpailut. Kävijöiden oli myös mahdollista tutustua Pokemon TCG Online -peliin tutoriaalivideon avulla, jonka toinen pääjärjestäjistä oli luonut.

Kesän aikana oli myös mahdollista tutustua conitean jäseniin paremmin, kun Instagramin story-osiossa jaettiin muutaman viikon ajan hauskoja “miniesittelyitä” ja terveisiä Hypeconin conitealaisilta.

2019

2019

Kahdeksas Hypecon oli 8.6.2019 upean kesäisessä säässä – jopa niin upean, että ilmastoinnin maksimit eivät meinanneet riittää. Ukkosta oli luvattu, mutta saimme onneksemme aurinkoa sekä +28 °C lämpötilan. Keli tarjosi loistavat puitteet pihalla oleskeluun, ja ulkona olleet boffaus sekä K-pop Random Dancet keräsivät valtavasti osallistujia mukaan. Tapahtuman kunniavieraana nähtiin konspetitaiteilija Valtteri Heinonen. Gutsy Animations -tuotantoyhtiössä työskentelevä Heinonen on ollut mukana toteuttamassa vuonna 2019 YLEn kanavilla alkanutta uutta Muumilaakso -animaatiosarjaa.

Tapahtumassa julkistettiin pitkään odotettu Hypeconin toinen päivä, ensivuonna ensimmäistä kertaa oleva Hypecon Encore! Encoren on tarkoitus olla luonteva jatkumo ensimmäisen päivän Hypeconille, mutta painottaen sisältönsä aasialaisen musiikin ja katumuodin ympärille.

Tapahtuma teki myös huomattavan ennätyksen niin kävijämäärässä kuin kävijämäärän nopeassa kasvussa! 4 100 kävijää toivat vilskettä tiloihin ja päätöksen laajentaa seuraavalle vuodelle tiloja – tästä tulossa lisätietoa!

2018

2018

Seitsemäs Hypecon järjestettiin 16.6. vakiintuneessa sijainnissaan Kaupungintalo & Takomo sekä Wanhan Areenan yhdistelmässään. Muutoksia tilallisesti edellisvuoteen oli bofferin siirtyminen pihalle ja myyntisalin nimeäminen Areenaksi sen sisällön laajennettua. Areenan puolella oli lava, johon illalla nousivat Hypecon-päivän päättävät bändit Polygon Black sekä Whispered!
Tapahtuman kunniavieraaksi saapui tänä vuonna sarjakuvataiteilija Kris Keränen, joka tunnetaan parhaiten Ahistunut Pupu-sarjakuvastaan.

Hypeconissa kävi päivän aikana 3 250 kävijää ja järjestämiseen osallistui 20 vänkäriä sekä  11 conitean jäsentä. Palaverit ennen tapahtumaa pidettiin Discordin puolella, jossa 24 hengen vaihtelevalla kokoonpanolla sovittiin vastuista ja päivitettiin sen hetken tilanteet.

Tämän vuoden tapahtumassa oli ennätysmäärä ohjelmaa sekä laajasti hyödynnettynä myös piha-alue.

2017

2017

Kuudes Hypecon järjestettiin 13.5. samoissa tiloissa kuin viime vuonna. Kaupungintalo toimi pelipuolena, Takomon tiloissa olivat puheohjelmat sekä työpajat ja Wanha Areena jaettu jälleen kahtia boffaukselle sekä myyntisalille. Hypecon oli paisunut viime vuodesta melkein tuhannella, sillä paikalle saapui päivän aikana 3 000 conittajaa!

Hypeconia järjestettiin kaikkien halukkaiden kanssa syksystä alkaen facebookin kautta. Noin kerran kuukaudessa pidettiin palaveri Skypen kautta. Keväällä Skype vaihtui Discordiin, jolloin myös palaveritkin tihenivät noin kahden viikon välein tapahtuman lähestyessä. Fyysistä palaveria ei tänä vuonna ollut lainkaan! Hypecon kävi edustamassa muutamassa tapahtumassa aktiivisten voimalla; Traconissa, Yukiconissa ja Tylyconissa.

Tänä vuonna ohjelmanpitäjiä oli ilmoittautunut runsain mitoin. Hypeconissa oli ensimmäistä kertaa loppuohjelma Kaupungintalon puolella toteutettuna peliturnauksena. Taidekuja oli myös menestys; ilmoittautuneita oli viime vuosia enemmän myyjiä! Osa valitettavasti jouduttiin jättämään jonoon 25 taidekujalaisen paikan tullessa täyteen, jonka vuoksi taidekujan kasvua mietitään ensivuodelle. Myös ensimmäistä kertaa Hypeconissa oli kutsuttuna kunniavieras, jonka ohjelma veti hyvin porukkaa – kiitos Namikolinx!

Tapahtumassa olivat mukana tutut yritysmyyjät sekä ohjelmistossa viime vuosilta vakioiksi jääneet Hall Cosplay, Cosplay-deitti, piirustuskilpailu sekä parapara-oppitunti – ja paljon muuta! Kaupungintalolla pelailtiin tuttuun malliin konsolipelejä, miniatyyripelejä, Pokemonia ja Magic the Gatheringiä. Uutena kokeiluna Kaupungintalolla oli Escape room.

Sää oli onneksi hyvä ja con-kansa viihtyi ulkona aukion remontista huolimatta. Ulkona olivat myös hattaran-, pehmiksen- ja metrilakun myyjät, joka toi kesäistä tuntua toukokuulle!

2016

2016

Viides Hypecon järjestettiin 18.6.2016 viime vuonna tutuksi tulleella Kaupungintalon, Wanhan Areenan sekä Takomon tiloissa. Conia oli järjestelty syksystä alkaen facebookissa ja conitean hajaannuttua ympäri Suomea niin myös skypen välityksellä noin kerran kuussa. Hypecon oli myös esittäytymässä useammassa muussa tapahtumassa kuluneen vuoden aikana.

Tapahtumassa kävijöitä oli 2 000, ja livestreamin nauhoitetta on 22.6.2016 mennessä katsottu 738 kertaa.

Viime vuoden palautteista oli tullut ilmi myyntisalin sekä taidekujan ahtaus, ja tänä vuonna kyseiset pöydät olivatkin saaneet runsain mitoin tilaa. Boffaukselle varattu tila oli jaettu  kahtia, joista toisen puoliskon myyntipöydät, sekä jälleen kasvanut taidekuja saivat. Näin ollen kävijöillä oli tilaa kiertää ilman ruuhkautumista molemmat pöytärykelmät.
Takomon entinen myyntisali oli jätetty oleskelutilaksi, mikä saikin kiitosta lauantai-päivän ollessa melko sateinen.

Kaupungintalolla ohjelmassa olivat tutut lauta-, rooli-, miniatyyri-, sekä konsolipelit. HypeCafé toimi samoissa tiloissa ja tarjosi erilaisia herkkuja conikävijöiden iloksi.
Puheohjelmaa oli viidennessä Hypessä aikaisempia vähemmän, mutta sensijaan erilaiset työpajat täyttivät päivää. Tiedossa oli mm. Parapara-oppitunti, ponin tuunausta, sekä Pokemon-piirustuspajaa. Edellisvuosilta tutut Cosplay-kisa, etsintäkuulutuskilpailu ja FFFight olivat edelleen mukana.
Ilta huipentui Weed Kaksoissolan Legenda-musikaaliin.

Ohjelmalehden sähköinen versio: Hypecon 2016

2015

2015

Neljäs Hypecon järjestettiin 27.6.2015 kokopäivän tapahtumana Hyvinkään kaupungintalon & Takomon tiloissa. Tilat sijaitsevat n. 1km päästä juna-asemalta, joten kulku tapahtumapaikalle kävellen oli helppo. Alueen läheltä löytyi myös kohtuullisen paljon parkkitilaa. Tapahtumaa oli alettu rakentamaan jo syksyllä edellisvuosilta tutun conitean kanssa, johon vuoden aikana eksyi muutama uusikin mukaan! Tapahtuman suunnittelu jatkui facebookin puolella, sekä n. kuukausittain olleissa kokouksissa.

Kävijöitä tapahtumassa oli 1 500, sekä livestreamin kautta seuranneet sadat henkilöt. Kävijäpalautteen perusteella tilat olivat paremmat kuin edellisvuosina, vaikka uusien tilojen myötä osa koki pieniä hankaluuksia löytää kaikkea ohjelmaa. Ohjelmistossa oli mm. Cosplay-kisa, HypeCafé, FFFight ja muita lavaesityksiä. Myös useita puheohjelmia, laaja kattaus erilaisia pelejä (lautapelit, roolipelit, miniatyyripelit, konsolit), lukunurkkaus sekä taidekuja.

Taidekuja oli sijoitettu myyntisalin yhteyteen. Myyntipöytiä tapahtumassa oli 13 + hattara&pehmismyynti, taidekujalla pöytäpaikkoja oli lopulta 17. Taidepuolesta puheohjelman ja työpajan lisäksi vastasi Hyvinkään taidemuseo Villa Artun tiloissa pitämällään ”CROQUIS PIQUE-NIQUE” -pajallaan.

Boffaukselle oli varattu koko päiväksi 2500m2 tilaa, jota hyödynnettiin aktiivisesti klo 12-17 välillä.

2014

2014

Kolmas HypeCon järjestettiin Hyvinkääsalissa 14.6.2014. Tapahtuma suunniteltiin facebookkia apuna käyttäen. Tälle vuodelle oli muodostunut jo conitea, joka kokoontui arviolta kerran kuukaudessa syyskuusta – kesäkuuhun. Kokoukset olivat kaikille avoimia ja niissä sovitut asiat siirrettiin nopeasti muistiona myös facebookin kautta osallistuville suunnittelijoille.

Kävijöitä Hypessä oli 1150, sekä livestreamin kautta seuranneet henkilöt. Kävijäpalautteessa ilmeni tilan olleen välillä jo hieman ahdas, joka tuo haastetta seuraavalle vuodelle. Ohjelmistoon oli tullut myös virallinen Cosplay-kisa sekä enemmän puheohjelmaa. Karaoke oli auki liki koko tapahtuman, kuten myös MaidCafé! Pelipuolesta vastasivat Beyblade, Warhammer, Boffer, konsoliturnaus sekä MTG:lle varattu pelitila, jossa oli myös alottelijoille korttipakat lainattavissa.
Myyntipöytiä oli 8, sekä 3 yhteistyötahoa paikalla + taidekuja. Illalla esiintyivät kaksi bändiä, Desier ja InShade.

2013

2013

Toinen Hypecon järjestettiin 8.6.2013 Hyvinkääsalissa. Tällä kertaa aikaa tapahtuman suunnittelulle oli jo huomattavasti enemmän, ja suunnittelua käytiinkin vuoden ajan facebookin kautta yli sadan henkilön kanssa.

HypeCon 2013 keräsi 850 kävijää ja sen lisäksi tapahtuma streamattiin nettiin. HypeConin kävijäpalautteista selvisi Hyvinkääsalin olleen onnistuneempi tila (valoisampi, hyvä ilmastointi, kolme kerrosta jne) ja ohjelmasta oli pidetty.

Vuoden 2013 aikana HypeCon alkoi hakemaan paikkaansa con-kartalla ja verkostoitua muiden con-tapahtumien kanssa. Tunnettavuuden lisäännyttyä tapahtuma liki tuplasi kävijänsä ja näkyi sosiaalisessa mediassa useaan otteeseen! Logokisan tuloksena syntyi ilmeikäs ja upea maskottityttö, joka seikkailee myös tulevina vuosina menossa mukana. Logon suunnitteli Neino, joka vastasi myös julisteen ilmeestä.

Tällöin tapahtuman kohokohtia olivat mm. Lolita-muotinäytös, Cosplay-näytös, Warhammer Fantasy Battle-turnaus sekä useampi loistava puheohjelma. Näiden lisäksi tapahtumassa pääsi pelaamaan Beybladeilla, ihmissutta sekä tutustumaan Team Pärvelön sarjakuva-nurkkaukseen. Ilta huipentui Jenlayn ja KARMIAN keikkoihin.

2012

2012

Ensimmäinen HypeCon järjestettiin 16.6.2012 kohtalaisen nopealla aikataululla. Alkuperäinen ajatus tapahtumasta oli pitää näyttävästi kerhojen päätöskerta, joka sitten positiivisesti paisui lopulta pieneksi con-tapahtumaksi! Pienimuotoisuuden takia mainostus oli aluksi varovaista ja tavoite oli tavoittaa lähialueiden harrastajia.

Ensimmäinen HypeCon järjestettiin Hyvinkäällä, kaupungintalon aulassa (joka on suunniteltu jo rakennusvaiheessa ”hyvinkääläisten olohuoneeksi”, jossa on mahdollista järjestää erilaisia tapahtumia) ja käytössämme oli aulatilan sekä esiintymislavan lisäksi useita kokoushuoneita.

Tapahtumaan pystyi osallistumaan paikalla olon lisäksi verkon kautta, seuraamalla livestreamausta irc-galleriasta ja osallistumalla chat-keskusteluun.

Ensimmäinen HypeCon saavutti 450 kävijää, ja netin kautta (video sekä chat) tapahtumaa seurasi 650 henkilöä.